Celebrity

13. listopadu 2022 06:30

Šarlota Chmelařová

Eliška Balzerová už svůj věk neprozrazuje. V legendární divadelní hře zvládá 23 rolí

Eliška Balzerová svůj věk nerada prozrazuje

Charismatická herečka Eliška Balzerová zkrátka nestárne. Málokdo by jí tipoval její skutečný věk. Mladiství vzhled a životní elán by jí mohl leckdo závidět, ona sama už ale počet svíček na dortu neprozrazuje.

Herečka Eliška Balzerová (73) je rodačka ze Vsetína, která vystudovala JAMU spolu s herci Bolkem Polívkou, Jiřím Bartoškou nebo Janou Švandovou, která letos oslavila narozeniny ve velkém stylu. V divadelním představení Můj báječný rozvod Eliška exceluje už téměř dvacet let a svým výkonem nás přesvědčuje o tom, že i rozvod se dá prožít báječně.

Na divadelních prknech ztvárňuje v rámci této hry neuvěřitelných třiadvacet rolí. „Já jsem se doslechla, že někde v Rusku tu hru hráli a všechny ty figury obsadili herci. A to nejde, protože to je špatně, to je tak napsáno, abyste si ty figury vytvořila ve fantazii a každý divák si to představuje jinak. Takže nás napadlo, že to všechno budu dělat já i s tím, že tam bylo napsáno, že bych nějakou úlevu mohla mít,“ prozradila Balzerová v rozhovoru pro pořad Showtime. Herečka však jakoukoliv úlevu odmítla a rozhodla se vše odehrát sama. Naučila se více než šedesát stránek textu a v představení exceluje už téměř dvě desetiletí.

Každý večer stojím na úpatí a říkám si: Tam musím vylézt

Hra byla poprvé uvedena v roce 2003 a od té doby se téměř nic nezměnilo. Jsou v ní stejné rekvizity i monology. I když se najde jedna věc, kterou Eliška Balzerová ze svého textu vynechala a tím je informace o jejím věku. „Když mi bylo kolem té padesátky, tak jsem ho s klidem říkala, 55. Přes tu šedesátku jsem to šumlovala a teď už ho neříkám,“ směje se herečka. O hře mluví jako o své osmitisícovce. „Každý večer stojím na úpatí a dívám se nahoru a říkám si: Tam musím vylézt.“

Za svůj mladiství věk a životní elán vděčí možná i spokojenému rodinnému životu. S manželem, filmovým producentem Janem Balzerem už jsou téměř padesát let. Herečka je už dokonce čtyřnásobná babička. „Můj muž mě hodně ovlivnil. Byla jsem taková zaťatá moravská palice, on mě naučil dívat se na věci s nadhledem a humorem. Zasmát se sám sobě je někdy nejlepší řešení. Odnaučil mě zarputilosti. Mám prostě štěstí, že mám vedle sebe celý život chlapa, který si ví vždycky se vším rady,“ uvedla v minulosti pro web Prima Ženy Balzerová.

Její dvě děti - syn Jan a dcera Adéla s nimi žijí ve společném domě. Každý z nich obývá jedno patro a jako rodina se scházejí na všechny větší svátky a oslavy. Pro herečku je rodina vším, a tak jí jistě dělá radost, že má všechny své milované osoby nablízku.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.