Žilková perlí ve Sněmovně. My je nevolíme, my je krmíme, říká v roli o politicích

Sedm schodů k moci již v neděli ve 20.15 na Primě

Postava Veroniky Žilkové v novém seriálu z pera Josefa Klímy má o politicích jasno. „Krk jako krk, žaludek jako žaludek. My je nevolíme, my je krmíme,“ seznamuje novou posilu kantýny Poslanecké sněmovny, které šéfuje, s jasnými pravidly. Takovou roli herečka dosud neztvárnila, jak sama přiznává.

V poutavém příběhu z politického prostředí ztvárnila Veronika Žilková, kterou jste nedávno mohli vidět také jako tajemnou uklízečku v seriálu ZOO, roli Ivany Šustrové, nepříjemné vedoucí parlamentní kantýny. Právě tato postava do jisté míry ovlivní hlavní hrdinku seriálu Annu Malou v podání Evy Podzimkové.

Sedm schodů k moci sledujte v neděli ve 20:15 na Primě nebo již nyní na prima+

„Pro mě je to poprvé někdo, kdo má něco společného s kuchyní. Jsem spíš takový dozor, protože jsem vedoucí, takže kontroluji, aby všechno probíhalo v pořádku a nikdo nedělal ostudu Poslanecké sněmovně. Zároveň moje postava pašuje některým poslancům alkohol třeba v hrníčcích od kávy, což si myslím, že je inspirováno nějakým opravdovým zážitkem,“ popsala s úsměvem svoji seriálovou roli Žilková.

Vedoucí jídelny Ivana Šustrová je žena, která ví, jak se pohybovat v politickém prostředí, což znamená, že je bez názoru. „Jsem ráda, že nehraji pořád matky nebo učitelky, ale že jsem si mohla zkusit i tuhle trochu kontroverzní postavu na okamžik. I když zdaleka nejsem nejvíce kontroverzní v tomto seriálu,“ prozradila dále herečka během natáčení seriálu Sedm schodů k moci, který můžete sledovat v televizní premiéře každou neděli ve 20:15 na Primě.

Čtěte také: Veronika Žilková zavzpomínala na své krátké vlasy. Noste je zase, prosí fanoušci

K moci schůdek po schůdku

Příběh z politického prostředí by podle Veroniky Žilkové mohl otevřít oči mnohým z nás. „Diváci by si Sedm schodů k moci neměli nechat ujít, protože jsou to voliči těchto politiků. Oni si vybírají, kdo je bude reprezentovat. Já panu Klímovi moc tleskám za jeho odvahu tento příběh sepsat. Bylo to, myslím, na základě mnohaletého pozorování. Pojmenovat takto zákulisí politického světa je obrovská scenáristická práce, za kterou mu gratuluji. Udělal to výborně,“ chválí seriál, který se snaží během osmi dílů naservírovat divákovi pořádnou dávku emocí a propletených vztahů, vyostřující se zápletku s rychlým vzestupem i pádem hlavní hrdinky a pozadí politické scény plné korupce, lží a intrik. Podívejte se na ukázku níže.

Sdílejte článek
Štítky Veronika Žilková seriál kariéra herečka role Poslanecká sněmovna ČR Sedm schodů k moci FTV Prima prima+ Ivana Šustrová vedoucí kantýny

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 2. 5. 2024

Berani, pozorně poslouchejte, když dnes dostáváte pokyny. Vaše mysl nemusí být tak bystrá jako obvykle. Pokud si nedáte pozor, mohli byste se vydat špatnou cestou a nakonec začít úplně od začátku. Nestyďte se ani se nestyďte klást otázky. Vždy je lepší se zeptat, než udělat zbytečnou chybu. Postupujte pomalu a metodicky a zvládnete to.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.