Celebrity

15. listopadu 2022 13:00

Josef Šťastna

Plavčík z Pobřežní hlídky ženy ignoroval. S přítelem vychovávají chlapce z Ugandy

Australský herec Jaason Simmons (52), který se proslavil jako plavčík Logan Fowler, si nikdy nemohl stěžovat na nezájem žen. Platonicky ho milovaly miliony fanynek, které sledovaly Pobřežní hlídku. Simmons je ale spokojený po boku svého přítele Johna O’Callaghana, se kterým vychovává adoptivního syna Odina.

Jaason Simmons si podmanil ženy jako modrooký plavčík Logan Fowler. Herec, který pochází z tasmánského Hobartu, měl slibně rozjetou kariéru i díky australskému seriálu Paradise Beach. Po natáčení Pobřežní hlídky ale žádnou velkou díru do světa neudělal a trápil se v béčkových filmech, za všechny propadáky je možné jmenovat bizarní snímek jménem Žralokonádo z roku 2013.

Kariérně se pohlednému herci příliš nedařilo, v soukromém životě to ale bylo jinak. Našel životní štěstí po boku irského kolegy z branže Johna O’Callaghana. K tomu, že je gay, se otevřeně přihlásil v roce 2008. V rozhovoru pro The Huffington Post poděkoval svým kolegům z Pobřežní hlídky za respekt a citlivý přístup. Tvůrci legendárního seriálu o jeho orientaci věděli a nikdy s tím na place neměli sebemenší problém.

Média však herce stylizovala do role heterosexuálního symbolu a neustále se spekulovalo o tom, se kterou z pohledných žen z Pobřežní hlídky zrovna chodí. Pro muže, který v sedmi letech ztratil otce, to bylo složité období. Cestu k sobě samému mu pomohlo nalézt až setkání s O’Callaghanem.

Podporu gayům vyjádřil i Pavel Liška:

Syna jim dal ugandský sirotčinec

Simmons s partnerem žijí v Kalifornii a vychovávají syna Odina. Toho nejdříve adoptoval O’Callaghan, když si ho vyhlédl v jednom z ugandských sirotčinců. Klučina tehdy trpěl malárií a jeho životní vyhlídky byly hodně špatné. Ugandské zákony říkají, že kdo chce v zemi adoptovat dítě, musí v tam alespoň tři roky žít.

O’Callaghan dokázal celý proces zrychlit, tlačil na úřady a ty mu po devíti měsících vyhověly. „Jako jeden z mála nebyl HIV pozitivní. Ale i kdyby byl... Adoptoval bych ho stejně. Od prvního okamžiku jsem cítil, že je mým synem,“ popsal Simmonsův partner své pocity ve zpovědi pro magazín New Idea. V rozhovoru pro tento časopis oba herci také uvedli, že svůj životní příběh zveřejnili i z toho důvodu, že v subsaharské Africe žijí tisíce dětí, které by si zasloužily lepší život.

Jaason Simmons se rád setkává s kolegy z kultovního seriálu, těžiště jeho života se ale posunulo k duchovním věcem. Inklinuje k buddhismu a velmi se zajímá o ochranu planety. V současné době své kontakty a energii upíná k záchraně tasmánských pralesů. Od volnomyšlenkářského herce se posunul do role člověka, pro kterého je spokojená rodina základním stavebním kamenem celého celého lidského bytí.

Sdílejte článek
Štítky Afrika dítě Uganda gay adopce herec homosexualita Pobřežní hlídka Jaason Simmons Logan Fowler John O'Callaghan

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.