Diety a hubnutí

5. ledna 2023 05:58

Jiřina Köppelová , Jana Březinová

Velký manuál hubnutí. Jak zhubnout břicho, stehna nebo zadek. Efektivní způsoby

Jak zhubnout a posílit problematické partie? Tato otázka trápí prakticky všechny ženy v každém věku. Nabízíme vám velký manuál hubnutí, který zahrnuje všechny oblasti ženského těla, na kterých se může usazovat přebytečný tuk. Podívejte se na spolehlivé, efektivní a hlavně zdravé způsoby hubnutí.

Jak zhubnout břicho

Také máte na břiše více tukových polštářků, než je vám milé? Pro mnoho žen je hubnutí břicha velký boj –⁠ ani intenzivním cvičením se tuku na břiše nemohou zbavit. Usazování tukových buněk v této oblasti totiž z velké části ovlivňují hormony. Proto hubnutí břicha vyžaduje komplexní přístup –⁠ zaměřte se na zdravý jídelníček, efektivní cvičení i psychickou pohodu. Zhubnout tuk na břiše je důležité nejen pro váš dobrý pocit ze štíhlé postavy, ale hlavně kvůli zdraví. Zvýšené množství tuku v oblasti břicha totiž představuje nebezpečný problém, a to i pro ženy, které jinak vypadají štíhle.

10 tipů, jak zhubnout boky

Trápíte se otázkou, jak zhubnout boky a stehna už nějakou dobu? Není divu, tyto partie patří prakticky u všech žen k problematickým, a to kvůli genům a vlivu hormonů. V oblasti boků, stehen a zadku se začíná nadměrně ukládat tuk po pubertě, protože se ženské tělo připravuje na porod a kojení. Pokud jste i ve svém nejhubenějším období měla širší boky, nejspíš vám bylo větší množství tuku na bocích dáno geneticky. Jestliže jste ale přebytečná kila nasbírala až v průběhu let, určitě pro vás existuje způsob, jak na bocích zhubnout.

Jak zhubnout zadek, cviky na jeho zpevnění i objem

Možná už se s hubnutím zadku trápíte nějaký ten pátek. Děláte cviky na zpevnění zadku a stehen – intenzivně dřepujete, děláte výpady nebo každý den běháte, ale špeky se vás neustále drží. Samotné cvičení na zadek totiž k jeho hubnutí nepovede. Posilování dolní poloviny těla vám zpevní svaly na hýždích a stehnech, ale pokud se budou stále nacházet pod vrstvou tuku, ani je neuvidíte. Navíc můžete dosáhnout opačného efektu, než zamýšlíte – zadek bude vypadat ještě větší, protože se posílí hýžďové svaly, ale zároveň vám zůstane stejná vrstva tuku. Je nějaký lepší přístup k hubnutí zadku?

Jak zhubnout v pase v každém věku

Po postavě ve tvaru přesýpacích hodin touží většina žen. Ale i ty, které jsou jinak štíhlé, s tukem v pase a na břiše bojují. Čím to je? Usazování tuku v oblasti pasu totiž významně ovlivňují hormony. Abyste dosáhla viditelných výsledků, nebude stačit jen změnit stravování a začít cvičit. Naprostý základ je být v psychické pohodě. O to, jak zhubnout v pase, byste se měla zajímat nejen kvůli vzhledu, ale hlavně kvůli zdraví. Tuk na břiše a v pase je velmi nebezpečný, přestože nemusí být na první pohled vidět. Jedná se o tzv. viscerální tuk, který se usazuje hluboko v břiše a obklopuje vnitřní orgány. Viscerální tuk trápí i jinak štíhlé lidi a osoby, jejichž BMI je v normě.

Jak zhubnout nohy. Cviky pro krásné a štíhlé nohy

Jak zhubnout nohy a boky řeší nejčastěji ženy s postavou hrušky. Pro hruštičky jsou typická užší ramena a štíhlý pas, zatímco boky, zadek a nohy jsou silnější. Hledáte účinný způsob, jak zhubnout nohy? Nepomůže dělat dřepy a další cviky na nohy. Abyste získala štíhlé nohy, budete muset zapracovat především na stravování a komplexním cvičení. Když upravíte svůj celkový životní styl, půjde vám hubnutí nohou snadněji. Zjistěte, jaké změny udělat a pusťte se do nich hned.

Jak zhubnout ruce a získat pevné paže

Posilování rukou je doménou mužů. Naopak ženy se obvykle soustředí na břicho, zadek či stehna a na paže úplně zapomínají. To často vede k tomu, že mají svaly na rukou ochablé. Vypadají rosolovitě, třesou se a kůže je povadlá. Přitom stačí zapojit jednoduché cviky na ruce a svaly se vám krásně zpevní. Pokud chcete ruce nejen posílit, ale také zhubnout, bude potřeba komplexnější přístup.

Jak zhubnout v obličeji a zbavit se druhé brady

Trápí vás kulatý obličej a baculaté tváře? Zatímco přebytečná kila na těle snadno skryjete pod oblečením, na obličeji se jen tak neztratí. Navíc odulý obličej často trápí i štíhlé ženy –⁠ na vině mohou být hormony nebo zadržování vody v těle. Zjistěte, jak zhubnout v obličeji a zbavit se druhé brady. Kromě nadváhy či obezity může tlustý obličej způsobit celá řada dalších důvodů nebo jejich kombinace. Abyste mohla zhubnout podbradek a dosáhnout zeštíhlení obličeje, nejdříve se zamyslete, co je pravděpodobně příčinou odulého obličeje právě ve vašem případě. Co způsobuje nateklý obličej?

10 nejdůležitějších zásad, jak zhubnout stehna

Každé kilo navíc se vám usadí v oblasti stehen, boků a hýždí? Trápí vás pomerančová kůže na stehnech? Ukládání tuku na nohách a zadku je pro ženy typické a má svůj význam z biologického hlediska. Proto není hubnutí stehen a boků vůbec jednoduché. My vám ale poradíme, jak na to! Získejte tipy na správnou životosprávu i účinné cviky na zpevnění zadku a stehen. Podívejte se i na deset nejdůležitějších zásad pro hubnutí stehen, které vám ve vašem úsilí určitě pomohou.

Nejčastější chyby při hubnutí. Odbornice radí, jak se jim vyhnout:

Jak zdravě zhubnout kila navíc?

Zdroj: Autorský článek a wikiskripta.eubezhladoveni.czmojezdravi.cz


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.