Zpěvák Marian Vojtko raději hraje zloduchy. Před upíry ho chrání zelený kámen

Muzikálový a operní zpěvák Marian Vojtko sice pochází ze Slovenska, dlouhodobě ale účinkuje v Česku. Diváci ho mohli nebo stále ještě mohou vídat jako krvelačného hraběte Draculu, tajemného fantoma opery nebo krysaře. V pořadu Vyložené karty Helen Stanku si se známou kartářkou povídal o převtělování do svých rolí a také o víře a pověrčivosti.

V Česku žije Marian Vojtko už přes dvacet let. Za tu dobu se naučil výborně česky, splnil si životní sen zahrát si Fantoma opery i hlavní role v dalších slavných a krásných muzikálech. Kupodivu ho ale nepřitahují kladné postavy. Raději je zloduchem. „Vždy se mi lépe hráli démoni, ti, co zabíjejí, než hodní princové, kteří nemají co ukázat, jen milují princeznu a zabijí draka. Odmalička jsem chtěl být upírem, to mě vždy lákalo,“ prozradil kartářce Helen Stanku v její talkshow.

VSTUPTE S NÁMI DO PRIMA+ A UŽÍVEJTE SI KVALITNÍ ČESKÉ I ZAHRANIČNÍ FILMY A SERIÁLY!

Jako zloduch navíc často sklízí větší úspěch u publika než jeho kolegové s kladnými rolemi. Hned přidal i příklad: „Máme představení Fantom opery a řekla byste si, že všichni drží palce tomu hodnému Raoulovi, který miluje Christine a chce ji dostat ze spárů mě, zloducha. Nakonec všichni drží prsty mně, protože je dojmu svým příběhem a tím, jak jsem citlivě upozaděn z toho příběhu.“

V roli vraha se dostal několikrát do transu

Někdy je ale těžké si na zloducha jen hrát. Pokud chce diváky zaujmout, přitáhnout jejich pozornost, aby přišli znovu, musí se Marian Vojtko do své role převtělit nejen kostýmem, ale i vnitřním nastavením. Některým hercům nebo zpěvákům se občas stává, že se svou rolí splynou natolik, že si ji pak nesou i do reálného života. „Já to tak nemám. Když skončí představení, jsem to zase já. Jakmile ale přijdu na jeviště, dostanu kostým, začnu sekat hlavy a pít krev, představuju si, že to musí člověk zahrát dobře, aby diváci byli spokojení a i já abych byl spokojený sám se sebou,“ řekl představitel Draculy.

Mohlo by vás zajímat: Pohádková bytost podle horoskopu: Jste bludička, čert nebo upír?

Nicméně někdy je role opravdu náročná a je těžké se od ní odosobnit. „Vím, že si hraju, ale měli jsme například představení Jekyll & Hyde, ve kterém je hlavní postava schizofrenní člověk. Na jednu stranu hodný lord a na druhou vrah. A ten mi šel výborně. Měli jsme tam nůž, který byl napuštěný krví. A když jsem s ním podřezával Lucy, dvakrát jsem zjistil, že jsem se dostal do úplného transu a tak trochu jsem se spolčil s tím zloduchem,“ popsal muzikálový zpěvák situaci, k níž může během představení dojít, když se herec nechá naprosto pohltit svou rolí.

Role zloduchů také pomáhají Vojtkovi trochu zkrotit jeho slovenský temperament. „Mám dokonce třikrát zlomený nos, protože vždycky, když mě někdo naštval, hned jsem se popral. Dokážu to už ale ukočírovat a právě v těchto rolích zloduchů se můžu vyřádit. Pak přijdu domů unavený a jsem v klidu,“ přiznal.

Fanynky ho občas umí pěkně vysát

V divadle si na upíra jen hraje, jak to má ale Marian Vojtko s těmi skutečnými upíry, kteří z ostatních vysávají energii? „S těmi mám zkušenost velkou. Mám docela početný fanklub a několikrát se stalo, že jak jsem takový familiární a někoho oslovuji důvěrněji, například miláčku nebo jak se máš, ty moje lásko, dotyčné to berou tak, že jsme partneři. A když se pak dozvědí, že někoho mám, posílají mi třeba výhružné maily,“ svěřil se zpěvák, kterého v říjnu letošního roku čeká velkolepý koncert u příležitosti jeho kulatých narozenin. „Měl jsem i poškrábané auto, jedna paní mi dokonce přála to nejhorší, co na světě existuje,“ dodal Vojtko. Většinou však prý takové věci hází za hlavu, protože kdyby je měl řešit, škodil by jen sám sobě.

Mohlo by vás zajímat: Herečka Kristýna Frejová o pobytu ve tmě: Zbavila jsem se nánosů a energetických upírů

Nosí s sebou kámen na odbourání zlých sil

Mnohým hercům i zpěvákům pomáhají před představením různé rituály. Například Marta Kubišová (80) prozradila v jednom z rozhovorů, že nevyjde na jeviště bez svého talismanu. Má nějaký i Marian Vojtko, který pokaždé, když vyjde na jeviště, vyzařuje neskutečně pozitivní energii? „V tašce nosím zelený kámen. Vůbec nevím, co to je, ale řekli mi, že je na odbourání zlých sil a odehnání špatných energií,“ prozradil. V mnohém mu pomáhá i víra, ke které ho přivedla jeho maminka: „Jsem silně věřící, takže se před představením přežehnám, požádám pánaboha, aby mi pomohl představení zvládnout, a to mi stačí.“

Co Marianu Vojtkovi předpověděla kartářka?

Helen Stanku hostům své talkshow předpovídá budoucnost prostřednictvím tarotových karet a také run. Jaké si vytáhl Marian Vojtko?

Jako první si zpěvák vytáhl kartu Soud. Ta předpovídá, že bude mít trochu karmický rok. Bude sklízet to, co v minulosti zasel. Bude také dělit zrno od plev, zbavovat se nepotřebného a vybírat si to, co je pro něj v životě skutečně důležité. Možná se dostane i do situací, kdy bude postaven před hotovou věc a bude muset udělat nějaké rozhodnutí, které bude nezvratné.

Karta Trojka disků předpovídá, že by se mu mělo dařit a v materiální sféře může započít dlouhodobé věci.

Podle poslední karty Pětky mečů se neubrání lidským řečem. Říká se ale, že i špatná reklama je reklama.

Nakonec si Marian Vojtko vybral tři runy:

Ansuz – runa komunikace a intuice, která říká, že budete mistrem mluveného slova. A radí, abyste se nechali vést svým vnitřním hlasem.

Inguz – představuje ochranu shůry, pomáhá chránit před vším zlem světa a lidmi zlé vůle a také odhaluje dřímající vlohy.

Thurisaz – runa, která dává možnost zvítězit, i když budete mít klacky pod nohama. Předpovídá, že tento rok bude o boji s různými lidmi, kteří vám nemusí přát. Budete se muset umět něčemu postavit.  Celkem příjemná je tato runa pro intimní vztahy, predikuje radost v této oblasti. Pokud byste chtěli její negativní předpověď zmírnit, stojí za to si ji nakreslit a nosit při sobě. Umí odrážet negativní útoky lidí.

Na celou talkshow se můžete podívat ZDE:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.