Celebrity

28. června 2022 10:50

Zuzana Schneidewind

Veronika Žilková našla tátův deníček. Některé záznamy o ní ji dost překvapily

Pohádkových 7 pádů Honzy Dědka (24) - Veronika Žilková podle tátova deníčku

Herečku Veroniku Žilkovou (60) přivedlo před pár týdny natáčení slavné talkshow na zámek v Opočně. Nalezený deníček jejího táty vydal svědectví, že poprvé do malebného města přijela na nočníku.

Dnešní rodiče se běžně předhánějí, aby se pochlubili na některé ze sociálních sítí fotkou či zážitkem se svým miláčkem. Téměř nenajdete dítko, které by za sebou již od kolébky nemělo digitální stopu. Současníci se tak nejspíš vždycky nějaké vzpomínky na dětství dopátrají. To předchozí generace musely spoléhat na poctivě doplňovaná papírová fotoalba či písemné záznamy v denících. Ne každý rodič byl ale v jejich vedení tak pečlivý, často také někam zapadly. O to více potěší, když po dlouhých letech nějaký dávno zapomenutý memoár vypluje na povrch.

Jedna taková poněkud netradiční vzpomínka před pár týdny překvapila také herečku Veroniku Žilkovou. Jak prozradila během natáčení speciálu talkshow Honzy Dědka na opočenském zámku, našla ji v nalezeném deníčku, který si psal její táta – a právě s Opočnem úzce souvisí.

Řadu pikantností ze svého (milostného) života odhalila herečka Veronika Žilková v knize Dělte dvěma.

Veronika Žilková je dcerou českého flétnisty Václava Žilky (†82), legendárního propagátora myšlenky, že hra na dechové nástroje upevňuje zdraví. V 80. letech znalo profesora Žilku každé dítě, a to hlavně díky pořadům – v televizi běželo Veselé pískání a v rozhlase Veselé pískání – zdravé dýchání. Právě zapadlá a znovu objevená vzpomínka představuje někdy přísně působícího pedagoga jako obyčejného i přirozeně bezradného tátu.

„V Orlických horách, v Říčkách, jsme měli chalupu a u ní byla studánka, kde byl plechový hrneček, ze kterého pili všichni kolemjdoucí. Já se z něho ve třech letech napila taky,“ uvádí herečka historku z raného dětství a cituje celý tátův záznam.

Verunčin průjem se utajit nedal

„Verunka měla 39,7 stupňů horečku. Jel jsem pro Olgu (maminka Veroniky, pozn. red.) k rychlíku do Žamberka. Chtěl jsem jí nemoc Verunky do rána zatajit. Nešlo to, neboť měla velké průjmy. Ráno jsme ji odvezli do Opočna do nemocnice. Byla to smutná cesta. Verunka cestou v autě seděla na nočníčku,“ popsal přesně 31. července roku 1964 první návštěvu Opočna své tehdy teprve tříleté dcerky Veroniky.

Nepříjemná lapálie ze života populární herečky s odstupem let pobavila celé zámecké nádvoří. Celý rozhovor Honzy Dědka s Veronikou Žilkovou, ale také s Markem Taclíkem a  Annou Kameníkovou sledujte v úterý večer na Primě v prázdninovém provedení.

Po chalupě Žilkových zůstaly jen vzpomínky

Chalupu, k níž se celý příběh z deníku Václava Žilky váže, už ale rodina Žilkových nevlastní. Po dlouhých 60 letech ji totiž předloni prodali. Příjemné prostředí si však ještě stihla užít i obě Veroničina vnoučata – děti její dcery Agáty (37) Mia s Kryšpínem. Podle zpráv deníku Blesk musela herečka milovaný objekt prodat, aby zachránila dceři dům v pražském Suchdole.

Bez dostatku peněz o něj totiž málem přišla při rozvodovém vyrovnání s Jakubem Prachařem. O následcích medializovaného rozvodu a finančních dopadech na celou rodinu ostatně sama Agáta Hanychová hovoří často: „Stál mě 10 milionů korun,“ tvrdí dnes čersvě zamilovaná modelka a influencerka o exmanželovi.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 23. 4. 2024

Dnes je v pořádku plakat, Berani. Uvolnění je rozhodující pro přijetí. Pokud nemáte pocit strachu a omezení, může pro vás být těžké prožívat radost a expanzi. Spojte dobré se špatným a nechte tyto dvě síly, aby se ve vaší bytosti harmonicky usadily. Proveďte přípravy, které vám umožní vzlétnout do velkých výšin. Ujistěte se, že jste připraveni přijmout výzvy, které s růstem přicházejí.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.