Lunární kalendář na 27. týden: Vyhněte se dlouhým túrám i alkoholu, hoďte nohy nahoru

V tomto týdnu prochází měsíc znamením Kozoroha, Vodnáře a Ryb a působí především na naše nohy a pohybový aparát. Nejste-li trénovaní, vyhněte se dlouhým túrám, v Rybách zase odolejte pokušení v podobě alkoholu, působí mnohem intenzivněji. Co dalšího dělat podle vlivu měsíce?

4. července – Kozoroh

Měsíc ve znamení Kozoroha ovlivňuje kolena, kostru, pohyb a kůži. Všechno, co uděláte pro tyto části těla příznivého a prospěšného, působí dvakrát tak silněji než v jiné dny. Ale vše, co kolena, kostru a kůži zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům.

Stále ještě můžete pociťovat vliv úplňkových energií, jako je nervozita, podrážděnost, přecitlivělost, časté jsou také hádky a spory, ale pokud zachováte klid a necháte vše v klidu odeznít, aniž byste nějak zasahovali, za chvíli se budete cítit mnohem líp. Měsíc v těchto dnech velmi působí na pohyblivost celého těla. Pokud jste se právě teď rozhodli, že se vrhnete na cvičení, ale nikdy předtím jste nesportovali, pak to raději odložte na příhodnější dny. Stejně tak se vyhněte, nejste-li trénovaní, náročným a dlouhým túrám. Odnesla by to především kolena a jejich přetížení by mohlo mít trvalejší následky.

Dnes si prostě hoďte nohy nahoru a odpočívejte. Skvělou službu udělá také masáž nohou nebo příjemné protažení. Pokud už vás kolena bolí, přikládejte teplé obklady a vyzkoušejte kostivalovou mast, uleví od bolesti a napomůže regeneraci. V Kozorohu dopřejte péči také své pleti. Všechny výživné masky a kúry působí zvlášť intenzivně.

Čtěte také: Sportem ku zdraví? Čemu se vyhnout, když vás bolí kolena, záda nebo máte křečové žíly

5. – 6. července – Vodnář

Měsíc ve znamení Vodnáře působí na lýtka, kotníky, bérce a křečové žíly. Všechno, co v následujících dnech uděláte pro tyto části těla dobrého, působí příznivěji. A vše, co nadměrně zatěžuje, škodí více než v jiné dny. Vyhýbejte se, pokud je to možné, lékařským zákrokům v těchto oblastech.

V těchto dvou dnech se mohou zhoršit problémy s křečovými žílami, proto se raději ve dnech Vodnáře vyvarujte dlouhého stání, jednostranného zatížení i vysokohorských výšlapů. Potrápit vás mohou také záněty žil. Zaměřte se proto na prevenci a doplňte vitamíny skupiny B. Ty zabraňují usazování cholesterolu v cévách, a jednak předcházejí vzniku křečových žil, ale také výrazně napomáhají s jejich léčbou.

Mohlo by vás zajímat: Trápí vás křečové žíly? Nechte si je slepit!

Kdykoliv můžete, hoďte nohy do vyvýšené pozice a dopřejte jim úlevu v podobě obkladů a střídavé sprchy, která rozproudí krevní oběh. Při potížích vyzkoušejte na bolavé klouby mast z kaštanového extraktu. Zaměřte se také na to, kolik přijímáte hořčíku. Dnes není vhodný čas na práci s půdou, namísto toho se pusťte do malování, barva bude rychle schnout a práce vám půjde od ruky.

7. – 8. července – Ryby

Měsíc prochází znamením Ryb, které ovlivňuje chodidla, prsty u nohou, chůzi a lymfatický systém. Vše, co pro tyto části těla v těchto dnech uděláte dobrého, působí příznivěji než v jiné dny. Cokoliv je však zatěžuje, škodí mnohem více. Vyhněte se operacím i lékařským zákrokům. Ve dnech Ryb si zaslouží vaši pozornost především chodidla. Na chodidlech máme celou řadu reflexních zón, jejichž masáž blahodárně působí na celé tělo. Skvělá je také masáž prstů u nohou. Dopřejte nožkám úlevu pomocí koupele, do které přidejte bylinky nebo bylinkovou sůl.

Čtěte také: Kouzelné letní bylinky a květiny pro všechna znamení podle slavné vědmy a kartářky

Vyhněte se dnes konzumaci alkoholu, v těchto dnech působí nejen alkohol, ale také léky a kofein mnohem intenzivněji. Není vhodný čas ani na návštěvu kadeřnice, s účesem byste nebyli spokojeni. Naopak vhodný čas je pro odstraňování chloupků i bradavic. Od ruky vám půjde také práce na zahradě a prát můžete jen s polovinou pracího prášku. Věnujte se dnes věcem, které vás baví a dělají vám radost. Nebo vyrazte do společnosti, tam se budete cítit jako ryba ve vodě.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce

Jaký bude tento týden podle výkladu karet Helen Stanku?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.