reklama

Lehké a bez masa: 7 večeří na celý týden

Trochu vám usnadníme přemýšlení nad tím, co připravíte v týdnu rodině k večeři. Nemusíte pracně shánět dobré maso ani žádné uzeniny. Následující jídla jsou plná zeleniny a spoustu potřebných surovin určitě budete mít doma.

Bramborové kari Foto:
Zdroj: Yummy Image
Bramborové kari

Co budete potřebovat:

• 800 g oloupaných brambor

• sůl

• 60 ml rostlinného oleje

• 1 střední cibuli

• 2 lžíce rajčatového protlaku

• 4 stroužky česneku

• 1 lžičku mletého kari

• 1/2 lžičky kurkumy

• 50 g čerstvého zázvoru

• 1 chilli papričku

• 4 jarní cibulky

• 120 g cherry rajčátek

• 200 g špenátových listů

 

1. Brambory nakrájejte na kostky a uvařte je do poloměkka v osolené vodě (musí zůstat pevné). Pak je slijte a vývar uschovejte.

2. Na části rozehřátého oleje nechte zesklovatět oloupanou a na kostičky nakrájenou cibuli, přidejte rajčatový protlak, oloupaný a na plátky nakrájený česnek, kari, kurkumu, oloupaný a jemně nastrouhaný zázvor, nakrájenou chilli papričku a brambory, promíchejte a krátce opečte. Přilijte asi 250 ml vývaru z brambor, podle chuti přisolte a zvolna duste pod pokličkou doměkka.

3. Na zbylém rozehřátém oleji opečte očištěné a na čtvrtky nakrájené jarní cibulky a rajčátka překrájená na půlky, přidejte oprané listy špenátu, nechte je jen zavadnout a směs osolte.

4. Podušené brambory rozdělte na talíře a doplňte je zeleninovou směsí.

 

Horoskopy 2017

reklama

reklama