Jaká znamení mají sklony k falešnosti a která podvádějí nejméně?

Mezi klasické podvodníky zvěrokruhu obvykle řadíme znamení, kterým vládne neposedný posměváček – planeta Merkur. Také znamení, která mají obavy z konfliktů, sporů nebo životních těžkostí, mají sklony k podvodům a falši.

Hbitost, pružnost, velká přizpůsobivost jsou skvělé vlastnosti Blíženců. Jejich rubem je však určitá dvojznačnost. Také mohutná schopnost improvizace může toto znamení občas zavést na scestí. Jeho vládcem je Merkur – bůh obchodníků, komunikace a podle tradiční mytologie také zlodějů. A tak i jeho „svěřenci“ občas bývají přeborníky ve fabulování, vymýšlení nevinných šprýmů a bohužel i podvodů. Váhy a Ryby mohou být ke klamání přivedeny obavou z konfliktních situací a prudkých střetů. Štír se dopouští podvodů při ohrožení svých zájmů.

Která znamení podvádějí nejméně?

Znamení, v nichž jedinci podvádějí nejméně, jsou Beran, Lev, Střelec a Vodnář. Proč? Beran je příliš „jednoduchý“ a nekomplikovaný, obtěžuje ho vymýšlet cokoliv, co by ho zdrželo na jeho přímé cestě vpřed. Lev je zase na vymýšlení jakýchkoliv složitých pastí pohodlný a také jeho vrozená čest mu obvykle nedovolí příliš klamat. U Střelců a Vodnářů se jejich ideály, vize a ideologie zásadně neslučují s falší a podvodem. Demagogie, posedlost a sklony k fanatismu jim však chybět nemusejí, ale to už je jiný příběh.

Jisté však je, že každé znamení má svoji slabinu, ve jménu které může občas podvádět nebo klamat. Podvádět mohou Býci kvůli své touze po majetku, Raci kvůli pohodlnému a klidnému domovu, Kozorozi zase pro svoji prestiž a společenské postavení.

Největší sklony ke zlobě mají zase Berani, k žárlivosti Štíři a k závisti Býci:

S falší se často setkávají lidé, kteří se narodili 12. dne v jakémkoliv měsíci:

Sdílejte článek
Štítky Merkur podvod

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 25. 4. 2024

Berani, vyhlídky na dnešní den jsou vynikající. Současné uspořádání planet a poněkud tísnivá atmosféra posledních dnů vás inspirují ke změně prostředí a návštěvě nových míst. Proč si nenaplánovat malý výlet? Všechna znamení naznačují, že právě teď je pro takové dobrodružství ta nejlepší doba. Pokud budete otálet, budete se cítit opět zaseknutí ve staré rutině.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.