Blíží se úplněk zvaný červí. Přinese šanci dát konečně věci do pořádku

AURA - Měsíční horoskopy na březen 2023

Březnový úplněk bude tentokrát v pečlivém a pořádkumilovném znamení Panny. Proč se mu říká červí nebo vraní a jak můžete využít jeho sílu?

Březnový úplněk nastane 7. března v brzkých odpoledních hodinách, přesně ve 13 hodin a 40 minut. Je to poslední úplněk letošní zimy a ovládat ho tentokrát bude znamení Panny.

Indiáni březnový úplněk nazývali červí, protože právě v tuto dobu začínají žížaly vylézat z půdy a příroda se pomalu chystá na příchod jara. Zajímavým faktem je, že název červí získal úplněk s největší pravděpodobností od domorodců z jihu, protože kmeny na severu žížaly nikdy neviděly. Dostaly se k nim až později, když je přivezli kolonisté.

Podle starých indiánských tradic se tomuto březnovému úplňku někdy také říká vraní. Šamani považovali vránu za magické zvíře, které zprostředkovávalo kontakt mezi světem mrtvých a živých, bylo schopné vidět svět iluzí a mělo také dar přemísťování. Podle jedné legendy vrána začala komunikovat se svým stínem, jako by byl živý. Neustále do něj klovala, až mu předala tolik své energie, že stín obživl a vrána zmizela. A jaké z toho plyne poučení? Nevěnujte zbytečně energii iluzím, něčemu, co za to nestojí. Je důležité odlišovat stín od skutečnosti.

Úplněk ve znamení Panny

Panna je nejproduktivnějším ze všech znamení zvěrokruhu. Je pracovitá, pořádkumilovná, systematická, velmi zodpovědná, nedělá věci jen napůl, chce dělat hodně a chce to dělat dobře. Všechno musí mít dokonalé – práci, vztahy, domácnost i city. A toto puntičkářství nás v období kolem březnového úplňku ovlivní všechny. Můžete mít sklon ke kritizování, pitvání všeho, co vám nevyhovuje, mohou vás přepadnout pochyby o všem a o všech včetně sebe. Energie Panny působí tak, že má člověk tendenci všechno dramatizovat a tím zbytečně brzdí své okolí i sám sebe. Připravte se tedy na trochu náročnější období. Snažte se být v klidu, věřte své intuici a zdravému rozumu. Určitě se vyplatí v době kolem úplňku být opatrnější na peníze.

Nezapomínejte odpočívat

Panna je také znamením, které celkem snadno podléhá stresu. Období kolem úplňku v Panně může proto být pro kohokoli psychicky poměrně vyčerpávající. Z míry vás může vyvést v podstatě každá maličkost. Bude tedy důležité najít rovnováhu mezi prací a odpočinkem. Snažte se být na sebe hodní, dělejte v práci přestávky, nevyžadujte od sebe víc, než je reálné. Odpočinek je v době kolem tohoto úplňku velmi důležitý. I vy máte své hranice a občas je v pořádku říct ne.

Zbavte se všeho, co vás tíží

Úplněk v Panně je ideálním obdobím pro sebeanalýzu a úklid. Je to skvělý čas pro to, abyste se zbavili toho, co vás tíží, abyste dali věci do pořádku. Nezapomeňte, že vyčistit se dají nejen skvrny na zdi, ale i vztahy. Nebuďte ale příliš puntičkářští a kritičtí, zkuste být tolerantnější a smířit se s tím, že život není úplně dokonalý. Berte vše s nadhledem. S nadhledem doma ukliďte a s nadhledem hýčkejte i svůj vztah s partnerem. Příliš ho ale nerozebírejte, abyste ho nerozpitvali tak, že už nepůjde dát znovu dohromady.

Odlehčete svému trávení

Panna ovlivňuje slinivku, střeva, trávicí ústrojí, dvanácterník, oči a uši. Tyto orgány jsou v době úplňku obzvlášť citlivé, proto se snažte je nezatěžovat. Uděláte-li pro ně něco prospěšného, bude to působit dvojnásob dobře. Je vhodné relaxovat, dopřejte odpočinek svému psychickému i fyzickému zdraví. Choďte na procházky, vnímejte ticho přírody, nebo si alespoň pusťte do sluchátek šumící moře. Nezatěžujte zbytečně své trávení, uvědomte si, že je doba čtyřicetidenního půstu před Velikonocemi. Nemusíte striktně omezit jídelníček, ale snažte se jíst alespoň trochu zdravěji, pijte čistou vodu nebo čaj z meduňky. Pamatujte na to, že psychické a fyzické zdraví spolu úzce souvisejí.

Rituál na posílení zdraví

V době úplňku ve znamení Panny je vhodné dělat různé zdravotní rituály. Můžete zkusit rituál na posílení konkrétních orgánů nebo celkového zdraví, který radí astroložka Martina Boháčová ve své publikaci Kniha rituálů. Potřebujete k němu kámen křišťál, který je nositelem čistoty a má schopnost čistit energie. Vezměte ho do ruky, pusťte si příjemnou hudbu, zapalte bílou svíčku, zavřete oči. Uvědomte si, kterou část těla byste chtěli vyléčit nebo posílit, a představte si sami sebe, jak jdete v nějakém příjemném prostředí (například po louce nebo lesem) za ruku se svým zdravím, které může mít podobu například krásného muže nebo ženy. Pak si představte, že dojdete k zrcadlu, ve kterém vidíte sami sebe jako krásnou bytost plnou zdraví. Dívejte se na svůj obraz v zrcadle a v duchu si opakujte, že jste zdraví, vaše vitalita roste, děkujte svému zdraví, že je silné, a požádejte ho, aby vás neopouštělo. Pak se v duchu otočte a vraťte se zpátky do místnosti, kde meditaci provádíte. Tento rituál je dobré několikrát zopakovat. Křišťál noste při sobě a na noc si ho dávejte pod polštář.

Zdroj: autorský článek, Kniha rituálů, astrologyanswers.com, najdise.cz