Až moc hodná holka. Eva Burešová poprvé v hlavní roli celovečerního filmu

UPO - Originální seriály exkluzivně na prima+

Televizní diváci si Evu Burešovou zamilovali například v seriálech Slunečná či ZOO. Ať už coby Týna, nebo chůva Viky, její postavy pořádně umí zamotat hlavu nejednomu muži. Nejinak tomu bude i v novém celovečerním filmu Petra Zahrádky Ženy a život.

Hlavní hrdinka filmu Ženy a život se jmenuje Eliška – typická hodná holka. Možná až moc. V práci jí chybí ostré lokty a ve vztahu přebývá slepá víra. O to akčnější je ovšem její volnomyšlenkářská, naprosto všeho schopná sestra Ilona. Obě slečny se společně vrhnou do budování rodinného podniku, fungujícího tak trochu „ode zdi ke zdi“ – stejně jako Eliščin vztah se samolibým populárním sportovcem Petrem… Černým Petrem.

„Má s tebou ten chlapec vůbec vážné plány? Po třicítce se hledá ženich dost těžko…“ upozorňuje Elišku její pragmatická maminka v novém komediálním filmu Ženy a život, který má televizní premiéru 12. února večer na Primě. Je tedy potřeba si ujasnit, zda chodí jen Eliška s Petrem, nebo i Petr s Eliškou… A splnit si sny, nejlépe na všech frontách. I kdyby trakaře padaly. To vše za účasti rodiny a přátel, protože problém jednoho je problémem všech. A tak bojuje Eliška o Petra, Richard o Elišku, Klára o Richarda… a maminka s tatínkem o blaho všech.

V hlavních rolích kromě Evy Burešové, která se nyní po porodu druhého syna Tristana Williama vrátila zpět k natáčení oblíbeného seriálu ZOO, hrají Jakub Kohák, Veronika Freimanová, Jiří Lábus, Aneta Krejčíková, Petr Buchta, Bára Mottlová, Jaromír Nosek, Olga Lounová, Jiří Ployhar a další.

Věděli jste, že: Herec Jiří Ployhar, známý také ze seriálu Slunečná, má za sebou bouřlivé mládí plné experimentů, o kterém se nebojí mluvit?

Režisérem filmu Ženy a život je Petr Zahrádka, který se v minulosti podílel na seriálech Letiště, Doktor Martin nebo Dáma a Král. Za sebou má zároveň i několik celovečerních počinů, mezi nimi například komedii Chlap na střídačku, kterou v českých kinech zhlédlo bezmála čtvrt milionu diváků. Přestože natáčení filmu mělo původně odstartovat už na podzim roku 2020, tři dny před začátkem bylo zrušeno kvůli narůstající vlně pandemie covidu-19. První klapka tak nakonec padla až o rok později.

Jak se natáčí podzim na konci srpna

Kvůli nabitému plánu bylo nutné natočit některé podzimní scény v létě a naopak letní v listopadu. Produkce tedy na konci srpna svážela ze širokého okolí všechny zežloutlé spadlé listy, které se aranžovaly na chodníky a do zelených stromů. V listopadu se zase suché listy na stromech přestříkávaly nazeleno. „Pochopitelně ekologicky nezávadnou barvou,“ upřesňuje k úskalí natáčení producentka a také scenáristka Zita Marinovová.

Umělé dredy pro Jaromíra Noska

Vedle odloženého natáčení se herci museli vypořádat také s dalšími zajímavými momenty. Například Jaromír Nosek, který v komedii ztvárnil jednu z vedlejších rolí, musel pokaždé dorazit o několik hodin dříve, protože mu maskérky a kostymérky na hlavu naplétaly umělé dredy. Jednoduché to neměl ani Jakub Kohák, představitel profesionálního sportovce Petra, který zase v jedné ze scén dostal po hlavě tenisovou raketou od Eliščina tatínka v podání Jiřího Lábuse. Ten dle svých slov v tomto případě pro reálné podání scény upřednostnil metodu herectví podle Stanislavského.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 7. 2024

Řiďte se svými instinkty a neuděláte chybu, Berani. Možná se budete muset vzdát kontroly a odložit logické myšlení. Nechte se unášet větrem. Prozkoumejte své pocity a to, jak je ovlivňují ostatní. Dnes bude téměř nemožné upevnit nějaké plány. Raději prozkoumejte možnosti a porovnejte se s ostatními. Nezaškatulkujte se do jednoho způsobu myšlení.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.