Hitparáda nechutných blafů. Soutěžící hodnotili banán s hořčicí, uhlí i hmyz

Jiná smetana - Prostřeno! S28 (27)

V soutěži amatérských kuchařů se často na talíři objeví něco, co by člověk normálně nenaservíroval ani nejhoršímu nepříteli. Jenže hra je hra, a když není nic lepšího po ruce, musejí účastníci doufat, že zaujmou alespoň snahou. Podívejte se na nejpodivnější pokrmy uplynulého roku.

V roce 2023 se v kuchařské soutěži odprezentovaly stovky receptů. Některé byly povedenější, na jiné by divák nejraději zapomněl. Influencerka Mery záměrně uvařila jídla, která měla šokovat. Mezi nimi byl i zapečený banán, na nějž neměla chuť ani ona sama. Václav Mikulášek se sice živil jako kuchař, jeho večer mu ale nevyšel, jak předpokládal. Spletl si smetanu na vaření s tou na šlehání a průšvih byl na světě. Václav sebevědomě opékal kachní stehna a vůbec mu nedošlo, že by je třeba mohl z trouby vytáhnout. Martin si chtěl všechno ulehčit a vysloužil si posměch ostatních. Tomáš zase hostům místo dortu ukázal černou briketu. Zvláštní kategorií byl hmyz na talíři. Ten bývá v Prostřeno! vždycky problematický.

Bizarní Mery v kočičím kostýmu servíruje blafy. Z vlastního jídla je jí na zvracení

Influencerka a modelka s profilem na OnlyFans Mery není zkušená kuchařka. Téměř vše bylo připravené z polotovarů, spálila vylité mléko na sporáku, který hodnou chvíli ani neuměla zapnout. Místo ubrousků dala hostům toaletní papír. Více než o vaření šlo hostitelce o šokující dojem na hraně trapasu. Recesistka soupeře přivítala na nábřeží u Vltavy. Nasadila si paruku, kočičí uši a ocásek, k tomu se výrazně nalíčila. Mery přišla do Prostřeno! provokovat soupeře. Dělala si z nich legraci a naservírovala jim pokrmy, které jí samotné připadaly nechutné. Z předkrmu jí prý bylo na zvracení. Pod názvem banánové pokušení se skrýval zapečený banán s hořčicí, šunkou a holandskou omáčkou. Soutěžící kupodivu ochutnali a kombinace jim zachutnala. Jako dezert podávala „sex na talíři“, na který se můžete podívat ve videu.

Baba Jaga Mikulášek podával sraženou polévku a syrová vejce

Ve speciálu s bojovníky se k plotně postavila MMA legenda Václav Mikulášek, kterému se přezdívá Baba Jaga. Václav s vařením trochu bojoval. Po marném pokusu o vyšlehání smetany zjistil, že koupil verzi na vaření s menším obsahem tuku. Tu ovšem vyšlehat nešlo, a tak si zkušeně poradil. Našlehaný cheesecake připravil díky sněhu z vaječných bílků. Jelikož šlo ale o nepečený dort, Václav se syrovými vejci riskoval. Sám si toho byl vědom a konstatoval, že soupeři budou mít maximálně průjem. Kulajda podle očekávání vadila Davidovi, který nejí kopr a tato polévka mu evokuje školní jídelnu. Ostatní si na ní pochutnávali do chvíle, než někdo upozornil, že je polévka sražená. Soutěžící čekali od Václava více, protože se dřív pohyboval v gastronomii profesionálně.

Václav podával maso spálené na uhel. Hostům tvrdil, že mu nic není

V kuchařském klání z Vysočiny zaujala soupeře v menu Václavova staročeská kachna. Václav měl kachní stehna už připravená a naložená v lednici. Maminka mu poradila, že má maso každých patnáct minut v troubě obrátit, a tak mu při vaření neustále zvonil budík s upozorněním. Jenže mu asi neřekla, jak poznat, že je maso hotové. Stehna přeléval výpekem a při vaření přidal do pekáče med. Při následné kontrole se ukázalo, že je něco špatně. Václav byl ovšem v klidu: „Vypadá černější, ale to vůbec nevadí. To bude jen vizuální. Bude úplně skvělá.“ I nadále zčernalou pečínku trápil v troubě. Ostatní totálně černou kachnu kupodivu i ochutnali. Hostitel jim totiž tvrdil, že to tak má být.

Martin měl při vaření čas na odpočinek. Za jídlo jako ze školky sklidil posměch

Martin měl při vaření čas na odpočinek. V soutěži už jednou byl a poučil se. „Dneska mám jednodušší meníčko, tak můžu být v klidu.“ Podávat bude jednotlamky, krémovou polévku, chalupářský guláš a sladkou tečku. Názvy to jsou tajemné a nikdo neví, co čekat. Po příchodu hostů byl Martin nervózní. Nejprve naservíroval jednohubky s česnekovou a mrkvovo-celerovou pomazánkou. Soutěžící byli z jednoduchého pokrmu v rozpacích. Polévka byla studená a jako dezert spojil Martin dva piškoty párátkem, mezi ně dal kolečko banánu a namočil v čokoládě. „Asi takový dezert, jako mají děti ve školce,“ mínil Aleš.

Influencer po fiasku skončil v soutěži a poslal za sebe náhradu

Tomáš Chlup se v kuchařském speciálu ze sítí předvedl jako nezkušený kuchař. Vařil spolu s kamarádkou v jejím bytě, kde nebezpečně zacházel s elektrickým přístrojem. Podařilo se mu také roztavit na sporáku plastovou nádobu a totálně spálit dezert. Svých 1,5 milionu sledujících na sociálních sítích si vařením určitě nezískal. Japonský matcha dort z rýžovaru byl fiaskem. Rýžovar se mu při pečení vypínal, proto vyskakující pojistku přilepil k lince páskou. To se ovšem ukázalo jako nebezpečná chyba. Tomáš si odběhl a po příchodu cítil, že je zle. Byt mohl kvůli němu vyhořet. Kamarádka narychlo připravila náhradní dezert, spáleninu Tomáš hostům přesto alespoň ukázal. Ochutnat se opravdu nedala.

Hmyz na dva způsoby. Jednou jako vážně míněné jídlo, podruhé jako vtip, který někdo nepochopil

Prostřeno! z východních Čech přineslo hned několik kulinářských zážitků. Pondělní hostitel Pavel servíroval kupovanou levnou paštiku s rohlíkem, polévku z pytlíku a zmrzlinu z obchodu. Čtvrteční hostitelka Martina naopak vařit uměla. Jenže její jídla soupeřům nevoněla. Kuře na levanduli jeden z hostů shazoval a tvrdil, že jim na to asi dala aviváž. Předchozí den si Martina dělala legraci, že bude podávat hmyz, a tak se i stalo. Jelikož doma chová hmyzožravce ježka bělobřichého, má pro něj připravenou zásobu červíků. Když je dala z legrace hostům na stůl, Pavel začal vyšilovat. Někdo by červíka i ochutnal, ale to hostitelka nedoporučila.

Cukrářská televizní celebrita Jenda Jirka už v Prostřeno! jednou vařil. Jeho jídla působila luxusně, dezert ale některé soutěžící znechutil. Jenda v menu sliboval koblížky s borůvkovým sorbetem a mravence. Jak můžete na prima+ vidět, mravence nakonec nenachytal, a tak pověstný křupavý element nahradil jiným hmyzem. Z toho byla v šoku hlavně Eliška. „Na mě to prostě koukalo – a to já nedám,“ děsila se. Ani Petře při pohledu na cvrčky nebylo nejlépe. Nakonec se odvážila ochutnat a ostatní si také dali. Kritiku Jenda schytal hlavně od mlsouna Davida Haba. Jedna omáčka byla moc máslová, jiná moc kyselá. Pomsta ale pro Jendu byla sladká. Když vařil David, dostal čočku za to, že použil vanilkový cukr, a ne přímo lusk.

Co z uvedených jídel byste nechtěli ochutnat?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 9. 5. 2024

Berani, dnes můžete být požádáni, abyste zpomalili. Ať už to přijde v podobě pokuty za překročení rychlosti nebo odřeného kolena, když zakopnete, musíte tomuto poselství naslouchat. Klíčové pro vás nyní je, abyste v důsledku tohoto zpomalení nepropadali přílišným emocím. Vězte, že je to pro vaše vlastní dobro. Nestěžujte si na to, prostě to udělejte.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.