Velký čínský horoskop na rok 2023: HAD. Jak se mu bude dařit v práci, lásce i zdraví?

Před námi je rok vodního Zajíce. Zajíc je podle čínské mytologie vyvoleným znamením, sám Buddha jej kvůli jeho nezištnosti a dobromyslnosti vyzdvihl na samotný Měsíc. Od té doby můžeme pozorovat siluetu zajíce při každém úplňku a věřit, že láska a soucit vyhrávají nad lží a nenávistí. Jak se bude v roce Zajíce dařit inteligentním a kreativním Hadům?

Lidé ve znamení Hada se narodili v letech 1917, 1929, 1941, 1953, 1965, 1977, 1989, 2001, 2013. Co je čeká v roce 2023, který začíná 22. ledna 2023 a končí 9. února 2024?

  • Odpovídá astrologickému znamení Býka
  • Měsíc jeho vlády: květen
  • Hodina jeho vlivu: 09–11

Hadi bývají pasivní intelektuálové, kteří rozvážně a pečlivě spřádají své plány a čekají na vhodnou chvíli. Had působí dojmem klidného a pomalého tvora, je ostražitý, inteligentní, má pevnou vůli a může být i nebezpečný, protože útočí znenadání. Dovede tvrdě pracovat, zřídkakdy však zastává vysoké funkce, spíše se drží v pozadí. Umí se ovládat a jeho instinktivní a břitký úsudek má na ostatní neuvěřitelnou moc. Tito lidé dokážou pečlivě skrývat své emoce a střeží si své soukromí, takže ostatní je mohou považovat za chladné a odtažité. Ve skutečnosti mají velkou potřebu přátelství, morální podpory a lásky, která je pro ně nepostradatelným zdrojem energie a síly. Jsou to umělecky založení a tvořiví lidé, milují kulturu, zejména hudbu a tanec. Pokud jde o vkus, jsou spíše konzervativní a nepotrpí si na žádné výstřednosti.

Charakter Hada podle jeho vládnoucího elementu

Vodní had  1953, 2013

Intuitivní, přátelský a milý, tak lze charakterizovat představitele tohoto znamení. Jeho osobnost je spíše nenápadná a opatrná, je to tím, že se brání, aby ostatní poznali jeho přecitlivělou stránku povahy. Rád druhým pomáhá a radí, ale nenechá se v žádném případě využívat.

Dřevěný had  1965

Toto je typ Hada, který je velmi pragmatický, proto nedělá rychlá rozhodnutí před tím, než vše dobře zváží. Může působit konzervativně, je to dáno tím, že sází spíše na rozum. Je opatrný i v partnerských otázkách, proto se často i v případě, že má mnoho přátel může cítit opuštěný a sám.

Ohnivý had  1917, 1977

Je to velmi dynamický zástupce znamení Hada, lze říci, že disponuje neomezenou energií a rád je středem pozornosti. Někdy se může projevovat vůči druhým panovačně a nadřazeně. Je ctižádostivý a dokáže se prosadit za každou cenu.

Zemní had  1929, 1989

Tento člověk bývá velmi přátelský, bývá králem večírku, je také oblíbený díky svému osobitému humoru i šarmu. Má rád umění a může se projevovat tvůrčím způsobem. Ostatní se na něj mohou spolehnout, protože je obětavý a druhým vždy rád pomůže.

Kovový had  1941, 2001

Jde o nezávislého představitele hadího znamení, proto i jeho osobní život bývá většinou komplikovaný. Má rád lidi, ale je vybíravý, proto má také jen málo opravdových přátel, pro které udělá, co je v jeho silách. Působí na druhé vážně, je čestný a pracovitý, nejraději však dělá všechno sám.

Rok 2023 pro znamení Hada

Za nimi je rušný rok, ve kterém se Hadi snažili udržet své věci ve správné rovnováze. Rok Zajíce jim přináší zklidnění, ale v žádném případě Hadi nesmějí usnout na vavřínech. Vyrojí se možnosti, o kterých budou přemýšlet, zvláště pak v oblasti práce a koníčků. Informační zdroje a kontakty se jim jen pohrnou a oni budou muset dobře vybírat z veliké škály nabídek, které se v jejich životě objeví. Jestliže byli v minulém roce nespokojení, tento rok jim přináší mnoho nového, ale cesty ke změnám nebudou snadné. Je to dáno i složitostí jejich znamení, které nové věci nepřijímá lehce, ale každou možnost pečlivě zkoumá a hodnotí. V případě, že budou muset jednat rychle a akčně, měli by se poradit s lidmi, kterým důvěřují a kteří jsou v oblastech, které budou řešit, zkušení.

Práce

Na obzoru jsou nové možnosti. Pro ty, kteří chtějí měnit svůj profesní život, přichází plodné období. Musejí být však otevření novinkám a nebát se, protože každá změna s sebou přináší i nutnost riskovat. Tento rok podporuje tvořivost a kreativitu, které mohou Hadi plně ve svém zaměstnání využít. Nový čínský rok přinese také možnosti ke zlepšení finanční situace, dobré investiční možnosti a pokud Hadi projeví svoji odbornost a nápady, jistě si jich šéfové povšimnou a ocenění je zvýšením platu. Zástupci tohoto znamení, kteří jsou umělecky nadaní, se mohou napojit na inspirační zdroje a zažijí velký rozmach svojí tvořivosti.

Zdraví

Znamení Hada má sklony k problémům nervového aparátu a také zažívání, což přímo souvisí s jejich postojem k životu. Dobrou radou pro ně je – obklopovat se pokud možno pozitivními a optimisticky založenými lidmi a snažit se ze svého života eliminovat negace. V případě, kdy se budou cítit unavení, by měli opravdu odpočívat, navštívit místa, která mají rádi. Jejich znamení bývá umělecky založené, radost jim tedy udělá koncert, návštěva divadla, kina. Také ve svém jídelníčku by měli udělat místo zdravým potravinám. Konzumovat méně tučného masa, více ryb, kvalitního kuřecího nebo krůtího masa. Místo brambor a knedlíků volit rýži nebo zeleninu, prospějí tím nejen svému zažívacímu systému, ale budou se cítit celkově lépe.

Láska

Více času by si Hadi měli udělat na různé resty v rodině, dát svému partnerovi najevo, že je pro ně stále zajímavý a žádoucí. Neměli by se obávat vyslovit slova uznání a lásky, uvidí, že se jim vše mnohonásobně vrátí v podobě domácí pohody a klidu. Znamení Hada bývá pro druhé velmi charismatické, takže většinou nemívají se seznámením problémy, možná je pro ně těžší vztah udržet. V případě, že objeví toho pravého, měli by otevřít stavidla své výmluvnosti a svojí přízní a láskou nešetřit. Ti, kteří jsou single, mohou zvláště v období května nalézt přitažlivý protějšek, někoho, s kým mohou mít dlouhodobější partnerský vztah.

NEJ roku 2023 pro znamení HADA

  • Výborné období ve všech směrech mohou zažít během měsíce dubna a května.
  • Měli by rozvíjet svoji tvůrčí stránku, nebát se projevit svoji kreativitu.
  • Humor je solí života a kdo je jím prosolen, vydrží déle.
  • Tento rok může být pro znamení Hada velmi úspěšný, důležité pro ně bude udržovat si pozitivní myšlení a také rovnováhu mezi aktivitou a odpočinkem.

Rok 2023 pro všechna znamení najdete ZDE:

Další znamení čínského horoskopu na rok 2023 najdete ZDE:

Zdroj: Autorský text astroložky a kartářky Věry Várady?

Sdílejte článek
Štítky zdraví láska horoskop práce Had čínský nový rok znamení čínského zvěrokruhu láska rok vodního Zajíce čínský horosko 2023

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 4. 2024

Berani, dnes bude ve vzduchu vládnout lehkovážná, téměř bláznivá energie. Vesmír vás vybízí, abyste se vzdali železného sevření seznamu povinností a trochu se pobavili. Představte si všechen tlak, který na sebe vyvíjíte, jako kouli na noze, kterou je třeba uvolnit. Není důvod brát se neustále tak vážně.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.