Prosinec podle numerologie: Nepromarněte šanci, je ideální čas na realizaci vašich nápadů

Už Pythagoras prohlásil, že číslo je základem všeho. Čísla mají své vibrace, kterými ovlivňují své nositele, pomáhají jim pochopit, proč dělají určitá rozhodnutí nebo proč cítí to, co cítí. Jak to bude v prosinci, dvanáctém měsíci roku 2023? Spočítejte si své osobní měsíční číslo a přečtěte si, co vám prosinec podle numerologie přinese.

Podle numerologie vychází na letošní prosinec číslo 1 (vznikne sečtením všech číslic letošního roku a měsíce prosince, tedy 2 + 0 + 2 + 3 + 1 + 2 a následně pak 1 + 0 = 1).

Jednička je prvním číslem numerologického cyklu. Máte nějaké projekty nebo nápady, které jste chtěli uvést do praxe, ale čekali jste na ten správný okamžik, báli jste se, že ještě není ta správná doba? Právě teď přichází ten správný moment a měli byste toho využít. Nepromarněte tuto šanci, protože přichází jen jednou, nejvýše dvakrát za rok.

Snažte se vše dělat s laskavostí a soucitem. Respektujte ostatní. Možná budete litovat některých rozhodnutí, jež jste v minulosti učinili, ale uvědomte si, že nikdo učený z nebe nespadl a každý krok jste nejspíš dělali v dobré víře. A teď jste přesně tam, kde máte být, připraveni na to, co přinese budoucnost a nový rok, který přijde.

Spočítejte si své osobní měsíční číslo

Každý z nás má své osobní nebo životní číslo, které ho ovlivňuje celý život. Chcete-li ale vědět, co konkrétního vám podle numerologie přinese letošní prosinec, je potřeba vzít v úvahu i energii tohoto konkrétního období, tedy vibrace měsíce prosince i letošního roku. Proto si nejdříve musíte vypočítat své osobní měsíční číslo. To zjistíte, pokud si spočítáte své osobní roční číslo. Zní to možná složitě, ale je to velmi jednoduché. Začněte tím, že sečtete den a měsíc svého narození. Pokud vám vyjde dvojciferné číslo, opět jednotlivé číslice sečtěte, aby vám vyšlo číslo od 1 do 9.

Příklad:

Pokud jste se narodili například 19. prosince, tedy 19. 12.

Sečtěte 1 + 9 +1 + 2 = 13

A dále pokračujte 1 + 3 = 4

K tomuto číslu přičtěte číslo letošního roku, což je 7 (vznikne sečtením všech čísel roku 2023 (2 + 0 + 2 + 3)

4 + 7 = 11 (Pokud vám vyjde dvojciferné číslo, opět obě číslice sečtěte, v tomto případě tedy 1 + 1 = 2.)

Osobní roční číslo je v tomto případě 2.

Nyní si spočítejte vaše osobní měsíční číslo tak, že sečtete vaše osobní roční číslo a číslo tohoto měsíce (prosinec má číslo 12).

Tedy 2 + 12 = 14, dále pokračujte 1 + 4 = 5

Osobní měsíční číslo je v tomto případě 5.

Jakmile budete znát své osobní měsíční číslo, přečtěte si, co vás podle numerologie v prosici čeká:

Osobní měsíční číslo 1

Energie jedničky vám v prosinci přináší silné povzbuzení, díky kterému se konečně vymaníte ze své komfortní zóny. Možná jste byli poslední dobou trošičku samolibí, nechávali jste čas plynout, aniž byste se snažili někam se posunout, něčeho dosáhnout. Teď je čas to změnit. Jednička vám přináší kreativitu a vášeň a vy byste toho měli využít. Popřemýšlejte o tom, kolikrát jste se v poslední době museli přizpůsobovat ostatním? Kolikrát jste si nemohli udělat věci po svém, postavit sebe na první místo před ostatní? Je čas uvést to všechno trochu do rovnováhy. Chcete-li konečně nalézt štěstí, měli byste víc sami sebe hýčkat, soustředit se na své vlastní zájmy. Na tom není nic špatného. Jen dejte pozor, ať to nepřeženete. Nesnažte se měnit to, co ve vašem životě a ve vašich vztazích funguje. Zapracujte jen na vylepšení toho, co vám už nebylo k užitku.

Je také pravděpodobné, že se ve vaší práci objeví nové příležitosti. Buďte tedy připraveni s otevřenou náručí.

Osobní měsíční číslo 2

Připravte se na to, že prosinec může být pro vás trochu emotivnější. Dvojka přichází, aby vám v průběhu tohoto měsíce připomněla sílu ukrytou ve vašich pocitech. Pravděpodobně nastanou situace, které vás nenechají chladnými. Možná to ve vás bude trochu vřít. Důležité je, abyste to jen tak nepřecházeli, nenechali své rozbouřené emoce jen bublat pod povrchem. Pořádně se do nich ponořte. Může to být výzva hlavně pro ty, kteří jsou zvyklí řídit se spíš rozumem než citem. Každopádně vám to může hodně pomoci, tak toho využijte. Zlepší se vaše vztahy, ať už jde o ty intimní, nebo pracovní. Jen dejte pozor. Dvojky bývají velmi taktní, skromné a pokorné, tak abyste sami sebe neztratili proto, že budete postávat jen ve stínu ostatních.

Osobní měsíční číslo 3

Jste připraveni na trochu zábavy? Energie čísla tři je veselá. Máte šanci ostatní okouzlit svým důvtipem. Trojka přináší i lepší sebevyjádření, proto je vhodný čas zapracovat na svých komunikačních dovednostech. Patříte-li mezi ostýchavé a plaché lidi, snažte se promluvit vždy, když to bude vhodné. Můžete překvapit ostatní i sami sebe. A pokud jste zvyklí být středem pozornosti, pak zkuste trochu zapracovat na způsobu, jakým mluvíte, na svých gestech, kterými řeč doprovázíte, a zamyslete se nad tím, zda jsou vaše slova vždy od srdce. Nezapomínejte, že vám ostatní (většinou) naslouchají.

Trojka je také jedním z nejkreativnějších čísel. Můžete toho využít ve své práci, v rodinném životě, při studiu, při vaření… Trojka nám připomíná, jaké to bylo, když jsme byli dětmi a celý svět byl plný možností. A víte co? Ty možnosti tu stále jsou, jen vy jste trochu vyrostli.

Osobní měsíční číslo 4

Po zábavě a bezstarostném životě, kterého jste si možná užívali v listopadu, je čas brát život trochu vážněji. Jste připraveni udělat v práci během následujících čtyř týdnů velký pokrok, budete ale muset tuto energii nasměrovat moudře a vyhnout se všemu, co by rozptylovalo vaši pozornost. Bude dobré, když si sepíšete seznam toho, co je potřeba udělat, stanovíte si reálné denní cíle a najdete i způsob, jak můžete měřit svůj pokrok. Nejen kvůli pocitu uspokojení, který vám to přinese, ale budete také vědět, kdy říct dost. Protože energie čísla čtyři by vás mohla dotlačit až k tomu, že se z vás stane workoholik. A to určitě nechcete.

Také rodina bude pro vás v prosinci důležitější než obvykle. Možná si budete muset trochu lépe zorganizovat svůj volný čas nebo budete už plánovat nějaké věci do budoucna. Není třeba právě teď vhodná doba na zarezervování letní dovolené?

Osobní měsíční číslo 5

Je čas pohlédnout pravdě do očí – prosinec přináší změnu. Možná zjistíte, že se najednou cítíte bez zájmu o to, co jste dělali v posledních několika měsících. Pětka je jedním z nejdynamičtějších čísel, její podstatou je proměna, touží po dobrodružství a snadno může podlehnout pocitu nudy nebo nějakého omezení. I vy tak můžete cítit nutkání hledat nové zážitky, které uklidní vaši touhu po odlišnosti. Dejte si ale pozor, abyste se po hlavě nevrhli hned po první myšlence, která vás zaujme. Klidně se pusťte do několika věcí najednou, ale neinvestujte do nich příliš času ani peněz, abyste toho později nelitovali. Snažte se trávit život s lidmi, kteří vás inspirují. Poslouchejte jejich příběhy a využijte jejich rady. Možná zjistíte, že je čas na změnu ve vaší práci nebo třeba ve studiu.

Osobní měsíční číslo 6

Je čas věnovat se trochu víc rodině. Šestku v numerologii charakterizuje milující a starostlivá povaha a v prosinci vám bude připomínat, že se máte víc zaměřit na lidi kolem vás, které máte rádi. Pravděpodobně budete chtít trávit víc času doma, než chodit někam ven mezi lidi. Můžete být také povoláni k tomu, abyste vyřešili nějaké problémy, například mezi sourozenci nebo vámi a blízkou osobou. Nemusíte mít z toho strach, šestky jsou soucitné a mají tendenci podporovat, takže všechny hádky i spory vyřešíte k všeobecné spokojenosti.

Osobní měsíční číslo 7

Numerologie tohoto měsíce vás vybízí k hluboké sebereflexi. Zapomeňte na chvíli na své obvyklé povinnosti. A nevyčítejte si to, máte na to nárok. Zeptejte se sami sebe, co byste místo toho chtěli dělat. Sedmičky upřednostňují studium, výzkum, meditaci… Všechny druhy aktivit, které vám umožní hluboké poznání, proniknutí až k jádru věci.

Stejně jako číslo dvě i číslo sedm je v numerologii jedním z nejduchovnějších čísel. A pokaždé, když se objeví v nějaké předpovědi, naznačuje to potenciál duchovního rozvoje. To znamená, že prosinec by mohl být příležitostí k tomu, abyste našli učitele, mentora nebo někoho, kdo vás povede cestou osobního růstu. A nemusí to být jen člověk, možná objevíte nějakou zajímavou knihu na toto téma.

To nejdůležitější, co byste si měli v prosinci uvědomit, je, že neexistují žádná očekávání. Takže se nenechte vtáhnout do každodenního shonu a stresu a prostě se tentokrát vykašlete na nějaký seznam úkolů, o kterých si myslíte, že je musíte splnit.

Osobní měsíční číslo 8

Prosinec bude pro vás poměrně silný měsíc. Alespoň podle numerologie. Osmička s sebou přináší peníze a moc. Možná vás čeká povýšení, máte šanci posunout se na kariérním žebříčku. A pokud podnikáte, nebojte se rozšířit okruh svých klientů nebo si nabrat víc práce. Bude k tomu možná zapotřebí trochu víc vyjednávání, ale nenechte se odradit. Pokud vydržíte, na konci vás čeká odměna.

Je to i vhodný čas na různé investice do majetku, drahých kovů, ale třeba i do sebe, například formou profesního rozvoje. To všechno se vám v prosinci vyplatí.

Osmička je také číslem rovnováhy, snažte se proto, abyste věnovali pozornost všem oblastem svého života. Může být lákavé víc pracovat, brát přesčasy, když máte vidinu peněžní odměny, ale musíte se starat také o své fyzické a duševní zdraví, nemluvě o tom, že rodina trpí, když jste pořád v práci nebo zavření s počítačem v pokoji.

Osobní měsíční číslo 9

S koncem roku pro vás přichází i konec numerologického cyklu, devítka uzavírá řadu základních čísel a může to ve vás vyvolávat smíšené pocity. Je potřeba si uvědomit, že pokud má něco nového ve vašem životě začít, musíte i něco opustit, něčeho se vzdát. Možná si uvědomíte, že váš vztah nefunguje tak, jak by měl. Nebo vám unikne příležitost, na kterou jste se těšili. Berte to s grácií a pokorou. Devítka nás učí, že je nutné se nejen obětovat, ale i věřit si. Proto věřte, že když se něčeho tento měsíc vzdáte, vytvoří se prostor pro něco dalšího, lepšího, většího… Příští měsíc začíná nejen další rok, ale pro vás i nový cyklus a vy na něj budete připraveni.

A protože je devítka dost idealistické číslo, mohli byste také tento měsíc pociťovat určitou nespokojenost. Snažte se příliš nesledovat zprávy nebo sociální sítě, mohlo by to ještě víc podporovat vaše zklamání z toho, co je nebo není, co by mohlo nebo nemohlo být. Udělejte si čas pro sebe, tvořte a věnujte se svým nejbližším, které máte rádi.

Jaký bude prosinec podle výkladu karet?

Zdroj: Numerology.com


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.