Celebrity

29. března 2023 12:02

Zuzana Schneidewind

Smuteční fotka Adély Gondíkové a rakev šokovaly její kolegy. Herečka je mrtvá, báli se

Poslední oběť (1) - upoutávka

V nové detektivní minisérii musí Adéla Gondíková (49) hned v premiérovém dílu zemřít. Tedy její postava. To ale netušili její kolegové v divadle. Jaké to je být mrtvolou a čím přesně usměvavá herečka šokovala?

Adéla Gondíková jako ambiciózní vědkyně Táňa Hrubanová se svým týmem intenzivně pracuje v laboratoři na významném léku, který by se mohl stát přelomovým objevem pro léčbu onkologických pacientů. Po dlouhém dni míří autem na schůzku, kam už ale nedojede.

S manželem Lukášem Vaculíkem alias Tomášem Hrubanem má mít v nové detektivní minisérii domluvenou večeři k výročí svatby. Tam už ale Adéla Gondíková coby Táňa nedorazí. Její auto havaruje a tím život její postavy vyhasne.

„Jak se hraje mrtvola? Nesmíte dýchat, hýbat se, byla jsem přikrytá pytlem a byla vidět jen moje ruka. Tak přesně se hraje a je to už má druhá,“ přiznává Adéla Gondíková, hlavní hrdinka minisérie Poslední oběť, která má premiéru ve středu večer na Primě nebo se na ni můžete podívat už nyní na prima+. Tím ovšem její vystupování v ději nekončí. Od té doby se v seriálu ukazuje už jen ve vzpomínkách několika hlavních hrdinů.

Fiktivní hovory Adély Gondíkové

„Bylo to velmi zvláštní natáčení, kde mým partnerem byla jen kamera a za ní David Ployhar. Jsem zvyklá mluvit do kamery, ale když točíte seriál, tak se do ní nekoukáte. Tady byl jen ten David a asi miliarda lidí ve štábu kolem. To bylo zvláštní. Vždy mě jen převlékli, měla jsem naučené kousky textu, které musely být perfektně připravené, a hrát. Bylo to náročné, tak jsme to s Kateřinou a Jitkou Bártů musely rozfázovat. To se na jeden zátah nedalo natočit. Fiktivně jsem tak mluvila se svým manželem a milencem,“ popisuje Gondíková, jak probíhalo natáčení seriálu, ve kterém se prakticky s nikým nepotkala.

Marek Lambora milencem

S Markem Lamborou, který hraje kněze Alberta a mého milence, jsem točila jen jeden den. S manželem Lukášem Vaculíkem ani jeden, stejně tak ani se svou rodinou – mámou a sestrou. Jen jsem se se všemi míjela v maskérně a zázemí,“ prozradila.

Podívejte se na exkluzivní ukázku:

Gondíková svůj pohřeb prosmála

Nejvíc smíchu Adéla Gondíková zažila v okamžiku, kdy všichni natáčeli její pohřeb. Do mobilu jí přistála její vlastní fotka s černou páskou. „Mámu mi hraje Olga Želenská, je to má velká kamarádka a hlavně spolu hrajeme v divadelním spolku Háta. Když se točil pohřeb, tak mi do naší divadelní komunikační skupiny poslala moji fotku s tím černým páskem, jakože jsem zemřela. Přišlo mi to vtipné, ale ostatní ve skupině se lekli, co to proboha je. Víte, my jsme ale hrozně cynické, ze všeho si děláme legraci,“ vzpomíná Adéla, které smysl pro humor rozhodně nechybí.

Věděli jste, že Adéla Gondíková zvažuje operaci víček. Rozhodnout mohou diváci

Ač se Adéla Gondíková v seriálu jako vědkyně moc neukáže a v laboratoři toho příliš nenatočila, tak ji tahle profese fascinuje. „Mě by to bavilo. Je to ale tak vzdálený obor od herectví. Fyzika, chemie, to bych dělat nemohla, ale vůbec by mi to nevadilo. Má představa je, že ti vědečtí pracovníci jenom bádají a zkoumají. Na něco přijdou, něco objeví, ale třeba se mýlím, já nevím… Nicméně s těmi vědci kolikrát hovořím v rádiu na Českém rozhlase. Přijdou mi celkem normální a mám k nim obrovský obdiv. Nejvíc mě udiví, že jsou všichni mladší než já a jsou neuvěřitelně chytří. Před jménem a za jménem mají všechny ty tituly. Jsem ohromena,“ uzavírá herečka.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.