Studie odhalila, v jakém věku si ženy užívají nejlepší sex. Je to později, než si myslíte

Mladší lidé od těch starších často poslouchají, že jsou v nejlepším věku a měli by si užívat plnými doušky všeho, co za pár let už nemusí být příliš zábavné či snadné. Mezi tyto věci má patřit i sex. Ukazuje se ale, že nejlepší postelové chvilky neprožívají dvacátnice a dokonce ani třicátnice.

Se stárnutím se pojí spousta mylných předsudků a zdá se, že jedním z těch největších je související pokles kvality sexu. Americká agentura National Institute on Aging ve své studii, jíž se zúčastnily ženy ve věku 45 až 60 let, odhalila, že nejlepší sex svého života mají ženy právě v tomto věku. A to i přesto, že už nemají velké libido a nemají sex příliš často.

Přečtěte si také: Podle prstu na ruce opravdu poznáte délku penisu. Vědci odhalili zajímavou spojitost

Odborníci pracující na této studii věří, že dřívější tvrzení o poklesu kvality sexu byla založena na faktu, že jeho četnost se s vyšším věkem snižuje. Správně ale uvádějí, že četnost a kvalita jsou dvě odlišná témata. Zaměřili se proto na pocity při pohlavním styku a zkušenosti.

Pozitivní i negativní změny

Ze studie vyplývá, že ženy, které pocítily ve svém sexuálním životě se zvyšujícím se věkem pozitivní změnu, se sice milují méně často, ale více u nich dochází k uspokojení. V posteli si také často víc věří, uvědomují si své potřeby a už také dobře ví, jak o nich komunikovat s partnerem.

Za negativa související s vyšším věkem ženy pokládají už zmíněnou četnost sexu, kterou by si přály zvýšit. Nepříjemná jim je pak vaginální suchost, která je trápí především v období hormonálních změn a kvůli které musejí používat lubrikační prostředky.

Přestože sex jako takový je pro tyto ženy nejlepší až ve vyšším věku, nepříjemnosti spojené právě s věkem přisuzují i dalším aspektům. Mezi ně patří například stres kvůli rodině či kariéře a také biologické aspekty, mezi jaké se dá řadit menopauza.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.