Blíží se úplněk spojený se zatměním. Přinese silný erotický náboj i zúčtování

AURA - Měsíční horoskop na květen 2023

Květnový úplněk zvaný květný bude tentokrát pod vlivem vodního znamení Štíra a bude ho doprovázet polostínové zatmění Měsíce. Kdy přesně nastane a na co bychom se měli připravit?

Květnový úplněk nastane v pátek 5. května večer, přesně v 19 hodin a 33 minut. Jeho energii můžeme ale pociťovat už několik dní před tímto datem a také několik dní poté. Tento úplněk bude zároveň provázet polostínové zatmění Měsíce, které bude nejsilnější chvíli předtím, než Měsíc vyjde na oblohu, nicméně i později bude ještě patrné. Ovšem bohužel nikoli v našich končinách, odkud bude zatmění prakticky nepozorovatelné. Těm, kteří ho uvidí (ideálně daleko od civilizace, někde vysoko v horách), se Měsíc bude jevit na levém okraji trochu tmavší.

Květný úplněk

Podle starých indiánských tradic se květnovému úplňku říká květný nebo květinový, neboť symbolizuje jaro ve své největší síle. Byť to tak zatím moc nevypadá, teploty by měly stoupat, riziko přízemních mrazíků je stále menší, rostliny i stromy kvetou, příroda je plná pestrých barev, nového života a energie. V květnu se také seje kukuřice, proto se tomuto úplňku někdy říká kukuřičný, a můžete se setkat i s názvem mléčný úplněk.

Tajemný a vášnivý Štír

Každý úplněk je ovlivněn astrologickým znamením, ve kterém se Měsíc právě v tu dobu nachází, a nejinak tomu bude i nyní v květnu. Zatímco dubnový úplněk se odehrával pod taktovkou vzdušného, klidného, společenského a harmonického znamení Vah, květnový úplněk bude pod nadvládou tajemného a vášnivého Štíra.

Štír je vodní znamení plné tajemství, která se skrývají pod povrchem a která je velmi těžké odhalit. Je také považován za nejerotičtější znamení zvěrokruhu, zároveň velmi hloubavé a intenzivní, které má v sobě cosi magického. Lidé narození v tomto znamení bývají velmi vášniví, bystří, akční, ale také podezíraví, nestrpí žádný odpor. V tomto znamení se ukrývá nezdolná vůle, urputnost, dokonalá paměť, láska i nenávist. To vše je ale skryto uvnitř, navenek na Štírech téměř nic nepoznáte. Štírům vládne tajemná a osudová planeta Pluto, která je plná protikladů. Její pozitivní energie přináší úspěch, negativní naopak zkázu. Štíří energie je velmi silná a ve dnech kolem úplňku vás může buď posouvat vpřed, nebo brzdit. Vytahuje na světlo vše, co dosud zůstávalo skryté. Pokud ji správně využijete, dává nové možnosti a ukazuje cestu.

Zatmění Měsíce

Každé zatmění, byť jen částečné, sílu úplňku ještě násobí a přináší osudové změny. Znamená konec jednoho životního cyklu a začátek druhého. Posouvá nás na životní cestě nebo koriguje její směr. Změny, které zatmění obvykle provázejí, vypadají nečekaně, ale obvykle přinášejí věci, po kterých jsme toužili, ale nevěřili, že se mohou stát. Jejich plný význam nám v danou chvíli nemusí úplně docházet, ale budoucnost většinou ukáže, že jsou klíčové. V období, kdy je zatmění, také není dobré dělat velká a závažná rozhodnutí. Ta raději nechte na pozdější dobu. Nebojte se ale plánovat do budoucna.

Když něco končí, něco nového začíná

V tarotových kartách je Štír reprezentován kartou Smrt. Nenechte se tím ale vystrašit. Málokdy totiž tato karta odkazuje na smrt skutečné osoby. Vlastně je to celkem pozitivní karta, která mnohem častěji ukazuje na konec nějaké kapitoly našeho života. Může se jednat o zaměstnání, místo, kde žijete, vztah, nějakou věc nebo zvyk. Možná je právě teď ten pravý čas některé věci zkontrolovat, uzavřít některé účty, dokončit nedokončené úkoly. Je čas jít dál. Neberte to ale tak, že byste lidi kolem sebe odmítali, nebo jim dokonce uškodili. Je to zkrátka jen čas, kdy byste se měli pohnout směrem dopředu a nedovolit, aby vás zajeté zvyky držely na místě.

Úplněk ve znamení emocí a erotiky

Zatímco Měsíc bude v době úplňku ve znamení Štíra, Slunce se nachází v tuto dobu ve znamení Býka. Právě lidé narození v některém z těchto dvou znamení budou květnovým úplňkem ovlivněni nejvíce, stejně tak jako ti, kteří mají ve Štíru nebo Býku svůj ascendent. Zatímco Býk je požitkář, důležité je pro něj smyslové potěšení a rád si užívá všechno, co je příjemné a krásné, Štír je znamení tajemné, vášnivé a nesmírně intuitivní. A právě napětí mezi Býkem a Štírem bude vyvolávat velmi silný erotický náboj. Pokud jde o sex, bude důležité nejen tělesné uspokojení, to Štírovi nestačí. Potřebuje hluboký duševní vztah, splynutí duší. Den, kdy nastane květnový úplněk, je i magický den přející plodnosti, což může být pozitivní zpráva pro ženy, kterým se nedaří otěhotnět.

Během tohoto úplňku ovlivněného znamením Štíra můžete pociťovat velmi hluboké emoce, které se budou doslova drát na povrch. Emoce, které jste možná doposud skrývali nebo ignorovali, ale teď byste jim měli věnovat svou pozornost. Využijte zvýšenou emoční sílu a intuici k překonání problémů ve vztahu. Právě v tuto dobu máte možnost odhalit negativní pocity, které způsobují ve vztahu disharmonii. Jen pozor, abyste v tom erotickém jiskření partnera nějak slovně neranili. A snažte se vyhnout žárlivým scénám.

Je čas splatit všechny dluhy

Každý úplněk ve znamení Štíra je poměrně náročný na finance a je dobré si je pohlídat. Zkontrolujte všechny své účty a složenky, zda máte vše zaplaceno. Nezadlužujte se. A pokud máte dluhy, buďte velmi opatrní. Právě v tomto období přichází zúčtování. Možná se ocitnete tváří v tvář dluhům z vaší minulosti (a nemusí být jen finanční) a budete je muset splatit.

Magický čas kolem úplňku

V době kolem úplňku ve znamení Štíra je vše nabito přímo magickou energií. Říká se, že i bylinky v tuto dobu nasbírané mají největší sílu a babky kořenářky čekávaly právě na tuto dobu, aby je nasbíraly. Pozornost věnujte hlavně močovému ústrojí, ledvinám, konečníku, pohlavním orgánům. Tyto orgány jsou v době novoluní ve Štíru obzvlášť citlivé, snažte se je tedy zbytečně nezatěžovat. Dejte si pozor na prochladnutí, kontrolujte své nohy, aby nebyly studené, teple se oblékejte. A nepijte příliš mnoho alkoholu.

Rituál na odvrácení negativních energií

Současná doba není pro mnohé z nás vůbec snadná, navíc Štír je poměrně komplikované znamení. To vše na nás může v době květnového úplňku silně doléhat. Zkuste si udělat rituál, díky kterému budete chráněni před všemi negativními energiemi, které na vás mohou útočit. Večer před úplňkem nebo ráno v den úplňku se osprchujte, nejlépe vestoje. Dávejte si přitom pozor, abyste nezkřížili ruce ani nohy. Představujte si, jak z vás odtékají nejen nečistoty, ale i všechno negativní. Pak se osušte a noste u sebe celý den křišťál, který neutralizuje negativní energie. Pokud ho nemáte jako přívěšek na krk, dejte si ho třeba do kapsy, do kabelky nebo si ho položte v práci na stůl. Občas ho opláchněte čistou vodou a pravidelně se ho dotýkejte.

A nezapomeňte, že v době úplňku se naplňují vaše přání a cíle, které jste si vytyčili během dubnového novoluní. Takže ať jste si přáli cokoli, nyní je čas, kdy to můžete sklidit.

Zdroj: autorský text, Najdise.czNa křídlech andělůalmanac.com