Celebrity

3. května 2023 06:00

Eliška Reiglová

Markétě Plánkové se hroutí sen o dokonalém životě. Za vše může Nesvačilová

Půlnoční zpověď (2) - upoutávka

Herečka Markéta Plánková (44) patří k dlouholetým hvězdám českých seriálů. Mnohdy hrála velmi křehké ženy, nyní ale přišel čas, aby přijala temnější roli. Její nová postava si prošla mnoha útrapami a život s chystáním dalších nástrah neotálí. Přitom na první pohled by to do ní nikdo neřekl.

Markéta Plánková je ústřední postavou nové detektivní minisérie, v níž jako psycholožka a vztahová terapeutka Stela Zkoumalová budí dojem, že má perfektní život a stejně tak perfektní je po všech stránkách i ona. Nikdo by neřekl, že se po smrti matky ocitla v dětském domově a prošla si i domácím násilím, potratem nebo exekucemi.

Rodina je pro Stelu svatá, proto je ochotná své nejbližší chránit za každou cenu. To platí i pro odcizeného bratra Alberta v podání Marka Lambory. Ten je samotář, který si střeží svá tajemství. Je velmi empatický, morálně zásadový a trochu podivín, který bojuje proti utrpení a bolesti svou vlastní cestou. Stela je jediná rodina, která mu zbyla. Co o sérii Půlnoční zpověď, kterou můžete sledovat ve středu večer na Primě nebo už nyní na prima+, může říci samotná Markéta Plánková?

Prima+ ORIGINALS uvádí detektivní sérii Půlnoční zpověď

Sledujte osmidílnou sérii exkluzivně online na primaplus.cz

Případ zdánlivé sebevraždy a ukradené tašky s šokujícím obsahem odstartuje sérii nečekaných událostí. Jelikož každý má svá tajemství. V hlavních rolích Markéta Plánková a Marek Lambora coby sourozenci Stela a Albert. Byť si nebyli v poslední době příliš blízcí, jako farář vázaný zpovědním tajemstvím se jí jeví jako jediná osoba, které ještě vztahová terapeutka může důvěřovat.

Jaký je Marek Lambora bratr?
Autorky scénáře nám vytvořily komplikovaný vztah, který se bude rozkrývat postupně během příběhu. Tak nemůžu moc vyzrazovat, aby diváci byli v neustálém napětí, jako jsme byli i my s Markem po prvním přečtení. Byla to naše první společná práce před kamerou a pro mě osobně moc milé setkání. Myslím, že jsme se dokázali vzájemně podpořit při vypjatějších scénách a natáčení jsme si celkově užívali.

Co vás na vaší Stele bavilo?
Holky Bártů měly naprosto jasnou, konkrétní a do detailu propracovanou představu o postavě Stely. Dlouze jsme debatovaly o tom, jak ji zahrát, aby se hned dostaly na povrch energie, které jsme v tu chvíli potřebovaly, a naopak důležité a silné emoce se dokázaly co nejdéle udržet pod pokličkou. Stela má svá traumata z dětství a hrůzy z minulosti, ale její profese vyžaduje empatii a klidný přístup k pacientům. Pro okolí je nečitelná. Byla to pro mě dost dobrá škola a zpočátku jsem několikrát zápasila sama se sebou. Jakmile jsem se ale dostala Stele pod kůži, pohltila mě.

Vy sama byste za Stelou šla, aby vám pomohla s problémy?
Určitě ano. Svá traumata a děsivou minulost dokázala přetavit do profese psycholožky a pomáhá druhým s výbornými výsledky. Navíc je tak mile záhadná. Mezi natáčením terapeutických sezení jsme si s herci a lidmi na place mockrát povídali o tom, jak mnoha lidem dělá potíže upřímně komunikovat a sdělovat svoje pocity a že by bylo fajn jim ukázat, že se nemusí terapeuta bát.

Na kterého klienta nejraději vzpomínáte? S kým byla na sedačce největší legrace?
Asi vím, koho myslíte... Martin Zounar a jeho partnerka Sabina Laurinová. Chodili ke mně do poradny a otevírali svoje vztahové problémy. Legrace byla před kamerou i za ní, to je jasné.

Čtěte také, jak Sabina Laurinová v nové roli řeší nedostatek sexu a jak se cítila v podvazcích.

Prozradíte, jak se vám točilo s Jirkou Dvořákem? Nastaly nějaké složité chvilky?
S Jirkou jsme se už znali z jiného seriálu, ale teď jsme hráli pár. Cítila jsem se s ním naprosto přirozeně a žádné složité chvilky nenastaly.

Setkali jste se někdy na place se svými mladšími představiteli Stelou a Albertem? Jak jste s výběrem byla spokojená?
Bohužel jsem se se svojí malou Stelou osobně nesetkala, ale viděla jsem ji samozřejmě na fotkách a ve střižně. A jo, jsem moc spokojená. (usmívá se)

Ta, o kterou tu běží, je Marianna v podání Denisy Nesvačilové. Natáčení muselo být náročné, protože na vás jen křičí. Jaké to s ní bylo a jaké to bylo, když kamera netočila?
Denisa hrála velmi komplikovanou, zhýčkanou a znuděnou alkoholičku, sobeckou a hysterickou pacientku. Takže bylo jasné, že na mě bude mít během terapií výlevy vzteku. Denisa ale je, jak jsem ji já prokoukla, velmi emotivní a křehká žena, takže to pro ni muselo být dost náročné natáčení. A ještě se mi mezi záběry neustále omlouvala, že je tak zlá.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 26. 4. 2024

Je jistě jasné, že svým činům věříte, Berani. Necítíte žádný strach ani pochybnosti, když postupujete ke svým cílům a plujete po klidném moři pod jasnou oblohou. Tato nová atmosféra je pravděpodobně výsledkem vašeho obnoveného odhodlání. Za své úspěchy se rozhodně odměňte, ale s pořádnou oslavou byste měli ještě pár dní počkat.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.