Blíží se sklizňový úplněk: Dává šanci prosadit se, jen pozor na neuvážené kroky

Zářijový úplněk zvaný sklizňový bude ovlivněn ohnivým, individualistickým a výbušným znamením Berana a bude nabitý silnou energií. Kdy přesně nastane a jak nás může ovlivnit?

Letošní zářijový úplněk nastane v pátek 29. září 2023 krátce před polednem, přesně v 11 hodin a 57 minut. Jeho vliv ale můžeme pocítit už přibližně tři dny předtím a také několik dnů poté. Po srpnovém modrém superúplňku, který byl plný přecitlivělosti, zjitřených emocí, ale také spousty kreativních nápadů, a uzavřel předchozí úplňkový rok, přinese ten zářijový nové počátky, nové pracovní projekty, nové aktivity, možnost splnit si své sny a ukázat světu, co v nás je. Toto období ale nepřeje jen novým začátkům. Měli bychom v něm také ukončit vše, co nemá v našich životech budoucnost. Důležité je uvědomit si svou sílu a najít v sobě odvahu vykročit do neznáma.

Sklizňový úplněk

Podle starých indiánských tradic se zářijovému úplňku říká sklizňový nebo kukuřičný, protože právě v tuto dobu se na polích sklízela nejrozšířenější plodina Ameriky – kukuřice. Přinášela lidem hojnost a pomáhala jim upevňovat rodové vazby při společné práci. Sklizňový úplněk je také vždy ten, který je nejblíž podzimní rovnodennosti. Někdy se zářijovému úplňku také říká ječmenový.

Úplněk ve znamení Berana

Ohnivé znamení Berana je prvním znamením zvěrokruhu. Přináší velmi silnou energii spojenou s jeho vládnoucí planetou Mars. Je to znamení počátků a tvořivosti. Lidé v tomto znamení byli zrozeni k tomu, aby byli aktivní, energičtí, rozhodní, samostatní, nebáli se a vymýšleli stále něco nového. Jsou to takoví průkopníci, kteří si jdou za svým, ať se děje, co se děje. Mají svou hlavu, nepoučí se ze svých chyb a i přes sebelepší rady ostatních si jdou svou cestou. Berani nás zkrátka učí, jak ukázat světu své pravé já. Je čas přestat se omlouvat za to, jací jste, jednat podle toho, jak si přejí ostatní.

Ukažte světu, co ve vás je

Zářijový úplněk ve znamení Berana bude silný a bude se hodně týkat našich tužeb, toho, co opravdu chceme. Může v nás vyvolávat silnou touhu prosadit se, ukázat světu, co v nás je. Je to ideální období pro posílení sebevědomí. Odhodlejte se, překonejte sami sebe, probuďte v sobě rozhodnost. A věřte, že tentokrát všechno zvládnete. Mnozí mohou rozjet nové projekty, začít nové aktivity, novou práci nebo podnikání a podpoří je v tom nejen silná beraní energie, ale i energie planety Mars, která jim dodá potřebnou odvahu. Nepleťte si ale odvahu s agresivitou. Velký příval impulzivní energie také může vést až k neuváženým rozhodnutím, kterých byste pak mohli litovat. Slunce se v tuto dobu nachází v protilehlém znamení Vah, které naopak touží po spolupráci, porozumění, harmonii, kompromisu. Pozor tedy na silnou touhu prosadit se na úkor druhých a bez ohledu na překážky. Nebuďte netrpěliví, dejte si pozor na zbrklé jednání, nepozornost a vztahovačnost, držte svůj temperament na uzdě. Je důležité přistupovat ke všemu v klidu a s čistou hlavou, ať místo úspěchu nenarazíte do zdi.

Odpočívejte a provětrejte si hlavu

Znamení Berana ovlivňuje hlavu, mozek, zuby, jazyk, tepny a také žlučník. Tyto orgány jsou v době kolem úplňku obzvlášť citlivé, proto se snažte o ně pečovat a nezatěžujte je. Citlivější lidé mohou v době tohoto úplňku cítit tlak v hlavě, nebo trpět dokonce migrénami. Snažte se tomu předcházet, ulevte své hlavě, nepřehánějte to s prací a snažte se také někdy vypnout. Provětrejte si hlavu, jděte na procházku do lesa. Víc odpočívejte, dělejte dechová cvičení. Pijte čaje, které pročišťují krev, pomáhá například kopřiva, řebříček nebo kořen pampelišky. Šetřete svůj žlučník vhodným jídelníčkem, omezte smažená, tučná a kořeněná jídla. Ohnivá beraní energie také zvyšuje riziko úrazů. Opatrní buďte hlavně za volantem, ale i při sportu nebo v práci.

Udělejte si rituál na přivolání síly a energie

Energie úplňku se projevuje několik dní, ale největší sílu má právě v den, kdy je úplněk. Proto je vhodné v tento den dělat i různé rituály s úplňkem spojené. Beran je ohnivé znamení, rituály pod vlivem energie Berana bývají nabité energií a je důležité při nich používat červenou barvu, která probouzí aktivitu. Známá astroložka Martina Blažena Boháčová doporučuje udělat si tento rituál: Připravte si červenou svíčku, případně i červený ubrus a červený kámen, pokud máte. Pusťte si hudbu, která by měla být dynamická, vhodné jsou bubínky. Hudba hraje, svíčka hoří a v ruce máte červený kámen, do kterého budete pouštět své energie. Zavřete oči a v rytmu hudby se můžete pohupovat a opakovat nahlas nebo v duchu slova: „Zdraví, síla, energie, úspěch, podnikání, nové úspěšné začátky.“ Přidejte si i jiná slova, která se ztotožňují s vaším cílem. Intenzitu slov zrychlujte a vkládejte do nich stále více energie. Toto opakujte několikrát. Až ucítíte, že jste nabití, představte si co nejkonkrétněji svůj cíl. Dejte mu obrysy a pošlete tam nahromaděnou energii. Pak už si v tónech hudby představujte, že je váš cíl splněn. Nakonec si na červený papír za zvuku hudby napište svá magická slova, která budete později opakovat jako afirmace. Papír vložte do červené obálky a zalepte voskem z červené svíčky. Při každém dalším novoluní nebo úplňku v Beranu obálku rozlepte a rituál si zopakujte, dokud se nezačne váš cíl naplňovat.

Zdroj: Kniha rituálů (Martina Blažena Boháčová), Najdise.cz


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 27. 4. 2024

Při rozhovorech s přáteli nebo kolegy o možných budoucích podnikatelských záměrech byste si mohli dělat poznámky, Berani. Vaše přirozená pečlivost by vám měla dobře posloužit. Důležité je mít přesné záznamy, o kterých budete moci později diskutovat. Jakýkoli nový projekt, který nyní zahájíte, bude pravděpodobně úspěšný, zejména pokud se jedná o psaní, mluvení nebo jinou formu zábavy. Nebojte se případného neúspěchu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.