Milostný skandál Stropnického v Izraeli. Aféra se řeší i na světových ambasádách

Žilková uspořádala akci pro uprchlíky. Řeč přišla i na Stropnického

Rozpad manželství Veroniky Žilkové (60) a diplomata Martina Stropnického (65) není věcí veřejnou pouze pro Českou republiku. Žilková tvrdí, že se její rozkol s manželem přetřásá i ve vyšších mezinárodních kruzích v Izraeli.

Veronika Žilková uvedla, že se jí v těžkých časech dostává podpory i od členů světových ambasád, které potkala během roku a půl života v Izraeli.

„Těší mě ta podpora, znamená to, že jsem v Izraeli zanechala nějakou stopu. To, že se to rozkřiklo do mezinárodních kruhů, je ale smutné,“ pronesla pro magazín Showtime Veronika Žilková k situaci, kdy ji po čtrnácti letech manželství opouští Martin Stropnický kvůli výrazně mladší podřízené Markétě Horňákové.

Stropnický zastupuje v Izraeli české zájmy jako velvyslanec, více jak rok s ním v zemi působila jeho žena Veronika Žilková společně s dcerou Kordulou. Nečekaný rozchod manželů však vyvolal vlnu zájmu i tam.

Veronika Žilková v reportáži pro Showtime zmínila, že jí včera psala mail manželka japonského velvyslance. „Izrael je jako třetina České republiky, tak i tento skandál se tam rozkřikl. Jsem členka klubu partnerek diplomatů, kde jsou pravidelné programy a přednášky. Nějací Češi a krajané se s nimi znají, tak se to rozkřiklo i po Izraeli. Dnes mi třeba přišel mail od manželky japonského velvyslance. Rozhodně mi nepsala, že by se jí to líbilo,“ popisuje Žilková. K milostné aféře Stropnického na pracovišti se vyjádřil i český ministr zahraničních věcí.

Veronika Žilková pomáhá Ukrajincům

Zatímco v Izraeli herečka pomáhala s českou osvětou, v Česku se snaží pomáhat ukrajinským uprchlíkům. Veronice Žilkové se podařilo naplnit Divadlo Broadway. Den největšího velikonočního pravoslavného svátku Vzkříšení udělala uprchlíkům z Ukrajiny o mnoho hezčí. Své umění v divadle předvedli mladí studenti uměleckých škol, talentované děti i renomovaní umělci, které herečka našla prostřednictvím koordinačních center.

Sama Žilková má s válkou zkušenosti, když pobývala v Izraeli. „Během roku a půl v Izraeli jsme zažili raketové nálety. Kordulka byla kolikrát v krytu a musela ležet na podlaze ve škole. Ale to se nedá srovnávat. Podpora matek s dětmi byl důvod, proč jsem založila v Izraeli českou školu, kde se scházeli české maminky a izraelští tatínkové. V rezidenci pak probíhala pravidelně výuka češtiny,“ uvedla Veronika Žilková k životu v Izraeli.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.