Největší sukničkáři, mamánci, žárlivci a lakomci zvěrokruhu. S kým se nedá žít?

Horoskopy: Nevěra

Se kterými muži se nedá žít? Klasik praví, že jsou to žárlivci a alkoholici, ale život s notorickými sukničkáři, lakomci nebo mamánky také není zrovna nejlehčí. Ve kterém znamení zvěrokruhu se narodili a jaké jsou jejich typické vlastnosti?

Sukničkáři

Z astrologického hlediska největšími sukničkáři jsou muži narození ve znamení Blíženců. Ne že bychom Blížence přímo podezírali z programové nevěry, ale jisté je, že Blíženci mají rádi změnu a tato touha je vede i k životnímu střídání partnerů. Ještě více problematická bývá kombinace Blížence a Lva, například Blíženec s ascendentem ve Lvu je nebezpečný chlapík. Touha po změně Blížence se tu spojuje s typickou schopností Lvů se předvádět a bavit. Uznáváme, že je to pro ženy velmi přitažlivý mix vlastností. Podobně vražedná je kombinace Blížence a Berana. Blíženec s ascendentem v Beranu přitahuje opačné pohlaví nejen chytrostí a vtipem, ale i frajerskou beraní jiskrou a energií. Přitom stálost a věrnost nejsou zrovna jeho přednostmi.

K sukničkářům patří i muži Střelci, Vodnáři a Ryby. Střelec vyhledává dobrodružství, miluje povrchně a dost přelétavě a nenamáhá se s tím ani moc tajit. Vyžaduje svobodu a nezávislost. Vodnář je velký životní experimentátor a Ryby jsou svádivé a vábivé, platí to i o mužích narozených v tomto znamení. Navíc Ryby jsou silně únikové, takže pokud na ně vyvinete nátlak a dožadujete se svých práv, zcela spolehlivě utečou k nějaké vstřícnější ženské sukni.

Mamánci

Závislost na matce a její péči je typická pro znamení, která mají silnou Lunu, což je v astrologii Rak, kterému Luna vládne, a znamení Býka, ve kterém je Luna obzvláště silná. Samozřejmě, že ne všichni muži Raci a Býci jsou tzv. mamánci, ale s jejich silnou vazbou k matce, rodině a domácímu pohodlí je nutné počítat. V pozitivním případě se projevuje jako starostlivost, vzorná péče a otcovská láska. V tom negativním jako patologická závislost na bezpečí a pohodlí – přeneseně na vlastní matce.

Občas lze doufat, že si partnerka bude s jeho matkou rozumět a přirozeně tak utvoří dvojici žen, kterou muž Rak bude milovat. Jinak je partnerka na doživotí odsouzená k máminu měřítku dokonalosti. Nic není tak dobré, čisté, skvělé… jako od maminky. Navíc počítejte s tím, že Rak je domácký typ, a pokud mu jeho matka vytvořila útulný domov, nebude ho chtít jen tak opustit. Na podobný problém narazíte i u muže Býka, který sice není matce tak podřízený, ale na domácím pohodlí, které umí pro svého syna zajistit, závislý zcela jistě je.

Žárlivci

Kdo nežárlí, nemiluje. Svým způsobem je to pravda, každý z nás dobře ví, jak chutná žárlivost. V malé míře ji lze tolerovat, ve velkém množství je zcela zničující. Definice praví, že žárlivost je strach z lásky a jako takovou ji ve značné míře ukazuje i astrologie. S chorobnou žárlivostí jsou v tradiční astrologii obvykle spojována dvě znamení – znamení Býka a Štíra. Žárlivost u Býků pramení z touhy vlastnit, u Štíra zase mít vše pod svým všemocným dohledem. Obě znamení každopádně mají tendenci si své partnery přivlastňovat. Často žárlí i na své přátele. Dalšími žárlivci zvěrokruhu jsou Kozorozi a Raci. Kozoroh se díky své vrozené přísnosti uzavírá před světem a má tendenci si lásku dopřávat „po kapkách“, pak ji také zákonitě žárlivě střeží. Rak je žárlivý díky své přecitlivělosti a dětské touze být milován bez výhrad.

Lakomci

Nejšetřivějšími znameními zvěrokruhu jsou Kozorozi a Panny. Panny jsou více šetrné, ale kvůli zbytečnému utrácení peněz dokážou být také pěkně nepříjemné. U Kozorohů šetřivost pramení z vrozeného strachu o živobytí a nejistoty, zda jej vůbec dokážou sobě a své rodině zajistit. Chorobní lakomci musejí mít však ve svých osobních horoskopech Slunce poškozené těžkými aspekty a mohou se vyskytovat i v dalších znameních. Například Raci mohou také občas vykazovat známky těžké hrabivosti. Nebo znamení Býka, které je symbolem hmotných statků a peněz, patří mezi ta, která tuze ráda hromadí a vlastní. Mytologická pověst o králi Midasovi, který projeví přání, aby se vše, čeho se dotkne, proměnilo ve zlato, je negativním projevem nenasytnosti Býka v materiální oblasti. Že král Midas málem zemře hladem a žízní, protože nelze žít jen užíváním bohatství, je zcela zřejmé i poučné pro dnešní časy.

Závěrem

Zcela zásadní je přistupovat k základní typologii mužů podle jejich znamení s nadhledem a humorem. Aby naše tvrzení ve vyšší míře platila, musejí dotyční mít ve svých osobních horoskopech více astrologických znaků, které by jejich výše zmíněné vlastnosti potvrzovaly.

Zdroj: Autorský článek a psychologie.cz; Aubierová, C.: Encyklopedie astrologie, East Publishing 1998.

Sdílejte článek

Přečtěte si také

Horoskopy dle zvěrokruhu

Beran 19. 3. 2024

Jste nadaní způsobem, o kterém ani nevíte, Berani. Dnes možná tento dar nečekaně odhalíte. Možná si na okraj vzkazu pro přítele načmáráte hloupou kresbu. Její zkoumání odhalí nápad, který by se hodil na ilustraci dětské knížky. Možná jsou i jiné věci, které byste mohli ve svém životě dělat. Prozkoumejte další možnosti na internetu.

Celý horoskop pro dnešní den

Ministerstvo financí varuje: Účastí na hazardní hře může vzniknout závislost ⑱

Partnerský horoskop
Partnerský horoskop

Partnerský horoskop

Jste si souzení? Zvolte znamení a zjistěte, jestli vám hvězdy přejí.