Milostný skandál Stropnického v Izraeli. Aféra se řeší i na světových ambasádách

Žilková uspořádala akci pro uprchlíky. Řeč přišla i na Stropnického

Rozpad manželství Veroniky Žilkové (60) a diplomata Martina Stropnického (65) není věcí veřejnou pouze pro Českou republiku. Žilková tvrdí, že se její rozkol s manželem přetřásá i ve vyšších mezinárodních kruzích v Izraeli.

Veronika Žilková uvedla, že se jí v těžkých časech dostává podpory i od členů světových ambasád, které potkala během roku a půl života v Izraeli.

„Těší mě ta podpora, znamená to, že jsem v Izraeli zanechala nějakou stopu. To, že se to rozkřiklo do mezinárodních kruhů, je ale smutné,“ pronesla pro magazín Showtime Veronika Žilková k situaci, kdy ji po čtrnácti letech manželství opouští Martin Stropnický kvůli výrazně mladší podřízené Markétě Horňákové.

Stropnický zastupuje v Izraeli české zájmy jako velvyslanec, více jak rok s ním v zemi působila jeho žena Veronika Žilková společně s dcerou Kordulou. Nečekaný rozchod manželů však vyvolal vlnu zájmu i tam.

Veronika Žilková v reportáži pro Showtime zmínila, že jí včera psala mail manželka japonského velvyslance. „Izrael je jako třetina České republiky, tak i tento skandál se tam rozkřikl. Jsem členka klubu partnerek diplomatů, kde jsou pravidelné programy a přednášky. Nějací Češi a krajané se s nimi znají, tak se to rozkřiklo i po Izraeli. Dnes mi třeba přišel mail od manželky japonského velvyslance. Rozhodně mi nepsala, že by se jí to líbilo,“ popisuje Žilková. K milostné aféře Stropnického na pracovišti se vyjádřil i český ministr zahraničních věcí.

Veronika Žilková pomáhá Ukrajincům

Zatímco v Izraeli herečka pomáhala s českou osvětou, v Česku se snaží pomáhat ukrajinským uprchlíkům. Veronice Žilkové se podařilo naplnit Divadlo Broadway. Den největšího velikonočního pravoslavného svátku Vzkříšení udělala uprchlíkům z Ukrajiny o mnoho hezčí. Své umění v divadle předvedli mladí studenti uměleckých škol, talentované děti i renomovaní umělci, které herečka našla prostřednictvím koordinačních center.

Sama Žilková má s válkou zkušenosti, když pobývala v Izraeli. „Během roku a půl v Izraeli jsme zažili raketové nálety. Kordulka byla kolikrát v krytu a musela ležet na podlaze ve škole. Ale to se nedá srovnávat. Podpora matek s dětmi byl důvod, proč jsem založila v Izraeli českou školu, kde se scházeli české maminky a izraelští tatínkové. V rezidenci pak probíhala pravidelně výuka češtiny,“ uvedla Veronika Žilková k životu v Izraeli.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.