Celebrity

21. srpna 2024 14:05

Tomáš Durčák

Evu Holubovou trápí vysoký tlak i aneurysma. Zkoušela i injekce proti obezitě

Eva Holubová se svým fanouškům svěřila s tím, že během posledních pěti let, co patří mezi šedesátnice, má problém s kontrolou tělesné váhy. Mimo to se potýká s dalšími zdravotními problémy včetně vysokého tlaku a aneurysma. Hubnout se pokoušela i pomocí injekcí, ale odradilo ji údajné riziko rakoviny, o kterém slyšela. Nyní proto zkouší přerušovaný půst a cvičení.

Herečka Eva Holubová se na svých sociálních sítích rozhodla rozepsat nejen o svém zdravotním stavu, ale také o tom, jak se ve svých pětašedesáti letech snaží bojovat s nadváhou. K obsáhlému textu navíc přidala řadu různorodých snímků, jichž se během svého psaní dotknula. Asi nejvíc fanoušky šokoval snímek, na němž je vidět abnormálně vyboulená, respektive rozšířená céva neboli aneurysma.

Holubová, kterou můžete znát třeba ze seriálu Hořký svět nebo Slunečná, však šok některých komentujících ihned uklidnila s tím, že sice jde o snímek z jejího těla, ale vyboulená céva, u níž tak existuje vyšší riziko prasknutí, naštěstí není v blízkosti mozku. „Je to moje! Není v mozku. Je velká. Má to řešení,“ popsala herečka, která se svým sledujícím na Instagramu svěřila s tím, že asi nejvíc aktuálně bojuje s hubnutím.

„Mám 81 kg, už jsem to sklepala před Vánoci na 72, ale pomáhala jsem si injekcemi, které jsem vyfasovala proti obezitě v rámci svého léčení hypertenze,“ přiznala Eva Holubová další zdravotní problémy i užívání injekcí na hubnutí, ty jsou dnes velmi diskutované a populární téma i mezi dalšími celebritami. Nakonec s nimi však raději skončila, prý kvůli obavě z rakoviny: „Dočetla jsem se, že mohou mít za následek rakovinu. Nevím, zda to tak je, ale nemohla jsem se toho strachu zbavit, tak jsem se zbavila injekcí.“

Mohlo by vás zajímat: Nejkrásnější první dáma na světě, řekl Alain Delon o Havlové. Patrasovou pozval na večeři

Jak ale herečka v komentářích, kde s komentujícími velmi čile komunikuje, vysvětlila, zhubnout musí, neboť ji lékaři varovali, že má rovněž vysoký cholesterol. Musí proto užívat léky a dostala doporučení upravit stravování. „Držím půst od 8 do 16, z 85 jsem na 81. A už dlouho,“ vysvětlila Holubová, proč je se svým postupem aktuálně nespokojená, takže chce začít denně cvičit a dává si dohromady sestavu cviků.

Zároveň posléze reagovala na některé komentující zastávající názor, že přerušovaný půst není vhodná volba. „Mně to dalo řád. Nevytloukám v noci lednici, nepřejídám se před spaním. Dávám si menší porce, protože mi je jinak těžko, jím více zeleniny a ovoce,“ popsala herečka, jak vypadá její aktuální stravovací režim. V několika komentářích zároveň přiznala, že na potraviny ani stravu není odborník a také má často problém na internetu poznat, kdo je opravdu odborník a kdo radí jen proto, aby vydělal.

Navzdory tomu, že ji kromě vysokého tlaku, cholesterolu či nutnosti zhubnout trápí ještě třeba astma i zmíněné aneurysma, kvůli němuž bude dost možná muset zamířit na operaci, udržuje si herečka optimismus. „Pojďme se vzájemně povzbuzovat a inspirovat, pojďme využít sociální sítě k něčemu užitečnému. A koutky nahoru v tom všem pomůžou,“ vzkázala Eva svým fanouškům s tím, že je odhodlaná na svém zdraví zapracovat.

Eva Holubová a Bob Klepl promluvili v 7 pádech Honzy Dědka o svém letitém, velmi specifickém vztahu:


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 12. 10. 2024

Rodinní příslušníci toho dnes mohou mít příliš mnoho a požádají vás o větší pomoc, než jste ochotni poskytnout. Ujistěte se, že jste klidní a soustředění, abyste se mohli rozhodnout, které potíže jsou nejnaléhavější a je třeba je řešit jako první. Nebojte se ostatním sdělit své rozhodnutí. Pokud je to možné, raději poskytněte radu než pomoc. Někdy je to to jediné, co lidé skutečně potřebují.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.