Roklová se loučí. Albert znovu nastupuje jako ředitel zoologické zahrady

Veronika Freimanová si jako ředitelka Roklová v oblíbeném seriálu řekla, že je na čase věnovat se rodině, a odchází z vedení zoologické zahrady. Nechce však, aby padla do nesprávných rukou. Právnička Markéta v podání Michaely Petřekové vymyslí fantastický plán a ředitelka jmenuje svým zástupcem Davida Gránského coby Alberta. Jak tuto zprávu přijmou zaměstnanci? Podívejte se na exkluzivní ukázky.

Ve své funkci zažila ředitelka Roklová jak mnoho příjemných situací zahrnujících třeba úspěšný odchov vzácných druhů zvířat či jejich získání pro zoologickou zahradu, tak i těch méně radostných. Především zpočátku svého působení musela čelit zákeřným nástrahám Lubora Brázdy a Alberta i starosty Bavora. Zatímco s náměstkem a PR manažerem nyní vychází skvěle, na starostu je stále třeba si dávat pozor. Ačkoliv se zkorumpovaný úředník od svého šlehačkového ponížení v zahradě moc nevyskytuje, stále si brousí zuby na její ovládnutí.

Tomu chce Roklová za každou cenu zabránit. Zároveň však touží být nápomocná rodině a stát se babičkou na plný úvazek. Jenže jak docílit toho, aby výběrové řízení na ředitelčinu pozici nemohl starosta ovlivnit? S geniálním plánem přijde v dalším díle seriálu ZOO, na který se můžete těšit ve čtvrtek večer na Primě, právnička Markéta. „Je to vlastně hrozně jednoduché. Vezmete si zdravotní volno a pověříte Lubora Brázdu, aby vás v tu dobu zastupoval. Zdravotní volno si můžete vzít na nekonečně dlouhou dobu. Akorát když v něm vydržíte tři měsíce, může se stát, že váš nástupce bude jmenován nastálo. Bez výběrového řízení,“ líčí nová členka Ligy spravedlivých.

Skvělý nápad má ale bohužel jednu nemilou slabinu. „Lubor to nechce dělat,“ oznámí jí zkroušeně ředitelka, která takový postoj nečekala. Jenže Brázda se zhlédl ve vedení dceřiné společnosti, která obchoduje se zvířecím hnojem. „Tolik jiných lidí, kteří by to tu mohli řídit, aby se nedalo nic namítnou, ale není,“ varuje Markéta. „To vím. Doufám, že mě něco napadne,“ věří Roklová.

Čtěte také: David Gránský zavzpomínal na svatbu i líbánky. Manželku po obřadu dojal písničkou

Píseň pro ředitelku v ZOO

Mezitím se po zoo roznesou zvěsti o jejím možném odchodu a mezi zaměstnanci zavládne panika. Obávají se, že s ředitelkou by odešla nejen pohoda a spravedlivé jednání, ale zejména nezaujatost a vůle postavit se prohnanému starostovi. Zahrnou ji proto nejdříve dobrými zprávami, a když to nestačí, nazpívají dokonce song. Shromáždí se v infocentru a pějí zrovna ve chvíli, kdy Roklová přichází s novinkou. „Ráda bych si vybrala zdravotní volno. A rozhodla jsem se, že po dobu, co tu nebudu, mě bude zastupovat Albert Polák,“ oznámí a nejednomu přítomnému ztuhne úsměv na rtech. Osvědčí se tentokrát Albert jako ředitel lépe, než když byl ve vedení naposledy?


Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 28. 4. 2024

Nečekaná, ale vítaná finanční pomoc by mohla vést k dlouho očekávaným změnám ve vaší životní situaci, Berani. Možná se rozhodnete přestěhovat nebo se rozhodnete pro méně drastické kroky, jako je přestavba nebo rekonstrukce. Někdo z domácnosti by se mohl odstěhovat nebo by se mohl nastěhovat někdo nový. To všechno jsou velmi pozitivní změny, které ve vašem životě přinesou velké změny.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.