reklama

7 superpotravin roku 2015

Každý rok sestavují odborníci přes výživu pomyslný žebříček nejlepších a nejpopulárnějších potravin, které jsou pro nás nejvíce hodnotné. Oproti průměrným potravinám nám poskytují prokazatelně více důležitých vitamínů, minerálů, antioxidantů a „fytochemikálií“, což jsou látky v rostlinách, které nás chrání před některými chorobami.

Co tedy jíst, abychom naše tělo pořádně odměnili?

Ředkev daikon Foto:
Zdroj: Thinkstock
Ředkev daikon

Možná přesně nevíte, o co se podle názvu jedná. Tato zelenina je také známá pod označením „ředkev setá bílá“. Často jí využívají v asijské kuchyni. Daikon je plná sloučenin síry, které pročisťují játra. Tím se podporuje u žen hormonální rovnováha.

 

Dále je ředkev bohatá na vitamíny B a C. Vitamín C posiluje imunitní systém a chrání před infekcemi. Vitamín B nás pro změnu ochraňuje před záněty. Daikon ředkev také pomáhá při trávení, potlačuje chuť k jídlu a snižuje riziko vzniku dýchacích obtíží a onemocnění jater.

Horoskopy 2017

reklama

reklama