Celebrity

27. července 2024 09:35

Tomáš Durčák

Fanoušci Céline Dion v slzách. Zpěvačka navzdory nemoci zazpívala na zahájení olympiády

Velmi vážně se spekulovalo o tom, že se zpěvačka Céline Dion kvůli svému vážnému onemocnění už nikdy nevrátí zpět na pódium. Díky doslova každodennímu boji i podstupování na první pohled krutých terapií však Céline nakonec dokázala vystoupit při zahájení Letních olympijských her v Paříži. Dojala tím fanoušky na celém světě.

O tom, jak nesnesitelnou její nemoc, zvaná „stiff-person syndrome“ (SPS), umí být, se rozpovídala v nedávném dokumentu. Způsobuje jí totiž enormně bolestivé stavy, při nichž navíc nedokáže ovládat své svaly. „Mám křeče v břiše, páteři i žebrech. Když natáhnu nohy, zůstanou zaseknuté v jedné poloze. Nebo se mi při vaření prsty zaseknou v jedné poloze a nemohu s nimi hýbat. Je to křeč, kterou nejde uvolnit. Jednou jsem si kvůli ní zlomila žebra. Když je stav hodně vážný, může lámat kosti,“ popsala hrůzné následky nemoci kanadská zpěvačka.

S neléčitelnou nemocí již bojuje dlouhých sedmnáct let, v posledních letech však příznaky dosáhly takové intenzity, že ji musela veřejně přiznat a zrušit všechny své plánované koncerty včetně světového turné. Nyní se fanoušci jejího uhrančivého hlasu dočkali velkého překvapení – Céline Dion totiž vystoupila během zahájení letní olympiády v Paříži, kde zazpívala svou interpretaci písně Hymne à L'amour z roku 1950, kterou původně zpívala francouzská hudební ikona Edith Piaf.

„Céline mě rozplakala,“ okomentoval zahájení olympiády jeden z diváků na síti X. „Teda, Céline Dion! Kdo viděl dokument, ten ví…,“ popsal svůj úžas z nečekaného vystoupení další. „Konečně! Královna Céline Dion je zpět a zní skvěle!“ zajásal třetí. „Céline zpívá a já pláču,“ svěřil se s emocemi, které v tu chvíli přepadly nejednoho člověka, další divák.

Mohlo by vás zajímat: V Paříži vzplál olympijský oheň. Česká výprava připlula za deště po řece Seině

Poslední vystoupení před tím olympijským Céline absolvovala před více než čtyřmi lety, konkrétně 8. března 2020 v americkém Newarku ve státě New Jersey. Následně její globální turné zastavila pandemie koronaviru, a nakonec jej kvůli zhoršení své nemoci byla nucena celé zrušit. Zpěvačka však opakovaně zdůraznila, že se odmítá nemoci podvolit a chce se stůj co stůj na pódium vrátit – i kdyby se tam měla připlazit.

„Pokud nedokážu běžet, půjdu. Pokud ani to, budu se klidně plazit. Ale nezastavím se,“ zdůraznila své odhodlání nepřestat se zákeřnou nemocí bojovat Céline ve zmíněném dokumentu. V nedávném rozhovoru pro francouzský Vogue pak zpěvačka svůj možný comeback naznačila.

Podívejte se na dechberoucí vystoupení Céline Dion:

„Rozhodla jsem se celým svým tělem od hlavy k patě i celou svou duší spolupracovat se zdravotním týmem. Chci být v té nejlepší možné formě a ráda bych ještě jednou viděla Eiffelovu věž,“ řekla Dion s tím, že nic není jisté a finální rozhodnutí musí nechat na svém těle. V blyštivých šatech značky Dior nakonec Céline předvedla famózní vystoupení, z něhož byla očividně dojatá i ona sama. Kromě ní se na zahájení Olympijských her v Paříži představily třeba i Lady Gaga nebo Aya Nakamura.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 9. 2024

Berani, snažte se dnes navázat kontakt s někým, kdo vám chybí. I když to bude zpočátku bolet, budete se cítit mnohem lépe, jakmile se vám to podaří. Zvedněte telefon, napište vzkaz nebo pošlete e-mail. Dejte dotyčnému najevo, že vám chybí a záleží vám na něm. Vyjádřit se je často mnohem lepší než o svých pocitech lhát. Dotyčné osobě se po vás může stýskat stejně tak.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.