Velký čínský horoskop na rok 2023: ZAJÍC. Jak se mu bude dařit v práci, lásce i zdraví?

Před námi je rok vodního Zajíce. Zajíc je podle čínské mytologie vyvoleným znamením, sám Buddha jej kvůli jeho nezištnosti a dobromyslnosti vyzdvihl na samotný Měsíc. Od té doby můžeme pozorovat siluetu zajíce při každém úplňku a věřit, že láska a soucit vyhrávají nad lží a nenávistí. Jak se bude Zajícům dařit v jejich vlastním roce?

Lidé ve znamení Zajíce se narodili v letech 1915, 1927, 1939, 1951, 1963, 1975, 1987, 1999, 2011, 2023. Co je čeká v roce 2023, tedy v jejich vlastním roce, který začíná 22. ledna 2023 a končí 9. února 2024?

  • Odpovídá astrologickému znamení Ryb
  • Měsíc jeho vlády:  březen
  • Hodina jeho vlivu: 05 – 07

Znamení Zajíce charakterizuje citlivost, tito lidé bývají vřelí, odolní, chytří a přizpůsobiví. Tyto vlastnosti jsou zdrojem jejich vnitřní síly a jedinečnosti. Pro svou přátelskost, inteligenci a sebejistotu jsou lidé ve znamení Zajíce obdivováni a vítáni všude, kde se objeví. Mohou často budit dojem odtažitých pozorovatelů a této schopnosti využívají i pro svou práci. Mají obdivuhodné nadání pro tvořivou práci a smysl pro detail. Tvrdě pracují, jsou manuálně zruční a často mívají tvořivé koníčky, nesnášejí zbytečné vyrušování.

V práci i životě dávají přednost rovným a hladkým cestičkám. Rádi cestují a s oblibou navštěvují muzea, galerie. Doplňují si tak po celý život umělecké a kulturní vzdělání. Většinou jde o bystré lidi, kteří dokážou využít svého instinktu v běžném životě, práci i lásce a díky tomu dokážou vykličkovat z jakékoliv vyhrocené situace. Nemají rádi konflikty a raději ustoupí nebo nenápadně vezmou do zaječích. Zajíc je zvídavé a věčně mladistvé znamení, stejně tak působí na své okolí jeho zrozenci – příjemně, nevtíravě a přátelsky.

Charakter Zajíce podle jeho vládnoucího elementu

Vodní zajíc 1963, 2023

Jde o velmi intuitivního představitele tohoto znamení, může mít jasnozřivé schopnosti, bývá také dosti citlivý, což může vést ke vztahovačnosti. Je také náchylný ke zbytečným obavám, proto potřebuje rozvíjet humor a pozitivní přístup k životu.

Dřevěný zajíc 1915, 1975

Většinou jde o vyrovnané typy s darem tvůrčích a kreativních schopností. Nejsou ambiciózní, proto kolem sebe potřebují mít přátele, kteří jejich snahy podpoří. Mívají umělecké sklony, ale dokážou se nechat unést svými fantaziemi, a tak někdy žijí mimo realitu.

Ohnivý zajíc 1927, 1987

V těchto řadách se rodí velmi charismatičtí jedinci, kterým leží na srdci vážná světová témata. Mají rozvinuté sociální cítění, jsou ochránci přírody a zvířat. Proto se mohou stát politiky, nebo mluvčími stran a stoupenci různých hnutí. Bývají přesvědčiví a ostatní dokážou strhnout na svoji stranu.

Zemní zajíc 1939, 1999

Zemní Zajíc je rozený realista, je pracovitý a usiluje o dostatek. Jeho slabou stránkou může být velký pragmatismus a také touha prosadit si vždy své. Ostatní lidé ho přijímají, protože jim dokáže vždy dobře poradit a jeho názorů si cení, často  zastává funkce v právní nebo sociální sféře.

Kovový zajíc 1951, 2011

Tento Zajíc je ze všech nejméně emocionální. Je ctižádostivý a odvážný a má silnou vůli, dokáže se profesně uplatnit a využít svých nadání. Může být trochu snob, k životu potřebuje přepych a také pocit nadřazenosti nad druhými lidmi, chová odměřeně.

Rok 2023 pro znamení Zajíce

V uplynulém roce mohli být lidé tohoto znamení mnohokrát zcela vyčerpaní. Velké tempo, které udával vládce roku Tygr, není nic pro mírného Zajíce, který má rád, když se věci odehrávají v klidu a dle jeho životního rytmu. Konec vlády předcházejícího znamení uvítá o to víc, že nastává rok, kterému bude vládnout.

Před těmito zrozenci je rok, který může hodně změnit i ovlivnit jejich život, většinou k lepšímu. Záleží ovšem na postoji těchto lidí, protože optimismus a pozitivní přístup v životě je velmi důležitý, v opačném případě nedokážou tendence ke šťastným změnám ani rozpoznat.

Práce

V případě, že Zajíci chtějí změnit svoji práci nebo kariéru, je pro ně dobrou radou zaměřit se na pracovní agentury, které jim dokážou poradit, rozpoznat jejich základní orientaci a najít nový job, který by je nejen bavil, ale také přinesl i kýžený zisk. Lze říci, že i v oblasti financí se mohou tito lidé těšit na zlepšení, samozřejmě, že jim nelze slibovat statisícové odměny, milionové výhry, ale k pozitivním změnám určitě dojde. Objeví se nové možnosti. Také mnozí zástupci tohoto znamení si připravili půdu pro profesní růst již v minulém roce.

Zdraví

Po zdravotní stránce je čeká náročný rok, jejich psychika může značně kolísat. Proto by si měli udělat volno a čas pro dobití baterek. Zajíci potřebují dostatek pohybu, najít dostatečnou rovnováhou mezi prací a odpočinkem. V tomto roce se mohou těšit, že jim věci půjdou lehce, přesto by neměli přeceňovat svoje síly. V rozumné míře by měli dodávat svému tělu pro povzbuzení vitamin C, pokud možno v přírodní formě. Při velké zátěži jim může pomoci extrakt z rostliny nesmrtelnosti ženšenu. Měli by se také nechat občas hýčkat a dopřát si masáž, nejlepší pro ně bude nějaká uvolňující nebo detoxikační.

Láska

V důležité oblasti, kterým je partnerství a láska, by se mělo Zajícům dařit. Budou se těšit zájmu ostatních a jejich vztahy by měly být plné porozumění a pohody. I ti, kteří se cítí sami a opuštění, mohou mít konečně štěstí v nalezení toho pravého protějšku, s kterým si porozumí.

Je důležité, aby Zajíci dokázali využít všech možností, které se před nimi v tomto roce otevírají, protože podobně skvělé možnosti budou mít až v dalším cyklu vlády svého znamení, což je za dalších dvanáct let. Proto by Zajíci měli být pozitivně naladění, otevření lásce a štěstí v osobním životě.

NEJ roku 2023 pro znamení ZAJÍCE

  • Nejlépe se bude dařit vodním Zajícům, protože je zde rok jejich vlády.
  • V dubnu a květnu by si měli dát do pořádku své finance, mohou také získat úvěr nebo hypotéku.
  • Opatrní by měli být na přelomu srpna a září, kdy mohou být všemi událostmi a změnami unavení.
  • Hodně lidí tohoto znamení pochopí, že konečně nastává doba, kdy je nutné se rozhoupat a vzít svůj život do vlastních rukou. Měli by proto zhodnotit svoje možnosti, nepřehánět, ale ani se nepodceňovat. V tomto roce toho mohou mnoho vykonat.

Rok 2023 pro všechna znamení najdete ZDE:

Horoskopy pro další znamení čínského horoskopu na rok 2023 najdete ZDE:

Zdroj: Autorský text astroložky a kartářky Věry Várady


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.