Žehlení vlasů odzvonilo. Trendy jsou vlnky a přirozenost, tvrdí profesionální kadeřník

Neexistuje snad žena, která by si nepřála mít krásné zdravé vlasy a účes odpovídající aktuálním trendům. Doma si ale málokterá poradí tak, aby dosáhla kýženého výsledku. Kadeřníci se vyznají v tom, co je zrovna v módě, a díky vzdělání i zkušenostem se postarají o vlasy tak, aby byly krásné. Co nejen o letošních trendech říká jeden z odborníků Filip Jizba?

Filip Jizba se ve svém oboru řadí mezi skutečné experty. O vlasy se zajímal už od dětství, později vystudoval obor kadeřník na střední škole, kdy si už chodil i přivydělávat do salonu. Dnes vede pobočku kadeřnictví v Brně a čas od času se vrací i do Prahy, kde působil většinu své praxe. V rozhovoru pro Prima Ženy promluvil na téma trendů, toho, co už v módě není, ale i o zdraví vlasů.

Vlasové trendy se samozřejmě nemění vždy v závislosti na tom, jaký je zrovna rok. Co ale pro letošek bude v módě?

Mám dnešní dobu velice rád, a to z jednoho prostého důvodu. Jak víme, trendy se stále nějakým způsobem točí a vrací, akorát vždy s nějakým novým prvkem. Pro tento rok bude populární, stejně jako v posledních pár letech, přirozenější vzhled. Rádoby upravené/neupravené vlasy. Díky bohu se už upustilo od žehlení každé malé vlnky, ty se naopak podporují. Zesvětlovací techniky jako balayage, foliage nebo mikromelír jsou nejčastějšími, které se svými klientkami dělám.

A čemu se naopak vyhnout?

Určitě bych se snažil vyhnout všelijakým drogistickým produktům, šamponům, barvám a podobně. Tím, že to nejsou profesionální produkty, člověk od nich nemůže očekávat ani 50% účinek. Co se týče barev, jedná se o to, že pokud se pro to člověk rozhodne, je velmi těžké se od toho oprostit, dát to nějakým způsobem z těch vlasů dolů. A málokdy se povede, aby byl člověk spokojený, výsledek většinou nedopadá dobře. Samozřejmě co se týká péče, jsou tam levnější náhražky složek, které by s těmi vlasy měly udělat to, co profesionální produkt.

Jaké účesy a barvy už trendy nejsou, a přesto je dámy vyžadují?

Nějakým způsobem je tady ještě klasický původní melír, kdy se udělají viditelné pruhy. Teď momentálně se trochu začíná vracet trvalá, což znamená trvalé zvlnění vlasu, což není úplně zdravá varianta. Vlasy jsou pak hodně přesušené, a pokud je člověk neupraví, nevypadá to úplně dobře. Kolikrát to skončí tak, že má člověk něco, co vlastně nechce.

Jaký vliv na aktuální trendy podle tebe mají sociální sítě?

Sociální sítě v dnešní době mají obrovský vliv na veškeré trendy, nejen co se týká vlasů, ale i co se týká módního světa jako celku. Tím, že na sociálních sítích tráví velká část populace hodiny a hodiny, tak vyhledávají a sledují trendy a mnohem víc se o to zajímají. Za mě trendy nejvíc udávají právě sociální sítě. Z jedné strany je to fajn, z druhé to ale může být problém. Na sociálních sítích je spousta věcí třeba jen v minutovém videu a mnoho lidí si pak myslí, že některé úkony jsou jednoduché. Přitom jde třeba o několikahodinovou proceduru, nebo dokonce i na několik sezení.

Jak často je vhodné se chodit stříhat pro údržbu, tedy když žena nechce měnit střih, ale chce, aby její vlasy vypadaly a byly zdravé?

Ideální čas na údržbu střihu a celkově vlasů je přibližně po dvou až třech měsících, pokud chce klientka nějakým způsobem udržet tvar a styl účesu, který nosí. Samozřejmě hodně záleží, o jaký střih se jedná, protože u krátkých vlasů je údržba určitě potřeba častěji. Pak záleží i na tom, zda jsou vlasy zesvětlované či barvené, protože vlasy, které jsou nějakým způsobem chemicky zpracované a narušené, potřebují péči a střih častěji než vlasy, které jsou zdravé a nenarušené.

Když to ale vezmu z hlediska toho, že průměrnému člověku dorůstá centimetr až centimetr a půl nového vlasu za měsíc, tak i kdyby se klientka rozhodla, že si chce nechat narůst nové vlasy, určitě doporučuju je zastřihávat, aby neměly tendenci v koncích řídnout a nemuselo se poté zastřihávat mnohem víc. Když klientka přijde na zastřižení konečků jednou za tři měsíce, stále tam zůstávají nové dva centimetry, střih je plný, není prořídlý a je tam vlasová hmota, o kterou člověk přichází, pokud je nestříhá.

Odborník řekl, jak si nejen u dětí poradit s pohromou zvanou vši:

Sdílejte článek
Štítky vlasy rozhovor údržba móda styl sociální síť účes kadeřník trend vzhled Filip Jizba

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.