Trápí vás elektrizující vlasy? Zkuste změnit hřeben a pozor dejte také na ručník

Problém elektrizujících vlasů zná většina z nás. Suchý vzduch, přechody z mrazu do tepla ani nošení svetrů či čepic tomu v zimním období příliš nepomáhá. Je to nejen nepříjemné, ale také neestetické. Poradíme vám, jak neposedné vlasy hravě a hlavně zdravě zkrotit.

Problém s neposednými elektrizujícími vlasy nastává nejčastěji během zimních měsíců. Mohou za to přechody ze zimy do tepla, kdy se vlasy snadněji vysušují, lámou a třepí. Statickou elektřinu ve vlasech způsobuje tření vlasového povrchu s umělými vlákny, ze kterých je vyrobena většina našeho oblečení. K výbojům statické elektřiny jsou poté nejvíce náchylné suché a poškozené vlasy.

Čtěte také: Žehlení vlasů odzvonilo. Trendy jsou vlnky a přirozenost, tvrdí profesionální kadeřník

Pozor na kartáč i fén

V případě, že vám vlasy vstávají již po rozčesávání, máte nevhodný kartáč. „Plastové kartáče doporučuji vyhodit a nahradit kvalitními, nejlépe z přírodních štětin, nebo vybrat ty z kvalitního nestatického materiálu,“ radí kadeřnice Petra Vavrušková s tím, že nejvhodnější je vybrat hřeben dřevěný, ideálně s kančími štětinami v kombinaci s plastovými ostny, kdy právě tato kombinace zamezuje elektrizování.

Další důležitou věcí, do které se při problému s elektrizujícími vlasy vyplatí zainvestovat, je fén s ionizátorem. Jedná se vůbec o nejšetrnější přístroj v péči o vlasy. Ionizátor vlasy hydratuje a stará se o to, aby nebyly přesušené. Díky ionizaci vlasy také zdravě vypadají, jsou vyživené a silné. Ionizace navíc pomůže slabým a poškozeným vlasům.

Důležité je při výběru tohoto typu fénu koukat na příkon. Čím větší příkon je, tím je proudění vzduchu silnější a zároveň rychlost sušení vlasů kratší. Právě délka vysoušení vlasů má velký vliv na to, aby se vlasy nepoškozovaly a zbytečně nepoletovaly.

Přečtěte si: Víte, jak omládnout díky vlasům? Vyvarujte se těchto chyb!

Vyměňte oblečení a pozor dejte na ručník i gumičky

Pokud v zimě právě kvůli elektrizujícím vlasům nenosíte pokrývku hlavy, zkuste změnit materiál a zbytečně nemrzněte. „Doporučuji pořídit si čepici z kvalitního materiálu, jako je hedvábí, kašmír nebo bavlna. Pozor v zimě dávejte také na culíky, vybírejte si kvalitní gumičky do vlasů, nejlépe ty hedvábné. Běžná gumička totiž může vlasy během mrazu i přeřezat,“ varuje profesionálka s tím, že pokud si po umytí vlasů nasadíte ručník nebo turban, ideální je zvolit mikrovlákno.

V neposlední řadě dávejte pozor na samotnou péči. Základním pravidlem v boji proti elektrizujícím vlasům je nepodcenit hydrataci. Používejte pravidelně hydratační balzámy, vyživující masky či vlasové oleje. Existuje poté samozřejmě i takzvaná rychlá pomoc. Ve chvíli, kdy vám vlasy létají, navlhčete ruce vodou nebo do dlaní vmasírujte krém a v předklonu vlasy protřete. Použít na zkrocení vlasů dále můžete také papírový kapesník či alobal. Stačí, když jimi vlasy jemně otřete a statická elektřina zmizí.

Vlasy v zimě trpí vůbec nejvíce, důležitá je správná péče:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 8. 5. 2024

Dnes máte šťastný den, Berani. Možná dostanete nějakou nečekanou výhru, třeba šek poštou nebo vám zvýší plat či vás povýší v práci. To je přesně to, v co jste doufali, abyste si zlepšili životní styl. Nezblázněte se. Peníze investujte moudře a vyděláte ještě více. Když je utratíte najednou, za pár let toho moc nebudete mít.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.