Emma Smetana jako moderní princezna v novém seriálu. Dlužím to svým dcerám, tvrdí

Premiéra seriálu Eliška a Damián

Princeznou se můžete stát kdykoliv bez ohledu na věk. Přestože mnoho hereček se s touto pohádkovou rolí pomyslně loučí po dovršení pětadvacátého roku, je to jen další z předsudků. Zanedlouho vám to na televizních obrazovkách dokáže Emma Smetana (35) v roli hodné Elišky v očekávaném novém seriálu Eliška a Damián. Stane se z ní moderní princezna.

Půvabná Emma Smetana bude již začátkem září okouzlovat televizní diváky v novém romantickém seriálu Eliška a Damián. V ústřední roli se jako hodná a snaživá holka bude setkávat s Damiánem, který rozhodně není prototypem současného muže dbajícího na aktuální módní trendy. Je to totiž princ pocházející z roku 1758. „Působí jako šílenec, ale ve skutečnosti je to dokonalý muž,“ upřesňuje Emma.

Příběh lásky přes staletí

Damián cestuje díky elixíru časem a v naší době potkává Elišku. Je tudíž jasné, že se můžete těšit na velký pohádkový příběh lásky přes staletí. Sama Emma přiznává, že právě i tento fakt byl pro ni důležitý a potěšující zároveň. „Tvůrci mi mimořádně zalichotili, že bych v tomhle věku, v pětatřiceti letech, ještě mohla být taková moderní princezna,“ přiznává Emma, pro niž je ztvárnění hlavní role výzvou a s přijetím nabídky téměř neváhala. „Dlužím svým dcerám se v téhle roli objevit. Doma to hodně řešíme, že budu taková trošku princezna,“ usmívá se zpěvačka, jejíž romantický duet s Richardem Müllerem je ústřední znělkou seriálu.

Milovnicemi pohádek nejsou jen Emminy dcery, ale i sama herečka. „Jsem absolutní Disney dítě. Ostatně moje druhá dcera se jmenuje Ariel. A já jsem prostě Pocahontas, Ariel, Bell, Jasmína,“ vyjmenovává Emma animované hrdinky, jež odjakživa zbožňovala. „Opravdu si nevybavím pohádku, na které bych si jako dítě, dospívající či dospělá neujížděla,“ netají se svou zálibou představitelka Elišky, kterou diváci uvidí po boku Roberta Urbana v prvním díle seriálu Eliška a Damián již v sobotu 2. září na Primě. „Jsem vděčná, že mám dvě dcery a tuto princeznovskou tradici mohu předávat dál. Převlíkáme se, líčíme, příčeskujeme,“ vypráví seriálová dědička marmeládovny.

Děj seriálu Eliška a Damián

Hlavní postava Eliška, kterou hraje Emma Smetana, žije v současnosti, ale Damián, jehož ztvárňuje Robert Urban, pochází z roku 1758. V tomto roce se má dědičný princ Damián Karel Ludvík zasnoubit s pruskou princeznou Frederikou. Pohledný šlechtic z toho ale není příliš nadšený a raději holduje lovu, flirtování s místními vesničankami a popíjení s nejlepším přítelem, alchymistou Matoušem.

V současnosti se zase Eliška Mlynářová chystá na propagaci nejnovější řady svých proslulých marmelád. Vzhledem k tomu, že její firma Marmelišky příliš neprosperuje, jde o naprosto zásadní událost. Buď se povede firmu opět nakopnout, nebo ji Eliška bude muset prodat, jak jí často připomíná její partner Martin. Že spolu tyto dvě události vůbec nesouvisejí? Tak to se pletete! Stačí, aby Matouš při jednom alchymistickém pokusu omylem vytvořil tinkturu k cestování časem. A pak už se tato dvě období začnou proplétat více, než si dovedete představit!

Ani jeden hrdina to ale rozhodně nebude mít jednoduché a oba se budou muset vzepřít svému osudu. Zkrátka příběh, který nabídne humor, trochu tajemnou zápletku, ale hlavně milostnou linii, v níž láska překonává bariéru staletí. „Diváci budou moci u obrazovek prožívat to, o čem všichni sníme,“ jak výstižně podotýká generální ředitel skupiny Prima Marek Singer. Romantická fantasy pohádka, která spojuje současnost a 18. století, je prvním typem takového seriálu, který Prima vyrobila.

V dalších rolích se těšte na Anežku Rusevovou, Annu Dvořákovou, Jana Komínka, Petra Buchtu, Milana Šteindlera, Michaelu Kuklovou, Danu Syslovou a mnoho dalších známých tváří.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.