Velký čínský horoskop na rok 2023: KOHOUT. Jak se mu bude dařit v práci, lásce i zdraví?

Před námi je rok vodního Zajíce. Zajíc je podle čínské mytologie vyvoleným znamením, sám Buddha jej kvůli jeho nezištnosti a dobromyslnosti vyzdvihl na samotný Měsíc. Od té doby můžeme pozorovat siluetu zajíce při každém úplňku a věřit, že láska a soucit vyhrávají nad lží a nenávistí. Jak se bude v roce Zajíce dařit opatrným a kritickým Kohoutům?

Lidé ve znamení Kohouta se narodili v letech 1933, 1945, 1957, 1969, 1981, 1993, 2005, 2017. Co je čeká v roce 2023, který začíná 22. ledna 2023 a končí 9. února 2024?

  • Toto znamení odpovídá astrologickému znamení Panny
  • Měsíc jeho vlády: září
  • Hodina jeho vlivu: 17–19

Lidé narození ve znamení Kohouta usilují o vedoucí postavení, ale spíše než touha po materiálním bohatství je k tomu vede pocit, že to tak má být a díky své píli to většinou dokážou. Tito jedinci bývají střízliví a konzervativní, chybí jim uvolněnost, protože jsou opatrní a kritičtí. Bývají pyšní, sami se sebou spokojení a ne vždy vycházejí dobře s okolím. Jsou to nadaní řečníci a diskutéři, usilovně studují, protože nesnesou, aby je někdo považoval za nevzdělance. Dovedou rychle sbírat a využívat informace a právě tato schopnost bývá hlavním zdrojem jejich úspěchu. Snaží se své emoce držet pod kontrolou, avšak ve chvílích zklamání mohou vybuchnout, a bývají tak pokládáni za přehnaně kritické a popudlivé osobnosti. Uvažují rychle, někdy mluví bez ohledu na možné důsledky a vytvářejí si tak nepřátele. Ve svém nitru jsou sice citově založení, touží po lásce a přátelství, ale ne vždy se jim je podaří získat, protože se chovají často sobecky a u ostatních tím vzbuzují značnou nelibost.

Charakter Kohouta podle jeho vládnoucího elementu

Vodní kohout 1933, 1993

Tento typ Kohouta bývá starostlivý a soucitný vůči druhým, většinou se angažuje ve veřejném životě, pracuje v sociální nebo zdravotní, někdy i v politické sféře. Dokáže dobře spolupracovat s ostatními, je komunikativní a inteligentní, má také dar humoru a ostatní si ho váží.

Dřevěný kohout 1945, 2005

Kohout s elementem dřeva je velmi otevřený a sdílný. Má mnoho koníčků a zájmů, je proto stále na cestách, jeho kreativní povaha mu nedovolí odpočívat. Ostatním lidem se může zdát tak trochu výstřední, může to být jeho pravdomluvností, která někdy hraničí až s drzostí.

Ohnivý kohout 1957, 2017

Zástupce ohnivého živlu má rád dramata, která také ve svém okolí vytváří. Může být úspěšný, když zvládne svoji bojovnou vůdcovskou povahu. Většinou nehledí na názory druhých, proto není příliš oblíbený, často může být osamělý a cítit, že ostatní lidé se ho straní.

Zemní kohout 1969

Zde se rodí velcí pracanti, odhodlaní lidé, kteří si stanovují většinou vysoké životní a profesní cíle. Bývají velmi inteligentní a také vytrvalí, takže se jim daří jak v pracovní, tak i osobní oblasti. Většinou se věnují financím, ekonomice a obchodu, kde jsou uznávanými odborníky.

Kovový kohout 1921,1981

Kovový element těmto lidem dodává tvrdost a jasné zaměření. Jsou to většinou velmi nároční lidé, a to jak na sebe, tak i na své okolí. Chyby ostatním netolerují a těžko se smiřují s vlastními prohrami, čímž si zbytečně komplikují život. I v soukromí vůči svým blízkým bývají málo trpěliví a tolerantní.

Rok 2023 pro znamení Kohouta

Po pěkně akčním roce Tygra si mnozí zástupci znamení Kohouta odpočinou a také se zklidní. Kohouti jsou většinou cílevědomí, pracovití a mnohé dokážou, rok Zajíce jim přinese zajímavé možnosti. Uplatní svou vynalézavost, ale ne v tak ostrém tempu jako v minulém roce. Dostanou lekce z trpělivosti a budou se muset více soustředit na danou věc. Pokrok tohoto roku bude spíše mírný, žádné závratné změny se nestanou. Důležitá pro ně bude spolupráce s ostatními. Roztříštěnost a nezávislý postoj jejich aktivity spíše oslabí. Kohouti by také neměli očekávat žádné velké změny, které by vedly k výraznějšímu zlepšení jejich financí.

Práce

Pracovní tempo tohoto roku bude mírnější, než tomu bylo v loňském roce vlády silného Tygra. Energie roku Zajíce je nevypočitatelná, ale přece jen mírnější. Kohouti se lehce přizpůsobí díky své inteligenci a tvárnosti každé změně, v tomto roce ale budou muset pilovat vlastnosti jako je trpělivost a snaha dokončit práci v daném termínu. V letošním roce by se měli také více soustředit na osobní rozvoj, vzdělávání a oborové studium, což mohou v následujícím roce přátelského Draka skvěle využít. Pro ty, kteří chtějí změnit svoje zaměstnání, je nejvhodnější dobou přelom dubna a května a také konec září a počátek října.

Zdraví

V tomto roce si většina Kohoutů oddechne od náporů práce i stresu, jejich psychika se zklidní a výsledně se zlepší i jejich zdraví. Budou mít více času na sebe i rodinu a přátele. Mohou se naučit účelněji využívat svůj čas i energii, což ocení v budoucím roce, který pro ně bude opět náročný. Kohouti bývají fyzicky zdatní, mají rádi pohyb a sport a ti mladší i různé adrenalinové sporty, proto by si měli dávat pozor na nehody a úrazy. Ve stravě by měli doplňovat draslík a vápník v přírodní formě v podobě salátů a mléčných výrobků. Aktivní osoby tohoto znamení by neměly zapomínat ani na odpočinek a relaxaci. Kohoutům prospívají bylinkové koupele s levandulí pro zklidnění nervové soustavy, masáže a také cvičení do-in, taiči i jóga.

Láska

V oblasti vztahů může tento rok být příjemný a uspokojivý, protože Kohouti budou mít více času na své blízké. Komunikace, která vázla, se nyní může znovu obnovit. Rodina a děti, budou v popředí jejich zájmu, čímž se u mnohých zklidní i napjatá domácí atmosféra. Kohout je společenský, přesto může více vyhledávat klid a samotu, proto ho večírky a různé party nebudou tolik přitahovat. O seznámení s novými objekty lásky projeví Kohouti zájem nejspíše s příchodem jara, kdy „načechrají“ svá peříčka a vyrazí do ulic. Vhodnou dobou bude také doba máje, kdy se Kohouti všech věkových skupin mohou zamilovat. V celku půjde o vyrovnaný rok, ve kterém nehrozí žádná velká milostná dramata.

NEJ roku 2023 pro znamení Kohouta

  • Nejlepší období pro Kohouty začíná jarem. Měsíce duben a květen probudí jejich energii, dalším skvělým obdobím je podzim, zvláště pak říjen.
  • V tomto roce by se měli naučit odpočívat, relaxovat a věnovat čas rodině i svým koníčkům, které mohli v předešlém období pro nedostatek času zanedbávat.
  • V roce 2023 udrží svůj standard, v jejich životě neproběhnou žádné zásadní pracovní ani životní změny.

Jaký bude rok 2023 pro všechna znamení podle astrologie?

Další znamení čínského horoskopu na rok 2023 najdete ZDE

Zdroj: Autorský text astroložky a kartářky Věry Várady


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.