Červený koberec bez Bartošky, Russell Crowe přijel v dobré náladě po boku své ženy

Russell Crowe přijel na slavnostní zahájení festivalu ve Varech. Zdroj: ČTK

Hotel Thermal v centru Karlových Varů je dějištěm slavnostního zahájení 57. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary. A je to opět velkolepá událost. Diváci, které neodradil ani déšť, se dočkali i největší letošní hvězdy, z červeného koberce je pozdravil Russell Crowe (59). Překvapivě nedorazil prezident festivalu Jiří Bartoška (76), který před pár dny opustil nemocnici. Ten se ukázal až v hotelu Thermal, kde uvítal hosty.

Zatímco se Karlovy Vary plní filmovými fanoušky ze všech koutů České republiky i zahraničí, na páteční zahajovací večer se do lázeňského města sjíždějí také domácí i zahraniční celebrity. Jak známo, hollywoodský herec Russell Crowe do Čech dorazil již ve středu a volný čas před začátkem festivalu využil k poznávání krás Varů, které mu doslova učarovaly. Asi nikoho nepřekvapí, že jeho příjezd po boku výrazně mladší partnerky Britney Theriot (31) se stal zlatým hřebem celého zahájení. Další očekávaná hvězda Ewan McGregor nakonec nedorazil a není známo, zda do Varů přijede až v průběhu festivalu.

Na červeném koberci se ve velmi dobré náladě a s širokým úsměvem představila herečka Jiřina Bohdalová (92), která tradičně dorazila v doprovodu svých dvou vnuků. Herečka a režisérka Petra Nesvačilová (37) zase na koberec vkročila bok po boku se svou kolegyní Hanou Vagnerovou (44). Nechyběl také Robert Mikluš (40), kterého doprovodila jeho maminka. Jako vždy velkou pozornost vzbudila herečka Jitka Čvančarová (45) v doprovodu svého manžela, profesionálního tanečníka Petra Čadka (44). Velkou pozornost vzbudila také zpěvačka Dara Rolins (50), která do společnosti vyvedla svou dceru Lauru Homolovou (15).

O jedno z největších překvapení červeného koberce se letos postarala manželka festivalového prezidenta Andrea Bartošková (70), která nedorazila jako vždy po boku Jiřího, nýbrž pouze v doprovodu syna Janka (37). Rozvířila tak opět debatu o tom, jaký je zdravotní stav Jiřího Bartošky a zda se opravdu bude festivalu během jeho celé doby konání účastnit. Menší, avšak příjemný šok si připravila jedna z letošních zahraničních hvězd, švédská herečka a producentka Alicia Vikander (34). Ta totiž na zahájení dorazila v doprovodu svého možná ještě slavnějšího manžela, hollywoodského herce Michaela Fassbendera (46).

Jen několik pozvaných hostů dorazilo na červený koberec osamoceně bez doprovodu. Kromě herečky Elišky Křenkové (33) tento příjezd zvolily i sestry Geislerovy, které dorazily každá zvlášť. Velký zájem fotografů si vysloužil samozřejmě i Jakub Prachař (39) a Sara Sandeva (26). Sara si do Varů odskočila z Chorvatska, kde aktuálně natáčí minisérii Na vlnách Jadranu. Janu Plodkovou (41) po koberci doprovodil kolega Ivan Trojan (59), zatímco skvěle naladěná Jitka Schneiderová (50) dorazila po boku svého partnera Lukáše Pitra. Nechyběl ani moderátor Libor Bouček (42) v doprovodu manželky Gabriely.

Na zahájení naopak chyběla americká herečka Robin Wright (57), která se proslavila jako Jenny ve filmu Forrest Gump nebo v seriálu Dům z karet. Ta by totiž Křišťálový glóbus z rukou prezidenta festivalu Jiřího Bartošky měla převzít až při slavnostním zakončení letošního ročníku KVIFF, tedy v sobotu 8. července. Velká očekávání vzbuzuje také letošní originální znělka festivalu. V té by se měl objevit dřívější oceněný host KVIFF, americký herec Johnny Depp, který ji exkluzivně pro karlovarský festival pod vedením režiséra Ivana Zachariáše natočil.

Svou účast na festivalu Bartoška potvrdil teprve před několika dny poté, co jej zdravotní komplikace po prodělané viróze donutily podstoupit rehabilitační pobyt ve Fakultní nemocnici Motol, kam jej musela převézt sanitka. „Pan Bartoška přijede do Karlových Varů ve středu nebo ve čtvrtek. Z nemocnice odchází pln sil, je v pořádku. Na festival se těší,“ popsal výkonný ředitel KVIFF Kryštof Mucha, který celou dobu věřil, že by Jiří Bartoška nakonec festival stihnout mohl. Jeho přesný program dosud není známý. „Vše se bude řešit po příjezdu,“ dodal Mucha.

Alicia Vikanderová dorazila do Karlových Varů:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 6. 2024

Berani, dnes se cítíte poněkud citlivě. Možná budete chtít zachránit každé zraněné zvíře u silnice. Spojte tento pečovatelský a milující instinkt s pudem bojovníka, který se ujme vedení a povede boj. Toto silné energetické duo je velmi akční. Vyšlete své láskyplné vnitřní instinkty do světa, aby konaly dobro.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.