Celebrity

12. prosince 2022 10:05

Zuzana Schneidewind

První vítězkou České Miss Essens se stala Vanesa Švédová

Hledá se Miss - do TOP 12 postoupila Vanesa Švédová a Denisa Jeřábková

O vítězce České Miss Essens nerozhodovala pouze porota, ale také diváci pomocí SMS zpráv. A právě je nejvíce okouzlila studentka Vanesa Švédová (19) z Přerova, která se tak stala první vítězkou tohoto klání krásy.

Na třetí adventní neděli večer Vanesa Švédová z Přerova nikdy nezapomene. V pražské hale O2 Universum se stala vítězkou soutěže Česká Miss Essens 2022. „Děkuji... Vůbec jsem to nečekala," zněla úplně první slova mladičké královny krásy a hlas se jí při nich chvěl dojetím.

Tahle dívka s mírami 90–60–90 může mluvit o takřka pohádkovém štěstí. Do soutěže, jejíž první kola probíhala formou reality show a jež předcházela slavnostnímu finále, si v kabelce vezla malou svačinu, žvýkačky, peníze, kartu a občanku. O tom, že dosáhne na korunku královny v hodnotě tří set tisíc korun, si tehdy jen vroucně přála. Konkurence byla totiž na první pohled opravdu velká!

Hledá se Miss

Možná si ještě vybavíte, co pro Prima Ženy Vanesa odpověděla právě na začátku klání na otázku, proč právě ona by se měla stát Miss? „To je strašně těžké odpovědět, protože si myslím, že jsme tu všechny vyrovnané. Ráda se ale usmívám, ukazuji a komunikuji. Myslím si, že by to měl být někdo pohodový, uvedla zhruba před měsícem.

Pro celkem dvanáct vybraných dívek, které v uplynulých týdnech musely prokázat své dovednosti v nejrůznějších výzvách a úkolech, nebyla cesta do finále vůbec jednoduchá. Do soutěže se hlásilo bezmála devět tisíc mladých krásek, z nich pak na rekreační zámeček odjelo soutěžit padesát a i tam docházelo k vyřazování. Právě Vanesa patřila k těm, které už měly sbalený kufr. Pak ale dostala od poroty druhou šanci! Ona a její kolegyně Natálie Jeřábková (20).

Do hry ji nečekaně vrátila porota

Když se Vanesa dozvěděla, že postupuje do finálové TOP 12 zářila štěstím, ovšem stále neměla vítězství v kapse. „Jsem zpátky! Je to strašně super pocit, jelikož jsem dva dny nazpět jela domů s tím, že už je konec, a teď jsem tady a jdu dál. Je to super,“ svěřila pro Prima Ženy nadšená Vanesa Švédová, jejíž další osud v souboji o titul byl v rukou diváků. Ti také rozhodli, že ona je z celé dvanáctky finalistek tou nejkrásnější. Diváci rovněž určili, že Marie Danči z Krnova bude zastupovat Česko na světové soutěži Miss Global a Kristýna Pavlovičová ze Strakonic zase vyrazí na Miss Earth.

„Česká Miss Essens boří tradice a stereotypy soutěží krásy a představuje se ve zcela nové podobě. Chceme ukázat diverzitu, krásu všech podob, neškatulkuje modelky do jasných vzorců. Každá z dívek je totiž jedinečná, dokonalá díky svým odlišnostem a má šanci prosadit se nejen u nás, ale i ve světě,“ říká k novému pojetí jeden z porotců a ředitel soutěže Roman Holárek. Po jeho boku v porotě  seděli topmodelka Pavlína Němcová, Česká Miss 2016 Andrea Bezděková a majitel firmy Essens Michal Kovář. Velké finále soutěže krásy moderoval herec Tomáš Měcháček.

Sdílejte článek
Štítky FTV Prima krása advent Přerov královna krásy Dolce & Gabbana Česká Miss Essens Vanesa Švédová

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.