Velký čínský horoskop na rok 2023: DRAK. Jak se mu bude dařit v práci, lásce i zdraví?

Před námi je rok vodního Zajíce. Zajíc je podle čínské mytologie vyvoleným znamením, sám Buddha jej kvůli jeho nezištnosti a dobromyslnosti vyzdvihl na samotný Měsíc. Od té doby můžeme pozorovat siluetu zajíce při každém úplňku a věřit, že láska a soucit vyhrávají nad lží a nenávistí. Jak se bude v roce Zajíce dařit energickým a silným Drakům?

Lidé ve znamení Draka se narodili v těchto letech: 1916, 1928, 1940, 1952, 1964, 1976, 1988, 2000, 2012. Co je čeká v roce 2023, který začíná 22. ledna 2023 a končí 9. února 2024?

  • Odpovídá astrologickému znamení Berana
  • Měsíc jeho vlády: duben
  • Hodina jeho vlivu: 07–09

Draci překypují energií, která je žene neustále kupředu. Přestože působí dojmem rozmarných lidí, bývají praktičtí. Podstatou lidí narozených v tomto znamení je nepředvídatelnost. Jsou silní, oslniví a záhadní, ale nikdy nevíte, co v příští minutě udělají. Vzbuzují vzrušení, obdiv a obvykle mívají v životě štěstí. Jsou to silné, magnetické osobnosti a v mnoha oborech zastávají ta nejvyšší místa. S velkým potěšením se pouštějí do všeho nového, jsou to lidé s divokou povahou, ale bývají čestní a k přátelům velkorysí. Nejsou to vyloženě rodinné typy, rodinu a domov ale potřebují, vzhledem k jejich divoké a nezkrotné povaze to však může být problém. Drak si zakládá na společenském postavení, rád se předvádí a má rád vše nové, jednotvárnost jej nemůže uspokojit. Díky svému šarmu se často dostává do popředí společenského života.

Charakter Draka podle jeho vládnoucího elementu

Vodní drak 1952

Tento typ dračího znamení má největší intuici a také empatii vůči svému okolí. V těchto řadách nalezneme spousty idealistů, kteří se snaží řešit všechny problémy světa, někdy jim pak nestačí čas a síla pro řešení jejich vlastních problémů a starostí.

Dřevěný drak 1964

Je to velmi tvůrčí a originální člověk, má vůdčí schopnosti a dokáže se prosadit. Má obchodní a finanční schopnosti a většinou se mu v životě daří velmi dobře. Dokáže tak integrovat a propojovat různé skupiny lidí, což je dáno jeho diplomatickým chováním.

Ohnivý drak 1916, 1976

Nejvíce bojovný a silný zástupce tohoto znamení. Je velmi ctižádostivý a v životě se touží skvěle uplatnit. Může mít diktátorské sklony a málokdy dá na názory druhých lidí. Je to oslnivá a charismatická osobnost, které ostatní mnoho jejích špatných vlastností odpustí.

Zemní drak 1928, 1988

Největší realista ze všech Draků. Vyznává tradiční hodnoty a nerad riskuje, proto může přehlédnout vhodné příležitosti ke svému růstu. Většinou se zaměřuje na získávání materiálního zázemí, má rád krásné a luxusní věci, které rád předvádí svým známým a přátelům.

Kovový drak 1940, 2000

Kovový prvek tomuto zrozenci dodává určitou dávku zatvrzelosti a bojovnosti. Je to člověk, který ví, co chce, a většinou to i získá. Má také velkou dávku vitality a optimismu, takže je pro druhé lidi velmi zajímavý, i když někdy může působit vychloubačně, teatrálně nebo jako snob.

Rok 2023 pro znamení Draka

Za Draky je velmi náročný rok plný vzruchu, kdy museli mnohé zvládnout. Proto jsou ke konci roku Tygra značně vyčerpaní. Dobrou zprávou pro ně je, že nastávající rok Zajíce bude daleko klidnější a oni budou moci sklízet to, co v uplynulém období dokázali. Mohou zpomalit své tempo, protože okolnosti jim to dovolí. Neměli by však čekat velké změny, spíše dovrší to, co již započali. Před nimi je období, kdy se budou cítit uvolněně a najdou si čas i na své koníčky a mimopracovní aktivity, které je baví a při kterých si odpočinou.

Práce

Nastává doba konsolidace, upevnění pozic a oblastí, kterým Draci věnovali svoji energii. Někteří z nich mohou přehodnotit své profesní směřování a lze říci, že tento rok je vhodný k ustálení jejich pracovních pozic, ale i k menším změnám. Nemusejí se obávat žádných nečekaných, dramatických situací, a jestliže něco takového v jejich zaměstnání nastane, určitě naleznou velmi brzy dobré řešení a východisko. Je také možné, že si budou chtít zvyšovat svou pracovní kvalifikaci, k čemuž je tento rok přímo ideální. Vše jim půjde snadněji a díky tomu se i jejich pracovní pozice mohou v budoucnosti posílit. Tento rok je vhodný i pro různé rekvalifikační kurzy, stáže a pracovní pobyty v cizině.

Zdraví

Ani v oblasti zdraví a tělesné vitality se Draci nemusejí obávat žádných pohrom. Bude ale nutné, aby věnovali trochu pozornosti a čas svému tělu, které si to zaslouží. Měli by si dopřát aktivity, které je budou těšit a naplňovat, oprášit staré koníčky a sportovní aktivity. Také kolektivní a společenské sporty si zaslouží jejich pozornost. V tomto roce mohou posílit svoji akceschopnost také vhodným jídelníčkem, protože platí rčení – jsem to, co jím. I v případě časového stresu by měli vynechat rychlá občerstvení a raději si připravit jídlo pro nabitý pracovní program doma. Dostatek zeleniny, ovoce i vlákniny podpořený pitným režimem nabije váš organismus energií a vy se budete cítit skvěle.

Láska

Energie tohoto roku je vyrovnanější než v minulém roce, což se promítne celkově i do mezilidských vztahů. Jako partner bývá typický Drak značně dominantní a také málo přizpůsobivý. Lze očekávat, že v tomto roce svoje diktátorské tendence zklidní, což samozřejmě pozitivně ovlivní i jeho osobní vztahy. V partnerství a lásce by se Drakům celkově mělo dařit. Někteří zástupci dračího znamení se mohou snažit i usadit, možný je i přírůstek do rodiny. I nové vztahy a seznámení mohou zpestřit a okořenit život těchto zrozenců, celkově by se ale neměla odehrávat žádná dramata, ale spíše pozitivní partnerské a rodinné události.

NEJ roku 2023 pro znamení DRAKA

  • V roce Zajíce by Draci měli očekávat mírný posun ve všech oblastech jejich života, nebudou muset vynaložit více energie, než bude nutné, věci se budou odvíjet samy.
  • K rozvoji jejich vzdělání je vhodná druhá polovina roku, září nebo říjen.
  • Neměli by tlačit na pilu, v případě, že některé věci nepůjdou, měli by zkusit najít jiné řešení.
  • V klidu by se měli připravovat na svůj rok, zvláště pak dřevění Draci, kteří budou vládnoucím znamením roku 2024.

NEJ roku 2023 pro znamení DRAKA

Další znamení čínského horoskopu na rok 2023 najdete ZDE:

Zdroj: Autorský text astroložky a kartářky Věry Várady

Sdílejte článek
Štítky zdraví láska horoskop práce energie drak čínský nový rok znamení čínského zvěrokruhu čínský horoskop 2023 rodk vodního Zajíce Drak

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 29. 3. 2024

Berani, možná budete muset vědomě upustit od některých svých plánů a nechat vše na náhodě. Prvek neočekávaného vám může docela pomoci, takže s ním pracujte, místo abyste se ho snažili držet na uzdě. Přirozený tok událostí by vás měl dovést k větší svobodě. Používejte svou představivost, místo abyste se zcela spoléhali na mentální procesy, jako je logika.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.