Lunární kalendář na 17. týden: Vyhýbejte se stresovým situacím a šetřete své srdce

Ve dnech Raka se snažte vyhýbat všem stresovým situacím, ve Lvu se vydejte na procházku, abyste posílili srdce a v Panně pečujte o tělo i vlasy. Jak bude v následujícím týdnu působit na naše zdraví i mysl Měsíc, prozradí nový lunární kalendář.

25. - 27. dubna – Rak

Měsíc procházející znamením Raka působí na žaludek, trávení, játra a hruď. Všechno, co v těchto dnech uděláte pro tyto oblasti těla, působí příznivěji. Cokoliv nadměrně zatěžuje, škodí víc než v jiné dny. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům v těchto oblastech.

Ve třech dnech Raka bude citlivější zažívání, pokud s tím máte problémy, vyhněte se těžkým a kořeněným jídlům. Potrápit vás může také pálení žáhy. Popíjejte heřmánkový nebo řepíkový čaj, zklidní žaludek. Obvykle v tyto dny můžete cítit podráždění nebo napětí, což způsobuje oslabení jater, snažte se proto vyrazit alespoň na krátkou procházku do přírody a dopřejte si dostatek spánku.

Není vhodný čas na žádné velkolepé projekty, věnujte se raději rodině. Vydejte se společně do kina nebo na výlet a užijte si jeden druhého. Na práci bude času dost. Nestříhejte si vlasy, a pokud můžete, ani si je nemyjte, zbytečně by zeslábly a tvořily by se vám lupy. S láskou pečujte o své tělo. Dopřejte si masáž, rozproudíte v těle lymfu. Nezapomínejte ani na masáž poprsí. Potom tělo natřete výživným krémem.

Doma nevětrejte peřiny, zůstala by v nich vlhkost. Od ruky vám půjde likvidace skvrn, ale jinak se vám moc domácí práce dařit nebudou. Není vhodný čas na natírání a malování, barva by špatně vysychala. Ani prádlo nebude dobře schnout. Vodu však dopřejte pokojovým i zahradním rostlinám. Posekejte trávník a vysévejte listovou zeleninu.

Mohlo by vás zajímat: Nejšpinavější v domácnosti není záchod. Více bakterií se skrývá v koření i vysavači

28. – 29. dubna – Lev

Měsíc přibývá, následující dva dny putuje znamením Lva a působí na srdce, krevní oběh a arterii. Všechno, co uděláte pozitivního pro oblast srdce a krevního oběhu, působí blahodárně. Veškeré lékařské zákroky a vše, co tyto části těla zbytečně zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Není vhodný den ani pro očkování.

Dnes se vyvarujte přílišné námaze, zvláště máte-li problémy se srdcem. Vyhýbejte se všem sporům, hádkám a stresovým situacím. Ani přílišná fyzická aktivita není v těchto dnech dobrá, zvláště nejste-li trénovaní. Místo náročných tréninků se vydejte na procházku, ideálně ruku v ruce s někým, koho máte rádi. Chůze je skvělá prevence proti infarktům i artróze. Doplňte vitamin C.

Dařit se vám bude také v péči o vlasy. Nechte si zastřihnout konečky, vlasy zesílí a zhoustnou. Dopřejte si masáž hlavy a vyživujte vlasy pomocí bylinných zábalů. Stále není vhodný čas na veliký úklid, namísto toho se raději vrhněte na zahradu a sázejte stromy a keře, vysazujte cukety a okurky. Pokud jste ještě na zahradě nepracovali, obraťte hlínu v záhonech. Posekejte trávník a dosejte holá místa.

Přečtěte si také: Řádí vám na zahradě krtek? Využijte krtince ve prospěch zahrady

30. dubna - 2. května – Panna

Měsíc v následujících dnech přibývá a putuje znamením Panny. Všechno, co v těchto dnech uděláte pro slinivku, tenké a tlusté střevo a trávení, působí velmi příznivě. Naopak vše, co tyto části těla zbytečně zatěžuje, včetně operací a lékařských zákroků, škodí více než v jiných dnech.

Protože Měsíc působí na naše trávení, zaměřte dnes pozornost na svůj jídelníček. Vyřaďte z něj těžké potraviny a nahraďte je lehkou stravou v podobě salátů, které povzbuzují trávení. V nich obsažená kyselina listová je také skvělá pro správnou funkci našeho mozku.

Rozhýbejte střeva správným cvičením. Každé ráno, než vstanete, ještě v posteli vleže na zádech přitáhněte nejprve jedno koleno k hrudi a potom druhé. Na každou stranu vystřídejte třikrát a nakonec přitáhněte obě kolena a jemně si s nimi promasírujte břicho. Trápí-li vás zácpa, doplňte vlákninu, popíjejte čaj z kořene čekanky nebo sáhněte po sušených švestkách.

Pečujte o tělo i vlasy. Pokud chcete změnit střih vlasů, dnes je k tomu nejvhodnější čas. Účes bude skvěle držet a vy budete náramně spokojení. Pleti dopřejte péči v podobě výživné kúry a pleťové masky. Aplikujte výživné krémy. Nezapomínejte ani na péči o ruce a nohy.

Doma vám půjde skvěle od ruky úklid i drobné opravy. Zadělejte na chleba nebo buchty, těsto bude výborně kynout a výsledek vás nadchne. Na zahradě sázejte brambory, kořenovou zeleninu a červenou řepu. Přeházejte kompost a důkladně rostliny pohnojte.

Čtěte také: 5 rostlin, které doma vydrží všem lenochům

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.