Celebrity

18. prosince 2022 16:05

Vanesa Havlíková

Osudové lásky Ladislava Trojana: Získal srdce Brejchové i Havlové

V neděli nad ránem zemřel ve věku 90 let uznávaný český herec Ladislav Trojan. Dle synů Ondřeje a Ivana měl úsměv na tváři do posledních chvil. Jeho životní láskou se stala Olga, se kterou byl ve spokojeném manželství více než šedesát let. Ještě předtím, než Ladislav poznal svoji osudovou ženu, prožil hned několik milostných románků.

„Odešel ve spánku, v klidu a míru. Úsměv měl na tváři do poslední chvíle,“ oznámili v neděli ráno na sociálních sítích jeho synové  Ivan a Ondřej, kteří pokračují v umělecké rodinné tradici. Ivan je znamenitý herec, Ondřej úspěšný režisér a producent.

Ve spokojeném manželství s Olinkou prožili více než šedesát let

Životní štěstí našel legendární herec, k jehož nejslavnější roli patřil vnuk Potůček z populárního seriálu Jaroslava Dietla a Jiřího Hubače z šedesátých let Tři chlapi v chalupě, po boku ženy Olgy, kterou poznal v Mladé Boleslavi, kde zrovna hostoval v divadle.

Svatbu měli v roce 1958. Vzali se tajně, jen za přítomnosti svědků. Rodiče se o tom dozvěděli až dodatečně. „Bylo to moje nejšťastnější a nejlepší rozhodnutí, které jsem kdy v životě udělal. Nemohl jsem si vybrat lépe. Báječná ženská, milující matka, která nám vždycky vytvářela hezké rodinné zázemí,“ svěřil se redakci Prima Ženy herec s tím, že vzor měl ve svých rodičích, kteří celý život měli rovněž velmi spokojené manželství.

Oslnil Brejchovou i Havlovou

První Ladislavova velká láska ještě před Olinkou byla o osm let mladší herečka Jana Brejchová. „Dalo by se říct, že mě vlastně ona sbalila. Ze začátku jsem náš vztah bral na lehkou váhu, s rezervou, pak jsem se ale opravdu zamiloval. Jezdila k nám na chatu, znala se s mými rodiči. I ti si Janu oblíbili,“ svěřil se Trojan v jednom z rozhovorů pro deník MF DNES.

Janě Brejchové, ale následně do života vstoupil režisér Miloš Forman a s jejich láskou byl rázem konec. „Pamatuju, že jednou odpoledne přišla Jana k nám domů, rodiče tam zrovna nebyli, a jako samozřejmost mi oznámila, že už se nebudeme scházet. Tečka. Dost mě to zabolelo. Už jsem ji miloval. Na scéně se ale objevil Forman, který si ji nakonec vzal, ale moc dlouho jim to spolu stejně nevydrželo,“ dodal herec. Manželství Brejchové a Formana trvalo jen čtyři roky.

Legendární herec Ladislav Trojan zemřel v 90 letech:

S jeho dalším vztahem to dopadlo dost podobně. Srdce Trojana získala Olga Havlová, tehdy ještě Šplíchalová. „Výborně vypadala a měla osobitý humor. Když jsme se poznali, pracovala jako úřednice na Příkopech, já tam na ni vždycky čekal. Byli jsme ale moc mladí. Pak přišel Havel, tehdy sedmnáctiletý mladík a přebral mi ji. Už tehdy to byl takový sečtělý intelektuál a velmi jemný člověk. Docela v klidu jsem mu ustoupil, nežárlil jsem,“ vzpomínal  Ladislav Trojan na svůj druhý vážný vztah s Olgou Havlovou, kterou mu přebral budoucí prezident.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 24. 4. 2024

Berani, některé vaše pracovní povinnosti jsou pro jednoho člověka příliš velké a mohly by vás dnes zatížit. Zdá se, že hromada práce se neustále zvětšuje, ať děláte, co děláte. Pokud můžete, delegujte své úkoly. Nejméně naléhavé úkoly odložte stranou a na zbytku postupně zapracujte. Váš zaměstnavatel od vás může, ale nemusí očekávat příliš mnoho, ale vy máte právo udržet si zdravý rozum bez ohledu na cokoli.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.