reklama

Vajíčka k snídani: Takhle je ještě neznáte

Děláte si po ránu rádi vajíčka? A jaká? Natvrdo, naměkko, nahniličku, míchaná, omeletu...? Možná si říkáte, že se v tomto směru už nic moc nového nedá vymyslet. Ale dá! Ukážeme vám pár dobrot, které nejspíš ještě neznáte a které uspokojí vaše chuťové pohárky a zaplní kručící žaludek. Některé z nich se dají připravit i předem, abyste se hned po ránu nemuseli stresovat.

A kdyby vám to snad nestačilo, další najdete v novém čísle časopisu Prima FRESH, které vychází už 9. března. Kromě deseti originálních receptů z vajec vás čeká víc než 65 svěžích nápadů na to, co na jaře uvařit a upéct:

vejce k snídani slaninové kalíšky Foto:
Zdroj: bakeatmidnite.com
Slaninové kalíšky s vejci

Výborný nápad, jak se dají také využít formičky na muffiny.

 

Co budete potřebovat (na 6 porcí):

• 12 tenkých plátků libové slaniny

• 6 středních vajec

• 3 plátky chleba

• 1/2 hrnku orestovaných plátků žampionů (nebo 6 plátků rajčat)

• sůl a mletý pepř

• tymián, oregano nebo zelenou petrželku na posypání

• olej na vymazání formiček

 

1. Plátky slaniny lehce opečte z obou stran na pánvi, jen aby se z nich vypekl tuk (plátky nesmí být křupavé), a nechte je odkapat na papírové utěrce.

2. Z plátků chleba vykrojte šest koleček o stejné velikosti, jako jsou dna formiček na muffiny. Šest formiček na muffiny vytřete olejem a na dno každé položte kolečko chleba. Po obvodu formičky pak dejte vždy dva plátky slaniny tak, aby vytvořily okraj.

3. Pak do formiček rozdělte orestované žampiony nebo rajčatová kolečka a rozklepněte do každé jedno vejce. Osolte ho, opepřete, přidejte trochu bylinek a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 15–20 minut, až je slanina křupavá.

 

Horoskopy 2017

reklama

reklama