Blíží se novoluní ve znamení Blíženců. Přinese silnou touhu komunikovat a cestovat

Fáze, kdy se začíná rodit nový Měsíc, je skvělý čas pro vytváření nových životních záměrů. Přináší pocit čerstvosti, opuštění věcí, které jsou už nefunkční a zastaralé. Jaké bude červnové novoluní ovlivněné velmi komunikativním a intelektuálním znamením Blíženců?

Červnové novoluní nastane v neděli 18. června v brzkých ranních hodinách, přesně v 6 hodin a 36 minut. Tentokrát ho ovlivní vzdušné znamení Blíženců, které je velmi upovídané, roztěkané, komunikativní a společenské. O Blížencích se říká, že se snad narodili s telefonem v každé ruce. Mají nekonečnou fantazii, která jim nikdy nedovolí být spokojeni s tím, co mají. Potřebují pohyb a změnu. Ve dnech kolem novoluní proto nebude nouze o komunikaci ve všech podobách, můžete mít tendenci dělat víc věcí najednou, potřebu učit se novým věcem, nasávat nové informace, stýkat se s různými lidmi. Není divu, vždyť vládnoucí planetou Blíženců je Merkur, král komunikace.

Touha poznávat a komunikovat bude silná

Blíženci jsou znamení, které se snaží sdílet co nejvíce znalostí se světem prostřednictvím komunikace a psaní. Jakmile nastane novoluní, můžete tedy pocítit posun ve vašem vnímání, silnou touhu rozšířit své myšlenky. Novoluní doslova vyburcuje vaši zvědavost učit se nové věci, bude vás nutit zvýšit tempo, pustit se do více věcí najednou, zapojit svůj intelekt víc než kdy jindy a s někým o tom hovořit. Nedivte se, když budete v těchto dnech neklidní. Touha cestovat, komunikovat a sdílet své myšlenky a pocity se svými přáteli nebo rodinou bude velmi silná.

Blíženci jsou také velmi flexibilní, možná by se dalo říci až přelétavé znamení. Jejich život je plný neplánovaných změn, mají spoustu zájmů a je pro ně těžké vydržet delší dobu na jednom místě. Nedělá jim potíže změnit práci, bydlení, koníčky, styl oblékání, účes… Díky tomu můžete mít během novoluní mnohem lepší schopnost přizpůsobit se novým okolnostem.

Jak tedy můžete využít novoluní ve znamení Blíženců ve svůj prospěch?

Učte se a tvořte

Období kolem tohoto novoluní je vhodné k poznávání, získávání informací. Využijte toho k aktivitám, které rozšiřují vaši mysl a pomáhají vám získávat nové informace. Nemusí to být jen studium, je to i příznivá doba pro sebevyjádření a tvořivost.

Naslouchejte ostatním

Květnové novoluní je skvělou příležitostí k tomu, abychom sdíleli naše vize a názory s ostatními. Většina lidí by v tuto dobu měla být i přístupnější novým myšlenkám, budeme všichni schopni více si vzájemně naslouchat. Nezůstaňte proto jen u obyčejného klábosení a využijte tento čas k diskusím, z nichž mohou vzejít nové nápady.

Buďte zvídaví

Energie Blíženců nás učí, že nemusíme nutně znát odpověď na každou otázku, nemusíme ostatním neustále dokazovat, že víme odpověď. Měli bychom si prostě užívat to, že můžeme komunikovat s ostatními. Že jim můžeme naslouchat, učit se od nich jednoduše tím, že jsme zvědaví a ptáme se. Měli bychom otevřít svou mysl a učit se, užívat si rozmanitost názorů kolem nás.

Využijte moderní technologie

Planeta Merkur je spojena nejen s informacemi, ale i s technologiemi. Tak je využijte. Oslovte své blízké prostřednictvím e-mailů, telefonních hovorů, videohovorů, chatů… Možností, jak se zapojit do smysluplných konverzací, je celá řada.

Zklidněte mysl

Blíženci jsou velmi aktivní, myšlenky jim víří hlavou, chtějí všechno vědět, mají spoustu nápadů a plánů. I vy můžete mít během novoluní pocit, že vám v hlavě víří tisíce myšlenek. V klidu se posaďte, zavřete oči, zkuste se soustředit jen na svůj dech a na pár minut zapomenout na všechno, co se vám právě honí hlavou. A až se trochu zklidníte, zkuste si ze všeho, co se vám honí hlavou, vybrat to, co je pro vás prioritní a z dlouhodobého hlediska přínosné. A na to se zaměřte.

Setkávejte se

Je dobré udělat si čas a být více společenští. Využijte toho, že nás momentálně nesvazují žádná přísná pravidla, a užijte si společnost těch, které máte rádi, ať už je to rodina, přátelé, sousedé, kolegové z práce…

Pečujte o ruce a dýchejte

Blíženci ovlivňují ruce, paže, ramena, plíce a průdušky. Energie novoluní na ně působí velmi intenzivně, proto byste jim měli věnovat zvýšenou pozornost. Pečujte o své ruce, dopřejte jim vhodnou kosmetickou péči, ale i pohyb, který jim prospěje. Stačí, když budete pažemi synchronně pohybovat dopředu a dozadu. Uvolníte tím klouby a rozproudíte krev a lymfu. Soustřeďte se na svůj dech, pozorujte, jak se při různých činnostech mění jeho intenzita. Snažte se dýchat čistý vzduch, a to nejen v přírodě, ale i ve všech životních oblastech.

Jaký bude červen podle Helen Stanku?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.