Celebrity

18. června 2023 07:30

redakce Prima Ženy

Opravdu naštvaná Sandra Nováková: Z fáze hádání přechází do zarytého mlčení

Pod názvem Hádkovi: Scéna v peří

Situace blízká snad všem. Svoje rodinné příslušníky milujeme, ale v některých záležitostech se prostě neshodneme a setkání skončí hádkou. Nepříjemné? V české komedii se Sandrou Novákovou, Jakubem Prachařem, Jitkou Čvančarovou nebo Hynkem Čermákem jsou hádky jedině zábavné. Autorské duo, které za snímkem stojí, dokonce film vybudil ke sňatku.

„Příběh o rozhádané rodině může znít jako horor, my jsme ale hledali tu směšnou stránku hádajících a náramně jsme se u toho bavili," uvedl vloni režisér nové české komedie Vojtěch Moravec.

Scénář napsali životní partneři Sandra Nováková a Vojtěch Moravec, kteří už mají za sebou úspěšnou spolupráci na filmu Matky, nyní společně natáčejí seriálovou novinku Na vlnách Jadranu v Chorvatsku.

Sandra Nováková neumí v emocích taktizovat

Při tvorbě Hádkových, které uvidíte v televizní premiéře v neděli večer na Primě, vycházeli také ze svých vlastních zkušeností a inspirací jim byly i jejich vlastní dohady. „Trošku je to i film o nás, samozřejmě,“ přiznávají. „Umíme se pohádat opravdu temperamentně a dokážeme být zarytí do svých pravd dlouho, jsme oba dost tvrdohlaví. Od napsání scénáře Hádkových se ale téměř nehádáme," říká Sandra. Žádnou strategii pro takové situace prý nemá. „Hádka vždy vychází z emocí, a když jsem plná emocí, nedokážu taktizovat. Jen někdy, když už se příliš naštvu, přecházím z fáze křičení do zarytého mlčení. To pak ale partnera v hádce pobouří ještě víc a o to víc začne být hlasitý on," popsala pro Prima Ženy herečka a neudržela při tom smích.

Téma partnerských a rodinných hádek je podle Novákové s Moravcem samo o sobě nevyčerpatelnou studnicí komických situací. „Stačí poslouchat vyprávění kamarádů a známých, někdy i dávat pozor na ulici nebo v restauraci, jednotlivé momenty a situace filmu jsme našli i tam,“ popisují vznik scénáře manželé.

Jak název komedie napovídá, vypráví o rodině, která se neustále hádá. Ačkoliv se její členové mají rádi, nemohou si pomoct. „Hádkovi je komedie plná všech emocí. Postavy se navzájem milují a současně se nemohou vystát. Diváci budou mít chuť většinu postav uškrtit a některé hned potom obejmout,“ je přesvědčený Moravec.

Čtěte také:  Sandra Nováková promluvila o napětí v rodině: Na hádkách je pozitivní jen usmíření

Představitel jedné z hlavních rolí, herec Jakub Prachař, film lehce přirovnává k legendární trilogii satirických komedií o rodině Homolkových. „Také se tam hodně hádají, a když se zrovna nehádají, jsou tam stejně pořád nějaké ruchy, působí to rozčilujícím dojmem. Na druhou stranu jsou tam i smutné a dojemné situace, stejně jako v tomto filmu. Není to tedy uhádané od začátku do konce, je tam ale mluva, která je spoustě lidem vlastní. A je běžné, že se lidé opakovaně hádají a usmiřují,“ přiblížil k ději Jakub Prachař a zavzpomínal na hádky z dětství. „Bydleli jsme v paneláku v Libni, kde bylo v koupelně všechno slyšet, a když jsem strčil hlavu pod vodu, bylo to slyšet ještě víc. Poslouchal jsem tak sousedy. Občas se hádalo víc partají, ale to nebylo ono, to už bylo moc. Proč se vlastně lidé hádají? Lidé mají tendenci se nedat, každý si chtějí prosadit to svoje. Všichni si hájí svoji pravdu, a jakmile na sebe narazí dvě pravdy, je z toho hádka. Už odpradávna to tak bylo, že měl vždycky někdo největší pravdu. Film je nahoru a dolů, stejně jako to probíhá ve vztazích.“

V rolích bratrů Hádkových vystupují Jakub Prachař a Hynek Čermák, jejich ženy ztvární Sandra Nováková a Jitka Čvančarová. Jako sestra, kterou nemůžou obě manželky vystát a leží jim v žaludku, se představí Lucie Polišenská. Hlavu klanu, otce Hádka, si zahraje Ondřej Pavelka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.