10 nejdůležitějších dnů v listopadu 2022. Prožijeme silný úplněk i zatmění Měsíce

Letošní listopad je z astrologického hlediska výrazný měsíc. Ovlivní ho silný úplněk provázený zatměním Měsíce a vstup Slunce do znamení Střelce. Znovu prožijeme víru, naději a touhu měnit svět symbolizovanou osudovým 17. listopadem. Možná i opět zatoužíme po pravdě a lásce nejen v našich osobních životech.

Úterý 8. listopad

Ve 12:01 hod. nastane velmi silný a magický úplněk ve znamení Býka. Budeme mít čas si uvědomit, co je pro nás v životě důležité, můžeme uvolnit vztahy, situace a vzorce chování, které nám už příliš neslouží. Neměli bychom příliš utrácet. Naopak můžeme se vrhnout do navazování nových přátelství a vztahů, je šance, že najdeme ideálního životního partnera. Tento úplněk je významný pro znamení Býka a Štíra. Bude ho doprovázet i zatmění Měsíce, které sílu úplňku násobí.

  • Zdraví: Chraňte si krční páteř, hlasivky. Pozor na nachlazení, protahujte pravidelně krční páteř, nekřičte.
  • Co je to zatmění Měsíce? Astronomický jev, kdy je měsíční kotouč zastíněn planetou Zemí. Nastává při úplňku, pokud se Slunce, Země a Měsíc ocitnou v jedné přímce.

Středa 9. listopad

Dnes v nás může převládnout přehnaná touha po nezávislosti. Budeme mít tendenci nedodržovat smlouvy, chceme se vymluvit ze svých závazků. Porušujeme sliby v duševní sebeobraně. Osobní svobodu upřednostňujeme nad jakýmikoliv závazky. Vnitřní neklid, rozervanost, touha po změně. Můžeme pociťovat i náhlý a radikální odvrat od starých životních vzorců, zvyklostí, lidí i názorů. Kverulantství může provázet zejména znamení Štíra a Býka.

Pátek 11. listopadu

Příjemné energie ruší neblahý kvadrát mezi Sluncem a Saturnem, který předznamenává střety s autoritami, zejména mužského pohlaví. Můžeme pociťovat nedostatek sebedůvěry, mít výrazné pochyby o vlastní hodnotě, strach, že pro druhé nejsme dost dobří. Mohou nás pronásledovat i nevysvětlitelné pocity viny. Zkuste se rozptýlit něčím pro vás příjemným, dopřejte si něco něžného i trochu sladkého.

Neděle 13. listopadu

Výrazná a krásná neděle, která nadmíru přeje nejen hluboké lásce, ale i porozumění mezi muži a ženami, mezi rodičovskými autoritami. Nalezneme pochopení u druhých lidí i klid ve vlastní duši. Vynikajících energií pro lásku by měla využít zejména znamení Štíra a Kozoroha. Skvělá rodinná atmosféra tuto neděli povýší mezi ty nezapomenutelné.

Čtvrtek 17. listopadu

Po sérii příjemných a láskyplných dnů přichází osudový 17. listopad. Letos by měl proběhnout ve větším poklidu než obvykle. Nehrozí žádné demonstrace, ani hlasité výměny názorů. Hrozí však ztráta iluzí, deziluze nebo jen zklamání z vývoje událostí. V tento den vstupuje Merkur do znamení Střelce, ve kterém je od včerejška už i planeta Venuše, z tohoto optimistického znamení slibují víru a naději v lásku a selský rozum.

Pátek 18. listopadu

Obrovských duševních sil lze využít pro blaho všech. Dnes můžeme druhé až hypnoticky přitahovat, něčím fascinovat či očarovávat. A pozor na naše přání, mají velkou sílu a tendenci se plnit. Zelenou mají také všechny originální postupy a nezažitá řešení situací.

Sobota 19. listopadu

Mohou se v nás probouzet podivné emocionální touhy, které vyvěrají z hlubokých vrstev našeho nevědomí a které můžeme zkoušet zahnat alkoholem nebo sexuálními výstřelky. Budeme mít tendenci jednat chaoticky a zmateně. Mohou se přidat i zrady, podvody, nepoctivost a také přehánění čehokoliv v čemkoliv. Oporou nám však bude věrná láska, kterou nalezneme jak v sobě, tak v lidech, kterým můžeme skutečně důvěřovat.

Úterý 22. listopadu

Dnes vstupuje Slunce do znamení Střelce a svojí optimistickou energií nás bude povzbuzovat po celý měsíc. Střelec patří mezi ohnivá a proměnná znamení. Vládne mu největší dobroděj astrologického nebe – planeta Jupiter. Je to znamení ctižádosti, lásky ke svobodě a touhy hledat. Symbolizuje naše schopnosti vyššího poznání, lásku k moudrosti a k dlouhým cestám ducha i těla.

  • Víte, že Střelec v přírodě symbolizuje poslední záblesky světla nad obzorem a lidé, kteří se v jeho znamení narodili, připomínají malá hříbata, trochu nemotorná, kostrbatá, ale milá a přítulná?
  • Co Střelci milují: Pravdu
  • Co nesnášejí: Pravdu (tu o sobě)
  • Jejich zvláštní znamení: Srdce silnější než rozum

Středa 23. listopadu

23. listopadu 2022 ve 23:57 hod. nastane novoluní ve znamení Střelce, které může podporovat naši touhu po vzdělávání, získávání nových poznatků a zkušeností, po společenské konverzaci. V mnohých z nás vyvolá chuť cestovat, toulat se, zažívat dobrodružství. Není to však vhodný čas na důležitá rozhodnutí a uzavírání smluv.

  • Zdraví: Chraňte si kyčle, pánev, bedra, křížovou a stehenní kost, játra. Pozor na úrazy končetin.

Pondělí 28. listopadu

Napětí tohoto dne dokážou spolehlivě překlenout vytrvalost, důslednost a cílená energie. Jsme schopní nasadit všechny své síly, abychom došli k cíli. Úkoly provádíme spolehlivě, důsledně a svědomitě. Neúnavnost se může projevovat i v sexuální oblasti, takže všechny dnešní potenciální i reálné spory řešte sexem. Výborný den pro znamení Vodnáře a Blíženců.

Nejdůležitější aspekt měsíce listopadu

Při úplňku 8. listopadu proběhne i zatmění Měsíce, které vyvolá velmi silné a vášnivé energie, které se dotknou nás všech. Zasáhne sféry moci, majetku, ale i tradičních hodnot, mezi které řadíme domov a rodinu. Změny, které zatmění přinese nebo které se v tomto čase započnou, mohou ovlivnit náš život na velmi dlouhou dobu. Zatmění Měsíce proběhne v konjunkci s planetou Uran a severním měsíčním uzlem. Tato konstelace sice velmi povzbuzuje naši intuici a originální fantazii, ale vyvolává i podrážděnost, impulzivnost a nespolehlivost. Pozor na podvod a klam. Toto zatmění totiž provází i neblahá kvadratura mezi planetami Neptun a Mars.

Obecně všichni v nějaké oblasti – tam, kde máme v osobním horoskopu znamení Štíra – opustíme staré modely chování a budeme rozvíjet, zlepšovat a akceptovat výzvy ve sféře v horoskopu ovládané znamením Býka. Dobrou zprávou pro nás všechny je také návrat planety štěstí Jupiter do znamení Ryb – ta by nás za žádných okolností neměla nechat spadnout do temnot beznaděje. Jupiter v Rybách totiž zaručuje spásu.

  • Dobrá rada: Počkejte, až zatmění pomine. Měli byste se vyhýbat alkoholu, nadměrnému příjmu jídla a nepodléhat zbytečně vypjatým vášním. Pozorujte, co se s vámi i okolo vás děje. Intuice vám napoví, kam v budoucnosti směřovat, která cesta je pro vás ta pravá.

Auru tohoto měsíce podle slavné kartářky Helen Stanku si můžete poslechnout zde:

V listopadu by vás ještě mohlo zajímat:

Zdroj: Autorský článek a najdise.cz

Sdílejte článek
Štítky láska Země Mars energie úplněk vztah Jupiter Měsíc Slunce Štír měsíční horoskop novoluní Zatmění Měsíce astrologický kalendář Střelec listopad 2022

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 18. 4. 2024

Zadal vám někdo úkol a pak odešel, aniž by vám dal pokyny? Není divu, že se cítíte zmatení a frustrovaní. Pokud neexistuje žádný návod a pokud nikdo jiný neví, o co jde, nemějte výčitky svědomí a nechte to být, dokud nedostanete řádné poučení. Je rozumnější počkat, než to udělat špatně a muset to dělat znovu. Raději bezpečně, než abyste litovali.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.