reklama

Červené víno: 8 překvapivých důvodů, proč je dobré ho pít

ThinkstockPhotos-452113115(1) Foto:

Ať se zeptáte kteréhokoliv milovníka červeného vína, každý vám bude tvrdit, jak je tento nápoj zdravý. Nejlepší na tom ovšem je, že to potvrzují i odborníci. Až se o zdravotních výhodách červeného vína dozvíte, nejspíše se budete chtít horlivě vrhnout na celou láhev Merlota či Cabernet Sauvignonu.

Ale ne tak zhurta! Nadměrné pití alkoholu vám mnoho benefitů nepřinese, spíše naopak – zeptejte se vašich jater. Aby vám lahodný červený mok prospíval, je třeba dodržovat doporučené denní limity.

Červené víno podporuje hubnutí Foto:
Zdroj: Thinkstock
Červené víno podporuje hubnutí

Účinky vína z červené odrůdy Muscadine jsou v poslední době spojeny s redukcí hmotnosti. Podle studie provedené na univerzitě v Oregonu pití šťávy či vína z těchto tmavých hroznů nebo konzumace samotných bobulí může pomoci bojovat proti obezitě.

Muscadine je odrůda hroznů, která je původem z jihovýchodu Spojených států, ale roste po celém světě. Je také známá pod názvem „Scuppernong“. Hrozny obsahují kyselinu ellagovou, což je látka, která spaluje tuk. Kromě toho zabraňuje tvorbě nových tukových buněk, zpomaluje růst těch stávajících a v rámci jater zvyšuje metabolismus mastných kyselin. Množství kyseliny ellagové se zvyšuje fermentací (kvašením), proto je na hubnutí účinnější než samotné bobule tekutá forma – šťáva a víno. Denně však nepijte více než jednu skleničku, tedy asi 2 dl.

Dalšími potravinami, které přirozeně obsahují zmíněnou zázračnou kyselinu, jsou ostružiny, maliny, vlašské ořechy, pekanové ořechy, čaj oolong a zelený čaj.

 

 

Horoskopy 2017

reklama

reklama