Lunární kalendář na 17. týden: Vyhýbejte se stresovým situacím a šetřete své srdce

Ve dnech Raka se snažte vyhýbat všem stresovým situacím, ve Lvu se vydejte na procházku, abyste posílili srdce a v Panně pečujte o tělo i vlasy. Jak bude v následujícím týdnu působit na naše zdraví i mysl Měsíc, prozradí nový lunární kalendář.

25. - 27. dubna – Rak

Měsíc procházející znamením Raka působí na žaludek, trávení, játra a hruď. Všechno, co v těchto dnech uděláte pro tyto oblasti těla, působí příznivěji. Cokoliv nadměrně zatěžuje, škodí víc než v jiné dny. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům v těchto oblastech.

Ve třech dnech Raka bude citlivější zažívání, pokud s tím máte problémy, vyhněte se těžkým a kořeněným jídlům. Potrápit vás může také pálení žáhy. Popíjejte heřmánkový nebo řepíkový čaj, zklidní žaludek. Obvykle v tyto dny můžete cítit podráždění nebo napětí, což způsobuje oslabení jater, snažte se proto vyrazit alespoň na krátkou procházku do přírody a dopřejte si dostatek spánku.

Není vhodný čas na žádné velkolepé projekty, věnujte se raději rodině. Vydejte se společně do kina nebo na výlet a užijte si jeden druhého. Na práci bude času dost. Nestříhejte si vlasy, a pokud můžete, ani si je nemyjte, zbytečně by zeslábly a tvořily by se vám lupy. S láskou pečujte o své tělo. Dopřejte si masáž, rozproudíte v těle lymfu. Nezapomínejte ani na masáž poprsí. Potom tělo natřete výživným krémem.

Doma nevětrejte peřiny, zůstala by v nich vlhkost. Od ruky vám půjde likvidace skvrn, ale jinak se vám moc domácí práce dařit nebudou. Není vhodný čas na natírání a malování, barva by špatně vysychala. Ani prádlo nebude dobře schnout. Vodu však dopřejte pokojovým i zahradním rostlinám. Posekejte trávník a vysévejte listovou zeleninu.

Mohlo by vás zajímat: Nejšpinavější v domácnosti není záchod. Více bakterií se skrývá v koření i vysavači

28. – 29. dubna – Lev

Měsíc přibývá, následující dva dny putuje znamením Lva a působí na srdce, krevní oběh a arterii. Všechno, co uděláte pozitivního pro oblast srdce a krevního oběhu, působí blahodárně. Veškeré lékařské zákroky a vše, co tyto části těla zbytečně zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Není vhodný den ani pro očkování.

Dnes se vyvarujte přílišné námaze, zvláště máte-li problémy se srdcem. Vyhýbejte se všem sporům, hádkám a stresovým situacím. Ani přílišná fyzická aktivita není v těchto dnech dobrá, zvláště nejste-li trénovaní. Místo náročných tréninků se vydejte na procházku, ideálně ruku v ruce s někým, koho máte rádi. Chůze je skvělá prevence proti infarktům i artróze. Doplňte vitamin C.

Dařit se vám bude také v péči o vlasy. Nechte si zastřihnout konečky, vlasy zesílí a zhoustnou. Dopřejte si masáž hlavy a vyživujte vlasy pomocí bylinných zábalů. Stále není vhodný čas na veliký úklid, namísto toho se raději vrhněte na zahradu a sázejte stromy a keře, vysazujte cukety a okurky. Pokud jste ještě na zahradě nepracovali, obraťte hlínu v záhonech. Posekejte trávník a dosejte holá místa.

Přečtěte si také: Řádí vám na zahradě krtek? Využijte krtince ve prospěch zahrady

30. dubna - 2. května – Panna

Měsíc v následujících dnech přibývá a putuje znamením Panny. Všechno, co v těchto dnech uděláte pro slinivku, tenké a tlusté střevo a trávení, působí velmi příznivě. Naopak vše, co tyto části těla zbytečně zatěžuje, včetně operací a lékařských zákroků, škodí více než v jiných dnech.

Protože Měsíc působí na naše trávení, zaměřte dnes pozornost na svůj jídelníček. Vyřaďte z něj těžké potraviny a nahraďte je lehkou stravou v podobě salátů, které povzbuzují trávení. V nich obsažená kyselina listová je také skvělá pro správnou funkci našeho mozku.

Rozhýbejte střeva správným cvičením. Každé ráno, než vstanete, ještě v posteli vleže na zádech přitáhněte nejprve jedno koleno k hrudi a potom druhé. Na každou stranu vystřídejte třikrát a nakonec přitáhněte obě kolena a jemně si s nimi promasírujte břicho. Trápí-li vás zácpa, doplňte vlákninu, popíjejte čaj z kořene čekanky nebo sáhněte po sušených švestkách.

Pečujte o tělo i vlasy. Pokud chcete změnit střih vlasů, dnes je k tomu nejvhodnější čas. Účes bude skvěle držet a vy budete náramně spokojení. Pleti dopřejte péči v podobě výživné kúry a pleťové masky. Aplikujte výživné krémy. Nezapomínejte ani na péči o ruce a nohy.

Doma vám půjde skvěle od ruky úklid i drobné opravy. Zadělejte na chleba nebo buchty, těsto bude výborně kynout a výsledek vás nadchne. Na zahradě sázejte brambory, kořenovou zeleninu a červenou řepu. Přeházejte kompost a důkladně rostliny pohnojte.

Čtěte také: 5 rostlin, které doma vydrží všem lenochům

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.