Celebrity

27. listopadu 2023 06:05

Zuzana Schneidewind

Marek Němec skončil v české komedii v posteli s manželkou nejlepšího kamaráda

Za vším hledej ženu - film o filmu

Milostné hrátky a postelové scény jsou mnohdy údělem každého pohledného herce. Nejinak je tomu ve scénářích u postav, které hraje Marek Němec. Peprné chvilky mu přihrála také nová česká vztahová komedie, v níž do herecky spíše neoblíbené disciplíny zasvětil tehdy méně zkušenou kolegyni Terezu Rychlou. Jak na natáčení kolegové vzpomínají?

V emočně rozmanitém příběhu se to peprnými scénami jen hemží. Jak jejich natáčení prožívali samotní herci Marek Němec (41), Tereza Rychlá (33), Hana Vagnerová (39), Marek Vašut (62) či Igor Orozovič (38)? Možná vás jejich odpovědi překvapí!

Není tomu tak dávno, co především divačky prožívaly Němcův milostný románek coby doktora Hofbauera se sestrou Mery (Sabina Laurinová) nebo aktuálnější záhadné pletky s Dominikou (Denisa Nesvačilová) v seriálu ZOO. Do postele vrhla herce Marka Němce také nová česká komedie Za vším hledej ženu od režiséra Miloslava Šmídmajera, sledující tři kamarádky a jejich tři rozličné příběhy a jiný pohled na život. Přesto je mezi nimi to nejpevnější pouto, které nic nemůže přetrhnout. Ani muž.

Němec posílal fotky z postele kamarádovi Rychlému

Tereza Rychlá si v komedii Za vším hledej ženu, kterou můžete sledovat v televizní premiéře již 8. prosince ve 20:15 na Primě, zahrála nejen svoji první větší filmovou roli, ale i první postelovou scénu. „Trochu jsem se obával toho, že Marek Němec bude mít milostnou scénu s Terezou Rychlou. Její muž je totiž jeho nejlepším kamarádem. A tak jsem se zhrozil, jestli to, že s Terezou skončí hned první natáčecí den v posteli, neohrozí jejich kamarádství. To ale nebylo nutné, Marka to náramně pobavilo. S gustem rozesílal fotografie z postele přímo jejímu manželovi,“ prozradil o natáčení se smíchem režisér Miloslav Šmídmajer.

Mohlo by vás také zajímat: Koordinátoři intimity dobývají Hollywood. Jak pomáhají hercům se sexuálními scénami?

„Nebylo to nijak strašně moc náročné. Tím, že se s Markem už dlouho známe, tak to bylo na pohodu. A není nic zásadního vidět, takže dobrý,“ dodala ke své  premiéře erotiky před kamerou rozesmátá Tereza Rychlá.

„Musím říct, že tím, jak jsou tyhlety scény opravdu intimní, tak se tam dost často vytvoří taková velice intimní atmosféra, že herec je tak nějak napojený na toho druhého herce a nějak se docela zapomene na ten štáb. Takže zrovna v takových momentech bych řekla, že ta tréma ani není,“ prozradila ještě sympatická herečka.

„Tereza je bezvadná holka. Je to žena mého výborného kamaráda Ondry Rychlého, takže my jsme byli v takovém rodinném prostředí. Ono se to těžko vypráví. Byla tam velká důvěra. Ta tam vždycky musí být. Je fajn, když je tam nějaká domluva, pak člověk může trochu improvizovat. Musí tam probíhat ta chemie a naším úkolem pak je, abychom trochu zahořeli. Mně ale připadá, že mnohem intimnější okamžik ve filmech než koitus, je stání před oltářem a říkání si toho ANO. To myslím, že je mnohem víc. Ono taky sexu je plný svět, ale to ANO, to každý neřekne,“ popsal Marek Němec, kterého můžete znát také z divácky oblíbeného seriálu 1. MISE.

Žhavé momenty čekaly během natáčení komedie i další herce. Hana Vagnerová v ní ztvárnila postavu Alex, která se bezhlavě a vášnivě zamiluje do o dost staršího, avšak velice charismatického šéfa velké nadnárodní firmy, kterého hraje Marek Vašut.

V nové komedii Za vším hledej ženu hraju postavu Alex, která má svůj život perfektně srovnaný... Tedy ten pracovní. Svůj osobní nemá srovnaný vůbec. Dost se v něm nevyzná, tápe v něm. Je taková celá zmatená, přecitlivělá... Vlastně nechápu, proč mě Miloš Šmídmajer do té role obsadil, protože samozřejmě tohle já nejsem. Já mám srovnaný i ten osobní život,“ uvedla s nadsázkou Vagnerová a dodala, že v reálném životě s postavou nemá společného vůbec nic.

Vášeň ve filmu nepostrádá vkus

„Je to film, který by vám měl udělat dobře. Anebo jak já říkám, zabalit vás do takové cukrové vaty. Ukázat svět z takových měkčích úhlů. A je úplně zbytečný tam najednou napálit zničehonic obrovskou sexuální scénu, kterou by diváci podle mě vlastně upřímně ani uprostřed takového filmu nechtěli vidět, protože to tam prostě nepatří,“ dodává Hana s tím, že milostné scény ve filmu jsou vkusné a přitom plné vášně. A s kým je točila? „Marek Vašut je profesionál, takže jsme to zvládli v pohodě a nebylo kolem toho žádné haló. Kdykoliv točím takovou scénu, tak se nasadím do takového módu: Ok, je to součást toho filmu, musíme to udělat a je to úplně v pořádku,“ popsala svou taktiku Hana.

Pravda o intimitě na place a pokyny z režie

Intimní scény s talentovanou herečkou zahrál známý herec Marek Vašut. Jak se jemu natáčely milostné hrátky s Hanou?

„Intimita ve filmu je něco, co zajímá skoro každého. Ale určitě jste už všichni četli nebo slyšeli, že to není žádná procházka růžovým sadem. Jsou to technikálie. Myslím, že by se našlo jen malé promile lidí, kterým vyhovuje, že ve chvíli, kdy s někým sdílíte lože, je kolem vás dalších pět šest deset lidí,“ říká Marek Vašut.

Čtěte také: Proč se Marek Vašut neoženil a nemá děti

„Kolem vás se neustále hýbe kamera, světla, mikrofon se schovává pod peřinu. Do toho ještě dostáváte pokyny jako: Nesmíš se za ni tolik schovávat. Prosím tě, trošku níž. Takhle ne, zakrýváš jí ucho, nos, očičko. Pak slyšíte už jen třeba: víc vášně, míň vášně. Proboha nemlaskejte… Ale to se přitom tak stává, ano, ale nezní to dobře. Nevypadá to dobře a tak dále. Takže skončíte scénu a jste rádi, že už je po všem,“ dodává Vašut.

Ve filmu se milostná scéna nevyhne ani Igorovi Orozovičovi. Má on nějaký fígl, jak milostné scény zvládat?

„Je dobré mít dobrou tu herečku, toho člověka, se kterým máme ty intimní scény. To je výhoda. Naštěstí jsem se nikdy nedostal do situace, že bych musel mít nějakou intimní scénu s někým, s kým by mi to bylo nepříjemný, takže já žádné fígly nepotřebuju...“ vtipkoval Igor Orozovič známý například ze seriálu Polda.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.