Naplněný sen o vysněné kráse. Silné příběhy tří žen a jednoho muže, kterým to vyšlo

Vysněná krása (2) - První reakce Moniky na nový nos

Každá ze tří vybraných žen a jeden muž mají jiný životní příběh, jiné trápení. Jedno čtveřici odvážných ale spojuje. Odhodlali se k velké proměně, která jejich nešťastné životy změnila od základu, a dočkali se štěstí. Je až neuvěřitelné, co dokáže navrácené sebevědomí.

Aby se jejich život obrátil k lepšímu, museli v sobě najít poslední zbytky odvahy a začít na sobě tvrdě pracovat. Na cestě k vysněné kráse jim pomáhali špičkoví odborníci estetické medicíny, plastičtí chirurgové i stomatologové. A výsledek? Jejich proměna byla mnohdy dost bolestivá, neproběhla během pár týdnů, ale je jedinečná. Posuďte sami.

Monika potřebovala zapomenout na otce tyrana

I takové mohou být vzpomínky na dětství a léta dospívaní. Šokující a šílené. Když byla Monika malá, otec ji například vláčel bytem a nešetřil při tom ponižujícími výlevy „seš hnusná, nikdy ses neměla narodit". Takových vzpomínek má milá brunetka, povoláním strážnice, více. „Přišel třeba do pokoje, tahal mě za vlasy a říkal mi, že mě nenávidí, že jsem hnusná,“ svěřila se Monika v pořadu Vysněná krása. Jeho brutální excesy, způsobené nadměrnou konzumací alkoholu, se značně podepsaly na dívčině psychice a vnímání sama sebe. Co víc? Na hrůzy jí nedal zapomenout výrazný nos, který po něm zdědila a dennodenně ho vídala v zrcadle.

Monika se podrobila operaci nosu a při té příležitosti si pořídila i nová prsa, také si nechala vyhladit vrásky. Sledovat její pohled do zrcadla po velké proměně byla radost. Na nový vzhled se doslova nemohla vynadívat, konečně se začala smiřovat s minulostí, a rozhodla se, že dál už se chce v životě jenom radovat. Svojí postavu pak ještě začala zdokonalovat pravidelnou porcí běhu.

Romanu facky manžela připravily o chrup

Příběhy Moniky a Romany jsou úzce spjaty. Romana je totiž Moničina maminka, která dceru spolu s jejím manželem Alešem a syny na cestě k novému vzhledu podporovala.

Jak vyšlo během natáčení dokureality najevo, Romana se dlouhodobě potýkala s nepěknými zuby, výstižněji s jejich torzy. Zuby se jí začaly kazit už v osmadvaceti letech po porodu. Zubař jí tehdy horní zuby obrousil a upevnil na ně náhradu, která vydržela zhruba patnáct let. Na nevzhledném úsměvu se pak u Romany částečně podepsaly facky, jimiž ji manžel, táta Moniky, častoval i do obličeje.

Náhrada se jí nakonec uvolnila a Romana skončila s chrupem nasazovacím. „Když si zuby dáváte do skleničky, připadáte si jako babka…,“ konstatovala smutná Romana v průběhu své velké proměny. Optimismus ve smutné dámě probudila až chvíle, kdy usedla do zubařského křesla na specializované dentální klinice.

Řešení značně komplikovaného případu chybějících zubů bylo chvílemi úmorné. Nejdříve čekala, až jí doroste po výplni chybějící kus kosti v čelisti, následně musela podstoupit vytržení zbylých zubů, a další měsíce trvalo, než mohlo dojít k zavedení samotných implantátů. Za celkový výsledek tyhle útrapy ale stály. Podívejte se v galerii na dechberoucí proměnu paní Renaty.

Exmanžel dostal Šárku do dluhové pasti

Třetí hluboký lidský příběh v sobě dlouho dusila tiše vystupující Šárka. Její dnes již bývalý manžel přivedl celou rodinu do dluhové pasti. „Musela jsem fungovat a starat se o děti. Musela jsem učit, vydělávat peníze,“ popisuje jedenapadesátiletá učitelka na základní škole těžkou životní situaci trvající roky. „Byly dny, kdy jsem měla čtyři práce. Nevěřila bych, že takovou situaci zažiju. Kvůli němu jsem musela zaplatit spoustu peněz,“ vzpomíná na nejhorší období života, jehož psychické zvládnutí řešila nadměrným jedením.

Teprve po rozvodu si tato žena uvědomila, že její život ještě zdaleka nekončí, a začala se opět stavět na nohy. Prvním krokem bylo, že zhubla pětačtyřicet kilogramů.

Ani výrazné zhubnutí ale paní Šárce ke štěstí nepomohlo. Pod šaty totiž skrývala výrazný kožní převis v oblasti břicha, připomínající jí ono tíživé období. Pořádný úsměv na tváři a chuť do života Šárce přinesly chirurgické odstranění přebývající kůže na břiše a na stehnech, trocha botoxu, niťový lifting, výplň rtů a oprava zubů. V neposlední řadě milovanou maminku postavila na nohy také nesmírná podpora dcery, která tou dobu pobývala až v Americe.

Možná se o nich v souvislosti s krásou tolik nepíše, ale i muži se touží líbit. Své o trablech s nedokonalostmi na vzhledu ví pan Rudolf.

Štěstí podle Rudolfa? Pusa plná zubů

„Dělal jsem v dole a tam jsem měl úraz,“ popisuje vysoký štíhlý pan Rudolf přes dvacet let starou tragédii, při níž pět dní bojoval takřka pohřben zaživa o svůj život. Na důlní neštěstí, během kterého ztratil několik kamarádů, nemohl dlouho zapomenout.

Ani v nové práci neměl klid. Coby pracovník ostrahy honil zloděje a přišel o zuby. „Kotoučem mi vrazil do zubů a víc si nepamatuji,“ vysvětluje další příhodu. I s ústy bez zubů by se ale Rudolf psychicky vyrovnal. Poslední ránu jeho duši zasadila nemoc manželky a její rychlý průběh na jehož konci byla smrt.

Na nohy Rudolfa opět postavila až nová přítelkyně, která se shodou okolností jmenuje Iveta, stejně jako jeho zesnulá žena. „Přesto, že se na mě z rodiny všichni hněvají, hlavně děti, nedovedu si život bez ní už představit,“ říká Rudolf o družce, která stojí i za jeho přihlášením do dokureality show o vysněné kráse. Půlroční cestu navíc podstoupila spolu s Rudolfem. V jeho případě šlo především o navrácení důstojného úsměvu. „Už mi zbyly jen čtyři zuby. Nemůžu se smát, nemůžu mezi lidi,“ odhalil odvážně pravdu před zrcadlem v pořadu zdrcený Rudolf, jinak stále pěkný chlap. Když se ale odvážil usmát, nebyl na něj příjemný pohled. I tento příběh má dobrý konec a to, co se na začátku zdálo neřešitelné, se podařilo opravit. Rudolf se opět začal doširoka usmívat na svět.


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 3. 2024

Berani, pokud se vám v poslední době nedostává lásky, po které toužíte, možná je to proto, že jste si o ni neřekli. Pokud jste s někým zapleteni a cítíte se nenaplněni, zvažte možnost upřímného rozhovoru o svých potřebách a o tom, co od vztahu chcete, abyste byli šťastní. Pokud nyní nejste ve vztahu a chcete být, musíte se důrazněji věnovat poznávání toho, koho chcete.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.