Celebrity

13. června 2024 16:06

Eliška Reiglová

Berenika Kohoutová setřela stylistu Vaňka. Nejsem star, ale můžu žrát pizzu místo prášků

Berenika Kohoutová o druhém těhotenství

Filip Vaněk je sice dlouhodobě považován za módního guru českého showbyznysu, ale jsou také slavné osobnosti, kterým jeho přístup takzvaně nevoní. Vymezit se proti němu a jeho chování rozhodla herečka a zpěvačka Berenika Kohoutová, kterou štve, jaký vzor slavný stylista dává společnosti a především pak dospívajícím a dětem.

Filipovi Vaňkovi se podařilo rozčeřit vody českého showbyznysu mnohokrát. Je známý tím, že si nebere servítky a kromě outfitů hodnotí i postavy slavných osobností. Působí to, že jediné přípustné míry jsou pro něj ty modelkovské. Koneckonců na svou linii sám hodně dbá, jeho poslední rozhovor ale ukázal, že ne zrovna zdravě.

Po nedávné módní přehlídce v rozhovoru pro Super.cz projevil obavy, že nevypadal dost štíhle. „Hele, a nevypadal jsem tlustě?“ zeptal se redaktorky. „Filipe, chodící anorektik, nejhubenější ze všech modelek tady, se mě ptá, jestli vypadal tlustě? Jak dlouho jsi nejedl?“ opáčila mu. Jeho odpověď pak byla dost šokující.

Čtěte také: Instagram bombarduje ženy s anorexií fotkami hubených dívek, ukazuje vyšetřování

„Hele, dva dny piju jenom vodu, a teď jdu na pizzu, se*u na to, jdu si ji dát,“ řekl Vaněk. „Nemůžeš si dát pizzu, příští týden točíme,“ oznámila mu se smíchem v hlase redaktorka. „Tak nic, zase no, tak si dám vodu, no. A pilulky na hubnutí,“ uzavřel slavný módní stylista kontroverzní rozhovor, který byl posledním důvodem, proč se ho Berenika Kohoutová, kterou nyní můžete sledovat v seriálu Hořký svět na Primě nebo na prima+, rozhodla veřejně konfrontovat.

Anorexie není legrace

Herečka a zpěvačka natočila video, kde s těhotenským bříškem tancuje na vlastní hit. „Filipe, nevypadám tlustě? Jinak gratulki k tomu, že platíte za chodícího anorektika. A ještě je to celé k popukání. Já teda nevím, jak vypadá STAR, ale já to podle všeho nejsem. No co, aspoň můžu žrát pizzu místo prášků na hubnutí…“ rýpla si.

Kohoutová ovšem chtěla především upozornit na důležité téma, kterým jsou poruchy příjmu potravy, se kterou bojuje například i zpěvačka Tereza Mašková. Mladiství se totiž mohou nechat snadno ovlivnit tím, co slavní dospělí říkají a dělají. Filipa Vaňka nevyjímaje. „Bože. Anorexie není p*del. Dětská psychiatrie je plná mladých lidí s poruchou příjmu potravy! Tak běžte dělat osvětu radši tam, díky,“ dodala.

Čtěte také: Vážila méně, než kolik jí bylo let. Rodiče 24leté Natálie se vzájemně obviňují z její smrti

Podle komentářů nebyla jediná ze slavných osobností, které měly chování stylisty po krk. „Hele, když teď nebudeš nějakou chvilku běhat po jevišti, co kdybys dělala tu módní policii ty? Filip si aspoň může někde dát voraz, najíst se, ať mu to už víc ještě neleze na mozek, pak z něj třeba nebudou padat tyhle nebezpečné nesmysly. Go girl,“ napsal jí Daniel Krejčík.

Podporu v krátké větě pak Berenika Kohoutová obdržela například i od herečky Jany Plodkové či od influencerky Tamary Klusové. „Svět je v tolika ohledech přesně naopak tomu, jak má být… a proto je tak důležité mluvit o jeho nemocném vnímání. Díky za každý takový paprsek,“ napsala manželka zpěváka Tomáše Kluse.

Pokus o obhajobu

Filip Vaněk se pak k videu vyjádřil jen velmi krátce na instastories, kam natočil video, na němž si vyhrnul tričko, aby ukázal ploché břicho a řekl, že takhle anorektik nevypadá. Anorexie je podle něj nemoc, ale iniciativní lidé by podle něj měli upozorňovat hlavně na obezitu. Nechal si prý zpracovat lékaři studii o tom, kolik lidí jí trpí.

Řekl také, že obezita je daleko nebezpečnější než být hubený. „Jenom bych poprosil všechny tyhle iniciativní lidi, levicové, aby teda, tak jako bojují proti těm lidem, kteří chtějí mít zdravé tělo a ne plné nemocí, které souvisejí s obezitou a přejídáním, aby stejnou měrou přispívali i k tomu, abychom nebyli i národem tlustým,“ dodal s tím, že říkat, že obezita je normální, je taky špatně.

Čtěte také: Důležité je začít, cheat day není nutně zlo. Dietoložka radí, jak efektivně hubnout

Kritika na hlavu Filipa Vaňka ovšem zcela zjevně nepadá z toho důvodu, že by byl hubený a staral se o sebe, ale protože mnohdy o celebritách kvůli jejich postavě nemluvil hezky a také proto, že jeho slova o práškách na hubnutí a pití vody by mohla mít špatný dopad nejen na dospívající, kteří si z něj mohou vzít příklad. Z celebrit, které se proti němu vymezily, navíc žádná obezitu nepropaguje.

Naučil jsem se žít s tím, že mě lidé nechápou, říká Filip Vaněk:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 10. 2024

Cesty se budou pravděpodobně potýkat s mechanickými potížemi a zpožděními všeho druhu. Nakonec se do cíle dostanete, ale budete muset být trpěliví. Pokud míříte na letiště, nezapomeňte si s sebou vzít dlouhou knihu, aby bylo čekání snesitelnější. Pokud míříte jen přes město, vezměte si s sebou oblíbenou hudbu, která vám zlepší náladu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.