Lunární kalendář od 10. do 11. dubna: Požádejte o zvýšení platu a nenamáhejte záda

Měsíc v těchto dnech prochází znamením Střelce a působí na stehna, křížovou kost a pohyblivost. Dny jsou plné humoru a smíchu, je vhodný čas jednat o zvýšení platu, začít podnikat nebo investovat.

Měsíc v následujících dvou dnech ubývá a putuje znamením Střelce. Všechno, co v těchto dnech uděláte pro svá stehna, boky, křížovou kost a pohyblivost celkově, působí velmi příznivě. Naopak vše, co tyto části těla zbytečně zatěžuje, včetně operací a lékařských zákroků, škodí více než v jiných dnech.

Přečtěte si také: Rok 2023 měsíc po měsíci: Který z nich bude pro nás nejlepší podle slavné numeroložky?

Pečujte o svá záda

Pokud míváte problémy a trpíte na bolesti v oblasti bederní páteře, ve dnech Střelce můžete pociťovat výrazné zhoršení svého zdravotního stavu. Bolest může vystřelovat až do stehen. Více se ozývají také křečové žíly. Proto ve dnech Střelce nepodnikejte žádné výšlapy do hor, dlouhé túry a celkově se nepřepínejte, zvláště nejste-li trénovaní. To platí i pro zvedání a přenášení těžkých břemen. Pokud vás čeká stěhování, raději si vyberte jiný den.

Blahodárně působí všechny masáže, svěřte se do rukou odborníků a dopřejte si úlevu. Skvělou službu udělají bylinné koupele, obklady nebo návštěva sauny. Jemná jóga pro bolavá záda vám také pomůže. Nohám uleví střídavá koupel studenou a teplou vodou. Pokud vás trápí celulitida, důkladně promasírujte postiženou oblast, abyste rozproudili krev, a použijte výživný krém. Odpočívejte s nohama nahoře, abyste nohám ulevili.

Ve Střelci je vhodný čas na depilaci a pedikúru

V těchto dnech si zajděte na pedikúru a manikúru, nehty déle drží tvar. Skvělý čas je také na depilaci, chloupky pomalu dorůstají. Dejte si však pozor na vytrhávání obočí, protože už nemusí dorůst. Výživné masky na pleť jsou právě teď velmi účinné, nezapomínejte ani na oblast dekoltu.

Zařaďte do jídelníčku více ovoce a bílkovin

V ubývajícím měsíci naše tělo jídlo méně ukládá, a navíc nemáme takový pocit hladu. Do svého jídelníčku přidejte více ovoce, zjistěte, jestli máte v jídelníčku dostatečné množství bílkovin. Přidejte také luštěniny a ryby. Tělo se snáze zbavuje jedů, zaměřte se proto na dostatečný pitný režim. Vhodné jsou čisticí a bylinkové čaje, vyzkoušet můžete kopřivu.

Sázejte a zalévejte

Na zahradě je vhodný čas k výsevu okurek, paprik a hrášku. Vysévat a vysazovat můžete i pnoucí rostliny. Skvělý čas je pro výsadbu broskvoní a průklest ovocných stromků. Nezapomínejte ani na dostatečnou zálivku a hnojení.

Zdroj: Johanna Paunggerová a Thomas Poppe – Síla Měsíce


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 20. 4. 2024

Ačkoli se můžete pyšnit svou trpělivostí, Berani, tato vlastnost by vám dnes mohla být na obtíž. Je možné, že už jste se ohnuli, jak jen to šlo, a dosáhli jste bodu zlomu. Poslední kapka se chystá přiložit velbloudovi na hrb. Dejte průchod explozi emocí, kterou si události žádají. Nemá smysl se dnes snažit zachovat svaté chování.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.