reklama

Dietní dezert do vedra: Mražené jogurtové kostky Tutti Frutti

Pár ingrediencí a osvěžující dobrota je na světě Foto:
Pár ingrediencí a osvěžující dobrota je na světě
Foto: theviewfromgreatisland.com

Osvěží vás jako zmrzlina, ale jsou mnohem zdravější.

Ve vedru asi nikdo moc netouží po sladkostech jako jsou koláče a další pečivo. Zato často saháme do mrazáku po zmrzlinách. Co zkusit něco nového, co vypadá tak trochu jako koláč, ale je to vlastně zmrzlina a navíc zdravá a strašně jednoduchá?

Na přípravu toho nepotřebujete moc. Základem je samozřejmě dobrý jogurt, dále křupavé müsli a ovoce. Výhodou je, že tenhle recept není nijak striktní a můžete si ho různě obměňovat. Teď v létě se nabízí celá řada skvělého ovoce a vy můžete zkoušet různé chuťové i barevné kombinace. Ideální jsou borůvky, maliny, ostružiny, broskve, ale i banány nebo hroznové víno. Drobnější ovoce ponechte v celku, to ostatní nakrájejte na kousky. Čím barevnější ovoce vyberete, tím budou samozřejmě jogurtové kostky hezčí. Experimentovat se dá i se základem z müsli. Máte ho rádi křupavější? Přidejte do něj nasekané mandle nebo ořechy. Dobré budou třeba i obilné klíčky nebo různá semínka.

Také záleží na vás, jestli budete jogurt sladit nebo ne. Samotný jogurt s ovocem je velmi osvěžující, ale pokud vám sladká chuť ovoce nestačí, přislaďte si jogurt medem nebo ho rozmixujte s banány, kterého přirozeně osladí. Dospělí do jogurtu můžou vmíchat i trochu vodky.

frozen-fruit-and-yogurt-bars-7254-June-05-2015-2 Foto:

 

Co budete potřebovat:

Na korpus:

• 1 a 1/4 hrnku ovesných vloček

• 1 lžíci rostlinného oleje

• 1 lžíci medu

• 1/4 lžičky vanilkového extraktu

Na náplň:

• 800 g hustého řeckého jogurtu

• 3 hrnky čerstvého ovoce

• med na doslazení (nemusí být)

1. Ovesné vločky smíchejte s olejem, medem a vanilkovým extraktem, rozložte je na plech vyložený papírem na pečení a dejte asi na 10 minut do trouby vyhřáté na 175 °C. Během té doby je jednou promíchejte. Upečené vločky nechte vychladnout a pak je rozložte na dno vhodné mísy nebo formy.

2. Jogurt smíchejte s ovocem (celým nebo nakrájeným na kousky). Dávejte přitom pozor, aby se ovoce nerozmačkalo. Jogurt s ovocem pak opatrně rozetřete ve stejnoměrné vrstvě na vločky a povrch uhlaďte. Mísu nebo formu zakryjte mikrotenovou fólií a dejte nejméně na 4 hodiny do mrazáku, dokud jogurt neztuhne.

3. Před podáváním formu vyndejte z mrazáku, nechte stát asi 15 minut při pokojové teplotě, aby jogurt lehce povolil, nakrájejte ho ostrým nožem na kostky a ihned podávejte.

Mohlo by vám taky chutnat:

Článek

Nanuky do vedra Foto:

Domácí nanuky do vedra: Tyhle určitě neznáte!

Vyrobte si vlastní zmrzlinu, jakou jste ještě nikde neochutnali.

Článek

Dáte si originál nebo nějakou vylepšenou ovocnou verzi? Foto:

Už máte nalito? Co třeba MOJITO?

Zamilujete se do něj po prvním ochutnání. Tenhle koktejl je trhákem každého léta. Voňavý, příjemně sladký, trošku kyselý a hlavně osvěžující.

Článek

Namalujte si svůj originální moučník Foto:

Romantické pečení: Malované rolády

Rolády patří mezi velmi oblíbené moučníky, protože jsou jednoduché a dobré. My vám ukážeme, jak si i z obyčejné rolády můžete vytvořit originální zákusek. Stačí ji...

Článek

Můžete ji udělat naslano i nasladko Foto:

Melounová pizza: Nízkokalorická, bez pečení a skoro bez práce

Proč by měla být pizza jenom pečená? A proč by se měl meloun jen tak nakrájet a jíst samotný, když se dá skvěle zkombinovat s něčím dalším a podávat hodně atraktivně?

Horoskopy 2017

reklama

reklama