Kolečko jako velký herecký objev Suchánka hraje proutníka a sbalí temperamentní zrzku

Per Kolečko jako proutník - Chataři ze Švihova (1)

Nový seriálový počin Michala Suchánka, jímž sází na oblibu Čechů v chataření, vyzařuje upřímnou domáckou atmosféru. K jejímu vytvoření na place si tvůrce pomohl obsazením přátel, hereckých rodin a nevynechal ani členy té vlastní. Na charakterech některých se doslova vyřádil a jak předesílá, jakákoliv jejich podoba s realitou je čistě náhodná.

Kromě vlastní dcery Bereniky Suchánkové (26) obsadil Michal Suchánek do čtyřdílné minisérie i manžele Adélu Gondíkovou (49) a Jiřího Langmajera (57), Igora Chmelu a Janu Janěkovou nebo Lindu Rybovou (47) a její děti Františka a Josefínu Prachařovy. A to nejsou zdaleka všichni, kdo svéráznému tvůrci kývli na spolupráci. Spolupráci neodmítl ani režisér Petr Kolečko. Jeho chataři vynikají komikou, s jakou popisují život a vztahy obyvatel chatové oblasti Švihov, což bylo všem blízké.

„K Lindě Rybové jsem chtěl Richarda Genzera. Ty dva jsem v tom viděl od začátku. Dal jsem je k sobě i z psychologických důvodů, abych na Geňu nebyl moc ostrý. Věděl jsem, že Linda bude svojí povahou tlumit moje výstupy, byla takový nárazník. Ona ví, že umím být na herce hodně naléhavý, a ona tou svojí mírumilovnou a vstřícnou povahou funguje na place jako psycholog,“ říká populární herec, režisér a v tomto případě také autor scénáře Michal Suchánek (56).

Čtěte také: Michal Suchánek ostře reaguje na slova o protekci svých dětí.

Pestré obsazení seriálu Chataři ze Švihova, který můžete sledovat exkluzivně na prima+, řadí jeho kreativní producent do kategorie překvapivých. „Není tak časté, aby Jiří Langmajer hrál v tomto typu seriálu, důvodem je jeho letité přátelství s Michalem Suchánkem a skutečnost, že se v seriálu potkává se svojí ženou Adélou Gondíkovou,“ popisuje Daniel Strejc s tím, že původně bylo v plánu, že budou hrát manžele.

„Nakonec jsme ale Adéle našli jiného manžela. Obsadili jsme také řadu potomků známých herců, zahrály si děti Lindy Rybové a Davida Prachaře Josefína a František, obě děti Michala Suchánka – Berenika a Jáchym, který se jinak herectví nevěnuje. A osobní velkou radost mám z obsazení Petra Kolečka. Musím říct, že už ze čtených zkoušek jsem tušil, že to bude velký herecký objev, a to se potvrdilo. Takže už nyní s Michalem Suchánkem uvažujeme dát mu v dalším projektu mu velkou roli,“ slibuje Strejc.

Víte, že Petr Kolečko odmítl dát roli Anetě Vignerové. Slintali by nad ní mlaďoši, přiznal důvod

Kolečka obsadili do role proutníka z Prahy s ryšavou temperamentní partnerkou. „Petr Kolečko je pro mě velký herecký objev. Asi to bude vypadat, že je mu ta role psaná na míru, je tam docela dost věcí, které si prožil, ale pravda je taková, že já jsem to psal dávno předtím, než se mu přihodily,“ vysvětlil Michal Suchánek, že jakákoliv podoba s realitou je čistě náhodná. Kolečkovu partnerku ztvárnila Iva Pazderková.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 1. 5. 2024

Je frustrující, když práce stojí v cestě romantice a společenským aktivitám. Přesně to dnes cítíte, Berani. Vaše myšlenky jsou zaměřeny na večerní a víkendové aktivity, ale povinnosti máte na stole. Nezoufejte. Jednoduše si dejte závazek, že uděláte to, co se od vás očekává, a užijte si dnešní večer s jistotou, že jste splnili své povinnosti.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.