Velký čínský horoskop na rok 2023: KŮŇ. Jak se mu bude dařit v práci, lásce i zdraví?

Před námi je rok vodního Zajíce. Zajíc je podle čínské mytologie vyvoleným znamením, sám Buddha jej kvůli jeho nezištnosti a dobromyslnosti vyzdvihl na samotný Měsíc. Od té doby můžeme pozorovat siluetu zajíce při každém úplňku a věřit, že láska a soucit vyhrávají nad lží a nenávistí. Jak se bude v roce Zajíce dařit aktivním a zvídavým Koňům?

Lidé ve znamení Koně se narodili v letech 1906, 1918, 1930, 1942, 1954, 1966, 1978, 1990, 2002, 2014. Co je čeká v roce 2023, který začíná 22. ledna 2023 a končí 9. února 2024?

  • Toto znamení odpovídá astrologickému znamení Blíženců
  • Měsíc jeho vlády: červen
  • Hodina jeho vlivu: 11–13

Lidé ve znamení Koně jsou cílevědomí a pro dosažení svého cíle užívají všech dostupných prostředků. Občas se jeví jako sobci, jindy jsou velkorysí a ochotně se zapojí do jakékoliv práce, jsou manuálně zruční a pracovití. Nejsou však trpěliví a nade vše si cení svojí svobody. Jsou obdaření silnou intuicí, bývají vnímaví, pozorní a citliví k novým vývojovým trendům. Obvykle mají umělecké nadání, jsou přátelští, inteligentní a vyzařují energii, aktivitu a mládí. Jsou ochotní pomoci ostatním vždy, když je to třeba. Nebezpečím pro ně může být jejich nevyhraněnost, nesoustředěnost a neochota usilovat o cíle, jejichž dosažení vyžaduje notnou dávku trpělivosti. Chodí rádi do divadla a na koncerty, do galerií a muzeí, ale před obdivováním cizího peří dávají raději přednost vlastní tvorbě. Mnohem více jim svědčí role řečníka než posluchače. Nejšťastnější jsou při jakémkoli intelektuálním nebo fyzickém klání, protože jsou soutěživí a rádi vyhrávají.

Charakter Koně podle jeho vládnoucího elementu

Vodní kůň 1942, 2002

Zajímavý, vnímavý a umělecky založený typ. Je přátelský a komunikativní a má velký smysl pro humor. Pečlivě se stará nejen o svou duši, ale i tělo, rád se strojí a předvádí. Jeho negativem je nestálost a také volnomyšlenkářství, má rád svoji svobodu a nerad se váže.

Dřevěný kůň 1954

Je klidnější a rezervovanější, má rád ostatní, dokáže druhým nejen naslouchat, ale v případě potřeby i pomoci. Rád se vzdělává a cestuje, učí se různým novým dovednostem po celý život, je věčným studentem. Na druhé může působit příliš naivně nebo také důvěřivě.

Ohnivý kůň 1966

V tomto spojení živlu ohně se ve znamení Koně rodí velmi zajímavé osobnosti, které jsou na jedné straně tvořivé a na straně druhé příliš komplikované, což jim mnohokrát stojí v cestě za úspěchem. Tito lidé mohou být ostatními oslavováni, nebo naopak zatracováni.

Zemní kůň 1918, 1978

Živel země dává zástupcům tohoto znamení realistický přístup k životu. Někdy však mohou propadat dogmatičnosti a trvání na detailech a celek se jim ztrácí. Snaží se žít v souladu s morálními zásadami, rodina a přátelé jsou pro ně velmi důležití.

Kovový kůň 1930, 1990

Tento typ člověka bývá sebejistý a může na druhé působit pyšně. Je si vědom svých předností, které dává okázale najevo. Má skvělý obchodní i organizační talent a často dokáže i nemožné, má rád výzvy, které by ostatní vzdali. Je společenský i zábavný a má rád obdiv.

Rok 2023 pro znamení Koně

Rok Zajíce bude Koňům přát, nesmějí jednat zbrkle, ale každé rozhodnutí dobře zvážit. Impulzivnost se jim nevyplatí a následků pak mohou litovat. Měli by se zaměřit na jeden cíl, a když se jim podaří získat, co budou chtít, pozornost by měli věnovat hned dalším věcem. Jen tak budou mít úspěch. V roce Zajíce jim hrozí velká roztříštěnost zájmů. Mají před sebou možnost změnit věci, které dlouho odolávaly jejich snaze o zlepšení, jediné, čím mohou výsledek pokazit, je netrpělivost. Povzbudivý vývoj mohou zaznamenat i jejich vztahy, jestliže dokážou splnit, co slíbili, tak mohou zažít důvěru svých blízkých. Tento rok by pro ně měl být ve všech ohledech příznivý, jen musejí nasadit správné tempo, nic neurychlit, ani nezmeškat.

Práce

Již počátkem nového roku, v únoru a březnu, se mohou před nimi začít rýsovat slibné pracovní možnosti. Pozice, kterou chtěli, se může uvolnit. Koně by tedy měli být připravení ke změnám, které budou každopádně pozitivní, i když náročné. Měli by být flexibilní, protože ti z nich, kteří budou připravení, mohou zažít skvělý pracovní boom. Na druhé straně je pro ně důležité, aby se v tomto roce učili lépe vycházet se svými financemi. Je možné, že jejich výdaje se zvýší, měli by se učit šetřit a více přemýšlet o tom, za co peníze vydat. Jestliže dokážou zkrotit svoje náklady, je možné, že si budou moct nakonec dovolit více – dovolenou snů, vyřídit hypotéku nebo leasing auta. Každopádně se jim vyplatí střízlivý odhad jejich možností, ve kterém jim mohou pomoci odborníci nebo finanční poradci.

Zdraví

V tomto roce se Koně nemusejí obávat zdravotních problémů. U starších ročníků a lidí, kteří jsou nemocní, může dojít ke zlepšení. Energie roku Zajíce je pro jejich znamení pozitivní. Znamení Koně má většinou tuhý kořínek, protože má rádo pohyb a sport a příliš se netrápí věcmi, které nemůže vyřešit. Jeho naturel je sice nervní, ale stresy a nálady dokáže zvládat lépe než ostatní znamení. Koně jsou v základě optimisté. Mají rádi dobrodružství a zážitky a ty dodávají jejich psychice i duši pozitivní podněty, které v konečném důsledku působí i na jejich tělo. Pro znamení Koně se doporučuje konzumace různých přípravků pro výživu kloubů, vitaminy a stopové prvky, nejlépe vitaminy C a E, prospívá jim také vápník.

Láska

Lidé znamení Koně mají většinou pro ostatní velké kouzlo, působí přátelsky, svěže a mladistvě. Problémem je ale jejich svobodomyslnost a také nechuť vázat se v pevném vztahu, proto mívají často s láskou problémy. V tomto roce se zřejmě mnoho nezmění, energie roku Zajíce je vrtkavá, takže Koně budou chtít spíše volnost a zábavu. Je důležité, aby si uvědomili včas, co dělají, aby svým protějškům nedávali zbytečné naděje a nezlomili jim srdce. Srdeční záležitosti a jejich trvalé řešení zřejmě většina zástupců tohoto znamení odsune do budoucnosti.

NEJ roku 2023 pro znamení KONĚ

  • Velmi dobrým měsícem je pro Koně červen, kdy své záležitosti uvidí z určitého nadhledu a také si zachovají patřičný odstup.
  • Pro Koně je důležitá rovnováha rozumu a citu, jen tak budou v harmonickém stavu. Měli by dát průchod svým emocím, říct, co si myslí, netrápit se s tím, jak je druzí přijmou.
  • V roce Zajíce se mnoho nezmění, jen mohou zažívat ve zvýšené míře lekce z trpělivosti a odpovědnosti vůči druhým.

Jaký bude rok 2023 pro všechna znamení podle astrologie?

Další znamení čínského horoskopu na rok 2023 najdete ZDE:

Zdroj: Autorský text astroložky a kartářky Věry Várady

Sdílejte článek
Štítky zdraví láska horoskop práce energie kůň čínský nový rok znamení čínského zvěrokruhu čínský horoskop 2023 rok vodního Zajíce Kůň

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.