Hysterky podle horoskopu: Fňukají, vydírají, vyhrožují i zraňují. Kdy se narodily?

Hysterii moderní věda považuje za neurotickou poruchu, kterou nelze léčit. Dají se prostřednictvím psychoterapie a léků pouze mírnit její projevy. Kdybyste se snažili hysterickému psychopatovi vysvětlit, že je nemocný, můžete si být jistí, že vám předvede ukázkový hysterický výstup. Které ženy, ale i muži mají podle horoskopu k hysterii nejblíže?

Hysterie je neurotická porucha, kterou charakterizuje citová labilita a sebestřednost se sklonem k teatrálnímu chování a afektům. Hysterici kvůli silnému vnitřnímu napětí, které si potřebují kompenzovat, trestají své blízké, zraňují je urážkami, útoky na slabá a bolavá místa. Srážejí jejich sebevědomí, pomlouvají je, ničí jejich oblíbené věci nebo je vystavují různým rafinovaným a krutým způsobům psychického vydírání a týrání. Podle webu mojepsychologie.cz jsou nejhorší zbraní v rukou hysterického psychopata děti.

Přitom hysterická osoba sama sebe prezentuje jako charakterního člověka, bezúhonného, vždy jednajícího podle pravidel a zákonů morálky. Aby si tuto pověst udržela, využívá k tomu promyšlené lži, bezostyšně si upravuje skutečnost ve svůj prospěch. Své neúspěchy svádí na jiné lidi, z konfliktů viní ostatní. Tradičně jsou z hysterie více podezřívány ženy, je to dáno jejich silným citovým a emocionálním založením, ale hysterici se samozřejmě vyskytují i v řadách mužů.

Podle tradiční astrologie jsou silným emotivním vlivům, které mohou vyústit v psychopatické chování hysterického charakteru, nejvíce ohrožena znamení Raka, Štíra a Panny. Proč? Rak a Štír jsou citlivá a emotivní znamení, Panna je zase úzkostná a neurotická.

Rak – Ženy dětinsky trucovité a labilní

Rakům vládne proměnlivá Luna a tak, jak se mění fáze Luny, proměňují se i nálady žen narozených v tomto znamení. Samozřejmě to neznamená, že všechny Račice jsou hysterky, ale jejich silná citovost a emotivnost je k hysterii přibližuje. Ženy narozené ve znamení Raka mívají složitý vnitřní život. Někdy působí dojmem obrovské síly, jindy jsou slabé jako dítě. Někdy nesmírně laskavé a vstřícné, jindy zase melancholické, introvertní a odtažité. Když se cítí zraněné, mohou se chovat naprosto nesmyslně až dětinsky a nejsou schopné s ostatními spolupracovat.

Psychicky nemocné ženy narozené ve znamení Raka jsou mistryně politiky pocitů viny. Vyděračky, kterých se lze jen těžko zbavit. Přilepí se na milovanou osobu, dusí ji starostlivostí a zneužívají ji jako oporu. Vlastní nálady přenášejí na okolí a slzy používají jako prostředek k dosažení cíle. Skvěle uplatňují tyranii slabosti a citový egoismus.

  • Taktika: Slzy, fňukání a trpné mlčení

Štír – Nenávistná a sebestředná Gorgona

Štír je nejemotivnější a nejvášnivější znamení ze všech. Pod chladnou slupkou skrývá hluboké vášně, které někdy nedokáže ovládat. Ženy narozené ve znamení Štíra jsou obvykle silné osobnosti. Kdo se těmto ženám líbí, toho dostanou živého či mrtvého. Koho milují, toho dovedou na vrchol rozkoše, ale dokážou ho i totálně rozložit. Jejich láska žhne, pálí, je nejintenzivnější ze všech možných druhů lásky. Je to láska na život a na smrt. Mužům mohou nahánět strach. Instinktivně cítí, že láska těchto žen je vysaje až na kost.

Psychicky nemocné ženy narozené ve znamení Štíra podléhají pokušení vlastní moci. Umějí ostatní duševně vysávat a uvádět je v závislost, nutí je k poslušnosti. Jsou chorobně žárlivé, závistivé a pomstychtivé. Ve slepém hněvu schopné vše zničit.

  • Taktika: Vyhrožování a mistrná manipulace
  • Zajímavost: Ženy narozené ve Štíru nejlépe zastupují temnou ženskou energii popsanou v příběhu jedné z Gorgon Medúsy. Medúsa je podle řecké mytologie překrásná a láskyplná žena s nádhernými vlasy, kterou žádný muž nenechal bez povšimnutí. Je však hluboce zraněna a proměňuje se v soptící nestvůru s hlavou plnou jedovatých hadů. Při pohledu na ni každý zkamení. Příběh obsahuje symboliku temné stránky každé ženy, která hluboce miluje a cítí se zrazena, oklamána, nespravedlivě ponížena. Její velká láska se proměňuje v nekonečnou nenávist. Známý příběh krásné čarodějky Médeii, kterou zradí její milovaný Iásón a ona zvolí krutou pomstu, je také motivem ženské štíří energie.

Panna – Generálka, která ztrácí nervy

Ženy narozené v Panně jsou zdrženlivé a jemné, ale také zbytečně úzkostné, a to i v lásce. Milují romantické namlouvání, krásná a výmluvná slova, která jim jejich obdivovatelé šeptají do ouška. Umějí být starostlivé, obětavé a pečující. Pokud se ale jejich milostný život nevyvíjí podle jejich představ, proměňují se ve velmi nepříjemné kritické perfekcionistky. Své manželské protějšky komandují a přebírají veškerou zodpovědnost za svůj domov a své blízké. Dokonale ovládají umění kritické uštěpačnosti, se kterou spolehlivě každého partnera otráví a vypudí ze společného domova.

Psychicky nemocné ženy narozené ve znamení Panny jsou výrazně neurotické. Stávají se fanatičkami jistoty. Jsou kritické, chladné, ve svých citech křečovité. Lásku a oddanost hodnotí podle účelnosti. Mají výrazné sklony k malichernému remcání, kterým terorizují své okolí. Ale také k totální rezignaci, závisti a zahořklosti. Jejich psychická nepohoda se promítá do abnormální čistotnosti nebo úzkostlivé spořivosti.

  • Taktika: Kritika, remcání, pláč a citové vydírání

Zdroje: Autorský článek a mojepsychologie.cz, Banzhaf, H. - Haebler, A.: Klíč k astrologii, Pragma 2002.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.