Prima maminka

30. července 2022 08:30

Tomáš Durčák

Jaké svátky nás ještě letos čekají? Naplánujte si několikadenní dovolenou chytře

Plánování volna a dovolených je něco, čím je dobré zabývat se s dostatečným předstihem. Nejen proto, abyste mohli dát dopředu vědět zaměstnavateli, ale i proto, že chytře zvolené volno vám v kombinaci se státními svátky může dát třeba příjemný čtyřdenní prodloužený víkend. Kdy se vám ještě letos vyplatí naplánovat si dovolenou a odpočinek od práce?

První prodloužený víkend jsme si letos dopřáli už tradičně na Velikonoce, kdy Velký pátek a Velikonoční pondělí znamenaly čtyřdenní volno. Další možností, jak si udělat skvělý prodloužený víkend, bylo vzít si volno v pondělí 4. července, využít tak Dne slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje (úterý 5. července) a Dne upálení mistra Jana Husa (středa 6. července) a společně s víkendem si udělat pětidenní volno.

Češi často jezdí na dovolenou do Chorvatska, to už ale není tak levné, jak bývalo:

V kombinaci se začátkem července šlo zároveň o ideální šanci, jak vyrazit někam na dovolenou a díky státním svátkům ušetřit dva dny volna. Ať už jste tyto zajímavé příležitosti využili, nebo ne, nyní vás určitě zajímá, jaká podobná data byste si měli do kalendáře zaznačit ve zbytku roku, abyste si ještě letos mohli dopřát podobný prodloužený víkend. Které svátky se k tomu nabízejí?

Do konce roku máme ještě tři šance na delší dovolenou

Další státní svátek, který nás čeká, je Den české státnosti ve středu 28. září, který prodlouženému volnu příliš nesvědčí. Hned ten další – Den vzniku samostatného československého státu připadající na pátek 28. října – si ale určitě poznačte. Den volna ve čtvrtek 27. října nebo v pondělí 31. října bude znamenat pohodové čtyři dny volna.

Hned o měsíc později přijde druhá taková příležitost. Letošního 17. listopadu, tedy Den boje za svobodu a demokracii, totiž připadá na čtvrtek. Dovolená vybraná pro pátek 18. listopadu vám tak rovněž přinese příjemné čtyři dny volna v řadě a šanci někam vyrazit nebo si odpočinout (anebo se už pomalu pustit do vánočního úklidu a vymýšlení dárků).

Úplně poslední příležitost užít si více než dva volné dny v řadě, aniž byste na všechny museli plýtvat svou dovolenou, letos nabídnou Vánoce. Štědrý den a Boží hod sice připadají na sobotu a neděli, volno v pátek 23. prosince bude ale společně s pondělním 2. svátkem vánočním znamenat další čtyři dny bez práce. A pokud už den před Vánocemi nepracujete, čtvrteční volno vám poskytne rovnou pětidenní pauzu. Co nepotěší, bude letošní zakončení roku. Silvestr, tedy 31. prosince, totiž připadá na sobotu, takže Nový rok oslavíme v neděli a prvním pracovním dnem roku 2023 bude už pondělí 2. ledna.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.