Lunární kalendář od 12. do 13. dubna: Šetřete svá kolena a hoďte nohy nahoru

V následujících dvou dnech bude měsíc procházet znamením Kozoroha, a tak byste měli věnovat zvýšenou pozornost svým kolenům, která budou namáhána víc než obvykle. Od ruky vám půjde skvěle úklid.

Měsíc ve znamení Kozoroha ovlivňuje kolena, kostru, pohyb a kůži. Všechno, co v následujících dvou dnech uděláte pro tyto části těla příznivého a prospěšného, působí dvakrát tak silněji než v jiné dny. Ale vše, co kolena, kostru a kůži zatěžuje, škodí víc než v ostatní dny. Vyhněte se také operacím a lékařským zákrokům.

Nepřetěžujte se

Protože Luna intenzivně působí na náš pohybový aparát, neměli byste se v těchto dnech přetěžovat. Zapomeňte na náročné výšlapy, horské túry, a pokud jste nikdy necvičili, dnes s tím rozhodně nezačínejte. Kolena jsou velmi namáhána a jejich přetížení by mohlo mít trvalejší následky. Musíte-li vyšlápnout několikrát schody, dopřejte večer nohám jemnou masáž a odpočinek. Velké zátěži by se měli vyhnout i sportovci a trénovaní lidé, kteří mají problémy s meniskem. Neznamená to však, že byste se neměli vůbec hýbat. Ráno si protáhněte celou kostru a kdykoliv v průběhu dne můžete, sedněte si na vyvýšené místo, třeba na stůl, a kývejte nohama. Tento cvik je skvělý jako prevence artrózy v kolenou.

Rozpruďte energii masáží

Vaše tělo si zaslouží, abyste ho při každé příležitosti náležitě hýčkali. V těchto dnech si dopřejte detoxikační, lymfatickou nebo uvolňující masáž. Klidně si můžete udělat masáž sami, postačí vám k tomu kartáč. Masírujte od kotníků směrem k srdci. Nebo požádejte partnera, aby vám nožky namasíroval. V Kozorohu se věnujte také své pleti. Všechny výživné masky a krémy vaši pleť rozzáří a omladí. Je vhodný čas na péči o zuby a nehty, ale nestříhejte si vlasy. Bolavá kolena držte v teple a vetřete kostivalovou mast.

Dostatečně pijte a pozor na příjem soli

Měsíc stále ubývá, takže tělo tolik neukládá tuky. Můžete pociťovat zvýšenou chuť na slané. Nemáte-li žádné problémy, klidně si více soli dopřejte. Jestliže sůl nemůžete, dochucujte muškátovým květem, nebo zázvorem. Ani v těchto dnech nezapomínejte na dostatečný přísun tekutin. Nejlepší je čistá voda, ale sáhnout můžete i po bylinných a čisticích čajích.

Úklid vám půjde od ruky

Ve dnech Kozoroha se vám bude dařit veškerý úklid, včetně vyklízení skříní, třídění oblečení, proberte se také účty, které jste odkládali na hromadu. Práce vám půjde skvěle od ruky. Na zahradě se pusťte do pletí a úpravy záhonků. Upravte cestičky mezi nimi, a pokud jste tak ještě neučinili, založte kompost. Vysévejte kořenovou zeleninu a vyjednoťte vyseté papriky. Sázejte brambory.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.